Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Επειδή ….κάποια στιγμή….φτάνει ο κόμπος στο χτένι !!

Αδιάνοικτος δρόμος της ΙΠ

Αδιάνοικτος δρόμος της ΙΠ
Λάβαμε και δημοσιεύουμε την επιστολή του κ. Βασίλη Κλή κατοίκου ΙΠ προς τον ΣΟΙΠ :

Κύριοι του ΔΣ του ΣΟΙΠ,

Συγχωρέστε με που σας απασχολώ και πάλι, αλλά με τις τελευταίες σας δημοσιοποιήσεις στο ίντερνετ, μου έχετε προκαλέσει και πάλι ……απορίες.

Δημοσιοποιήσατε το παρακάτω κείμενο:

"ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ

Το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, διαβάσαμε στο https://ippokrateiospoliteia.blogspot.com με τίτλο "Όλα ανοιχτά" ένα παντελώς ανακριβές κείμενο.
Μάλλον, ο συγγραφέας του ή δε γνωρίζει ελληνικά ή δε θέλει να διαβάζει ελληνικά ή ακολουθεί την τακτική της λάσπης.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Η αγωγή, στην απόφαση της οποίας αναφέρεται, δε σχετίζεται με κανένα τρόπο, με την ακύρωση του ελέγχου από τους ορκωτούς ελεγχτές - λογιστές.

Η συγκεκριμένη αγωγή κατατέθηκε, διότι ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΙΠ, κ. Πάντος, κατέθεσε αίτηση εγγραφής του στο ΣΔΙΠ το Ιούνιο του 2017, λίγο πριν την Γενική του Συνέλευση.
Άρα, αφού δεν ήταν μέλος του ΣΔΙΠ μέχρι τότε, πώς ψήφισε στη Γενική Συνέλευση για την τροποποίηση του καταστατικού το 2014;
Πώς ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής; Πώς ήταν υποψήφιο μέλος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ; Και πώς τελικά εκλέχτηκε; Αφού ούτε μέλος ούτε συνέταιρος του ΣΔΙΠ υπήρξε μέχρι τότε.
Σταθερή, αταλάντευτη και διαχρονική μας θέση είναι:

1.να διεξαχθεί καθολικός οικονομικός έλεγχος, εκτός από Ορκωτούς Λογιστές, και από την αρμόδια δημόσια υπηρεσία, ΑΑΔΕ(ΣΔΟΕ), όχι μόνο για τη χρονική περίοδο 2009-2017, αλλά για όλη τη χρονική περίοδο ζωής του Συνεταιρισμού.
2. να διεξαχθεί καθολικός νομικός έλεγχος από τους αρμόδιους Εισαγγελείς για τις πράξεις του ΣΔΙΠ και των εκάστοτε μελών του ΔΣ του.
3. να ελεγχθεί ενδελεχώς και η περίοδος κατά την οποία ένα μη παραιτηθέν μέλος του προσωρινού ΔΣ και ένα μη παραιτηθέν μέλος του προσωρινού Εποπτικού Συμβουλίου «διοικούσαν» και «εκπροσωπούσαν» το Συνεταιρισμό, τουλάχιστον για 12 μήνες.
Με τιμή,
Διονύσης Πατεράκης
Κωνσταντίνος Πάντος

Γιώργος Σωτηρόπουλος."


Σε απάντηση του ανωτέρω κειμένου σας, αναρτήθηκε στο site του Συνεταιρισμού η απάντηση τους με τίτλο «Η Υποκρισία δεν έχει όρια…», όπου επισυνάπτονται τα κείμενα της αγωγής που κάνατε κατά του ΣΔΙΠ στις 7-7-2017, η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών 6515/18-06-2018, καθώς και η νέα αγωγή σας στις 28-3-2018. Η ανάρτηση τους δίνει την δυνατότητα ανάγνωση τους σε όσους κατοίκους της ΙΠ ενδιαφέρονται για τα κοινά της περιοχής μας.

Ξεκινώ, κάνοντας αναφορά στις κινήσεις και στις προσπάθειες σας να μην συνεχίσει η λειτουργία του ΣΔΙΠ, να μην εγκριθεί το ανανεωμένο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σχετικού νόμου και να περιέλθει η …όποια περιουσία του στον Δήμο. Ήσασταν η αποκαλούμενη «ομάδα των οκτώ» και ταυτόχρονα μέλη του ΔΣ του ΣΟΙΠ. Αλλάζατε δηλαδή ….καπέλο ανάλογα με το εκάστοτε σκεπτικό σας.

Πρώτη απορία: Ελαβε ποτέ η Γενική Συνέλευση (ΓΣ) του ΣΟΙΠ απόφαση υπέρ ή κατά της συνέχισης της λειτουργίας του ΣΔΙΠ;;;; Εάν ελήφθη κάποια απόφαση παρακαλώ όπως μας πληροφορήσετε ποια είναι και πότε ελήφθη. Εάν δεν συγκαλέσατε ΓΣ, γιατί δεν το κάνατε;;;; για ένα τόσο σοβαρό θέμα ;;;;;

Στην ανάρτηση σας «Περί Δικαστηρίων ο λόγος», αναφέρετε ρητά την διαχρονική σας θέση «να διεξαχθεί καθολικός οικονομικός έλεγχος, εκτός από Ορκωτούς Λογιστές, και από την αρμόδια δημόσια υπηρεσία, ΑΑΔΕ(ΣΔΟΕ), όχι μόνο για τη χρονική περίοδο 2009-2017, αλλά για όλη τη χρονική περίοδο ζωής του Συνεταιρισμού…. κλπ.» Μπράβο σας !!!

Δεύτερη Απορία: Εάν δεν συνέχιζε την λειτουργία του ο ΣΔΙΠ, σύμφωνα με τις προσπάθειες σας, θα υπήρχε η δυνατότητα όλων των ελέγχων που αναφέρετε στο κείμενο σας;;;;; Διότι εγώ καταλαβαίνω ότι το μόνο που θα γινόταν ήταν η εκκαθάριση του ΣΔΙΠ και όχι οι εν λόγω έλεγχοι.

Σύμφωνα με τις αγωγές σας – η πρώτη δεν έγινε δεκτή από το Πρωτοδικείο - η άμεση συνέπεια θα ήταν να θεωρηθούν οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης άκυρες. Δηλαδή οι αποφάσεις για τον οικονομικό έλεγχο, για την περιουσιακή κατάσταση του ΣΔΙΠ, για την κατάσταση των έργων, κλπ, δεν θα είχαν ισχύ και θα σταματούσαν.

Τρίτη απορία; Με μία τέτοια εξέλιξη, παρακαλώ πέστε μας πώς θα εξασφαλίζαμε την διεξαγωγή των ελέγχων;;;;;; Μας δηλώνετε στην ανάρτηση σας ότι η διεξαγωγή των ελέγχων είναι «σταθερή, αταλάντευτη και διαχρονική σας θέση». Στην περίπτωση μη λειτουργίας του ΣΔΙΠ, θα έκανε τους ελέγχους … ο Δήμος;;;;;

Τον τελευταίο καιρό, έχει δημοσιεύσει ο ΣΔΙΠ το κόστος των υπολειπόμενων έργων στη ΙΠ, που υπολογίζεται περίπου γύρω στα εβδομήντα εκατομμύρια ( 70.000.000). Πληροφορίες λένε ότι αντίστοιχη μελέτη του Δήμου μιλάει για το ίδιο ποσό περίπου. Το ποσό αυτό, έχει ήδη αποδειχθεί λόγω του καθεστώτος ιδιοκτησίας, θα επιβαρύνει τις τσέπες των ιδιοκτητών της ΙΠ. Αυτό θα συμβεί είτε λειτουργεί ο ΣΔΙΠ είτε περιέλθουν όλα στον Δήμο.

Το γεγονός αυτό το έχει αναφέρει στο παρελθόν και ο κ. Πατεράκης σε συγκέντρωση του ΣΟΙΠ στον Μανάρα. Τώρα …πότε και αν θα γίνουν τα έργα…. είναι άλλο θέμα συζήτησης…  

Οφείλω να επισημάνω στο σημείο αυτό, ότι όταν συμμετείχα ενεργά στις συγκεντρώσεις και τις ΓΣ του ΣΟΙΠ, όλοι ακούγαμε τον κ. Πατεράκη να αφήνει αιχμές για ….περίεργες καταστάσεις και ενέργειες με την περιουσία του ΣΔΙΠ στο παρελθόν, χωρίς να δίνει στοιχεία ή διευκρινήσεις. Και όταν τον ρωτούσαμε για διευκρινήσεις και αποδείξεις απαντούσε αόριστα και με …χρησμούς.

Το γεγονός αυτό είναι γνωστό σε όλους όσοι συμμετείχαμε.

Τέταρτη απορία: Εάν δεν λειτουργούσε ο ΣΔΙΠ και εάν δεν γίνονταν έλεγχοι ή εάν δεν προχωρούσε η ανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε με αφορμή την αναφορά Σερμπή, θα υπήρχε περίπτωση τυχόν διεκδίκησης ή επιστροφής περιουσίας στον ΣΔΙΠ ως αποτέλεσμα των ελέγχων που γίνονται και της ανακριτικής διαδικασίας;;;;;; Αυτά που έλεγε ο κ. Πατεράκης τα έλεγε εν βρασμό ψυχής;;;; ή έχει πράγματι στοιχεία ;;; και αν έχει γιατί δεν τα προσκομίζει ;;;

Άκουσα ότι σαν αποτέλεσμα της ανακριτικής διαδικασίας, έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι σε μέλος του παρόντος ΔΣ του ΣΟΙΠ. Είναι αλήθεια ή πρόκειται για φήμη …αρβύλα;;;;

Όπως και να έχει, το θέμα είναι αν αποδειχθούν περίεργα πράγματα με την περιουσία του ΣΔΙΠ, θα πρέπει να επιστραφούν, με όποιο τρόπο, προς όφελος των έργων.

Πέμπτη απορία: Τελικά, σύμφωνα με τα παραπάνω, είναι σαφές ότι δεν επιθυμείτε την λειτουργία του ΣΔΙΠ. Δεν μας λέτε όμως τους πραγματικούς λόγους. Θα μας τους πείτε;;;;;

Με αυτά και με …άλλα, κατά την γνώμη μου, στην ΙΠ και την τοπική της κοινωνία επικρατεί μία «αντικοινωνική» διαταραχή με ευθύνη των τοπικών φορέων και συλλόγων που σαφέστατα ζημιώνει την κοινωνία μας και δεν διευκολύνει στην επίλυση των προβλημάτων της.

Αντίθετα συμβάλλει στην περαιτέρω σύγχυση και αδιαφορία των κατοίκων, αφήνοντας ανεξέλεγκτους ….τους τοπικούς μας χορευτές.

Απόδειξη ότι και ο ΣΔΙΠ στην ανάρτηση του στις 28 Ιουλίου 2018 με τίτλο «Όλα ανοικτά…»καταλήγει: Επιλέξτε και τοποθετηθείτε ανοιχτά. Ή μαζί μας ή απέναντι μας…!!! Αυτά δεν μπορεί να εκφράζονται με τέτοιο τρόπο από τον ΣΔΙΠ, δεν μπορεί να τίθενται δημοσίως τέτοια διλλήματα!!!

Εύχομαι ο ΣΟΙΠ, στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου να απαντήσει στις απορίες μου.


Βασίλειος Κλής

ΥΓ 1: Πρόσεξα ότι ο ΣΟΙΠ δεν ανάρτησε τις προσκλήσεις της ΜΑΚΙΠ για ενημέρωση των κατοίκων της ΙΠ στις 29/7 (που αναβλήθηκε) και στις 5/8, μετά την μεγάλη τραγωδία στην Αττική. Θεωρήσατε ότι, προκειμένου να μην προβάλλετε τις ενέργειες της ΜΑΚΙΠ, δεν θα έπρεπε να ενημερωθούν τα μέλη σας για θέματα πυρκαγιάς ;;;;

ΥΓ 2: Προτείνω ανεπιφύλακτα την ανάγνωση του βιβλίου του Ευάγγελου Λεμπέση με τίτλο
«Ἡ Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Βλακών στον Σύγχρονο Βίο» 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου