Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Ύδρευση: Δημοτική τιμολογιακή πολιτική και μελέτη Καρελιώτη


Ο Συνεταιρισμός  της Ιπποκρατείου Πολιτείας σε συνεργασία με εξειδικευμένο τεχνικό γραφείο προχώρησε το 2016, στην τεκμηρίωση επί της ακολουθουμένης τιμολογιακής πολιτικής από το Δήμο, με σκοπό τον εξορθολογισμό του κόστους ύδρευσης.


Από την ανάγνωση της δημοτικής απόφασης για τα τιμολόγια ύδρευσης, διαπιστώνεται ότι σε σχέση με τις ζώνες Α΄& Β΄ και ανά κατηγορία κατανάλωσης 101-200, 201-300, >300/εξάμηνο οι αυξήσεις στη ζώνη Γ  του οικισμου της Αγίας Τριάδας (ΙΠ) είναι συγκριτικά αυξημένες κατά 6%, 12% και 24% (παράρτημα Α της απόφασης).
Η προσαρμογή του τιμολογίου νερού από πλευράς Δήμου μόνο από αυτή την αιτία, θα έπρεπε να έχει μειώσει τις τιμές 0-100/εξάμηνο 0,90 € σταθερό, 101-200/εξάμηνο 1,15 € αντί 1,20€, 201-300/εξάμηνο 1,46 € αντί 1,55€ και >300/εξάμηνο 2,91 € αντί 3,10€
Διαβάστε τα συμπεράσματα του μελετητή στο έγγραφο.
Επίσης μετά την αναβάθμιση των αντλητικών συστημάτων προκύπτουν εξοικονομίσεις, άρα και πιθανές μειώσεις που προέρχονται από τα νέα αντλητικά συστήματα δεν έχουν συμπεριληφθεί στα παραπάνω στοιχεία υπολογισμών,  γιατί είναι άγνωστα στη διοίκηση του ΣΔΙΠ.

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Ιστορικά στοιχεία Κτήματος ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ


Παρουσιάζουμε ένα από τα θεμελιώδη και ιστορικά κείμενα, που επέτρεψαν τη δρομολόγηση και την ένταξη σε σχέδιο πόλης του κτήματος της Αγίας Τριάδας Αφιδνών και τη δημιουργία του οικισμού της Ιπποκράτειου Πολιτείας  με ενέργειες του Συνεταιρισμού Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Πρόκειται για την έκθεση (πατήστε) του Δασολόγου Μιλτιάδη Αναγνωστάκη του Αυγούστου 1974, με πλήρη αναφορά στο ιστορικό των διαδοχικών τίτλων ιδιοκτησίας από το 1832 μέχρι τότε.

Η έκθεση εκπονήθηκε μετά από αυτοψία τον Ιούλιο 1974 με συμμετέχοντες  τον Πρόεδρο του αναγκαστικού Συνεταιρισμού διαχείρισης του κτήματος των 166 συνιδιοκτητών Αθανάσιο Π. Πάντο, τον Γεώργιο Κ. Νάστο επιχειρηματία και τον Μιχαήλ Βάθη δικηγόρο του ΣΔΙΠ και επί σειρά ετών αργότερα μέλους του ΔΣ του συνεταιρισμού.  

Η προετοιμασία για την πραγματοποίηση της αυτοψίας και της έκδοσης της έκθεσης, διήρκησε με τις προπαρασκευαστικές ενέργειες που προηγήθηκαν συνολικά εννέα έτη. Από τον  Γ. Νάστο είχε καταβληθεί, ιλιγγιώδες για τα δεδομένα της εποχής (1966-1974), ποσό περίπου 40.000.000 δρχ σε αριθμό των 166 ιδιοκτήτων έναντι των 84.000.000 δρχ που κόστισε η αγορά του συνόλου της έκτασης των 7.635 στρεμμάτων.

1976
Η αγάπη για το εγχείρημα των βασικών πρωτεργατών ήταν τέτοια, που με δαπάνη 2.5-3 εκ. δραχμών έξοδα των Γ. Νάστου και Α. Πάντου είχαν τη διετία 1972-74 κατασκευάσει τη λίμνη της Αγίας Τριάδας που το 2008 μετονομάστηκε σε λίμνη Μπελέτσι από το τότε ΔΣ.  

2016
Η ιστορία  του κτήματος  της Αγίας Τριάδας Αφιδνών είναι μεν παράλληλη αυτής του όμορου πρώην Βασιλικού κτήματος, όπου βρίσκονται τα θερινά ανάκτορα, μέρος δε αυτής του συγχρόνου Ελληνικού Κράτους. 

Η αναφερόμενη στην έκθεση Αναγνωστάκη Δασοπονική Έκθεση του Δασολόγου Σπυρου Κίλια για τη συντήρηση και αξιοποίηση του δάσους της Αγίας Τριάδας.   

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη και ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης


Το Μουσείο της Ακρόπολης εγκαινιάσθηκε και άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, τον Ιούλιο του 2009, κτίστηκε για να στεγάσει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί στον ιερό βράχο και τους πρόποδες της Ακρόπολης. Βρίσκεται πάνω στον αρχαιολογικό χώρο Μακρυγιάννη.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων μας, ο Συνεταιρισμός της Ιπποκρατείου Πολιτείας, οργανώνει επίσκεψη στο Μουσείο, με ταυτόχρονη ξενάγηση, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., αποκλειστικά για τα μέλη, τους κατοίκους και τους φίλους μας.


Γενική είσοδος στο μουσείο στα 5€, οι ανώ των 65 στα 3.5€, και δωρεάν για φοιτητές και ανέργους. Η ξενάγηση θα είναι δωρεάν, χορηγία από τον Συνεταιρισμό.  Η μεταφορά προς το μουσείο, θα γίνει με ιδιωτικά λεωφορεία από την Αγ. Τριάδα, με  ώρα εκκίνησης 9.45 πμ, και το κόστος θα ανέρχεται από 3,5€ -5€, ανάλογα την πληρότητα. Η κράτηση γίνεται online στην ιστοσελίδα του συνεταιρισμού μέχρι την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας αποκλειστικά για τους πρώτους εκατό (100) που θα προχωρήσουν στην κράτηση.



Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Δωρεάν παραχώρηση αθλητικού χώρου



Ο ΣΔΙΠ ανταποκρινόμενος σε αίτημα του Αθλητικού Συλλόγου ο ΑΕΤΟΣ, παραχωρεί  ΔΩΡΕΑΝ με σύμβαση η οποία υπογράφηκε στις 15-11-2017 για 2 χρόνια τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΟΤ 31.   

Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Έκθεση Έργων και Υποδομών του οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας


Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΣΔΙΠ (Ιούνιος 2017) αποφασίστηκε η επικαιροποίηση της Έκθεσης  Έργων και Υποδομών στον οικισμό της Ιπποκρατείου Πολιτείας στην Αγία Τριάδα Αφιδνών.

Εχθές 13 Νοεμβρίου 2017 υπογράφηκε η συμφωνία με το μελετητικό Γραφείο Φωτόπουλου & Συνεργάτες  που ήταν μειοδότης σε σχετική διαδικασία για υλοποίηση του έργου.

Η υπάρχουσα έκθεση του Δήμου Ωρωπού αναφέρεται σε έργα συμπλήρωσης των υφισταμένων,  που για την υλοποίηση τους απαιτούνται 56.000.000€.

Με την ολοκλήρωση της επικαιροποίησης και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην επομένη Γενική Συνέλευση, κάθε ιδιοκτήτης οικοπέδου θα γνωρίζει επακριβώς την αξία των υφισταμένων και τον προϋπολογισμό κατασκευής των υπολειπομένων.


Θα υπάρχει περιληπτικά ανάλυση και αποτύπωση έργων που έχουν γίνει και κατά προσέγγιση κόστος τους με σημερινές τιμές, υπολειπόμενα έργα και κατά προσέγγιση κόστος εκτέλεσης και εκτιμώμενος χρόνος εκτέλεσης, με κατάταξη των υπολειπομένων κατά σειρά προτεραιότητας με βάση την σημερινή οικιστική κατάσταση (π.χ. λογικό είναι να συμπληρωθούν τα έργα όπου υπάρχουν κατοικίες και να γίνουν σε επόμενη φάση έργα σε περιοχές που δεν υπάρχουν κατοικίες ούτε να γίνουν όλα ταυτόχρονα).

Ο διαχωρισμός αυτός θέτει κάποιες προτεραιότητες εκτέλεσης που θα αποφασίζονται από τη Γενική Συνέλευση του ΣΔΙΠ  και διαμοιράζει χρονικά το κόστος, αν και το τελικό αποτέλεσμα δεν μεταβάλλεται.
       


Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Ξενάγηση στα πρώην θερινά ανάκτορα του κτήματος Τατοΐου


1.       Πως συνδέεται το κτήμα Τατοϊου με τον πατέρα της ψυχολογίας Σίγμουντ Φρόιντ;
2.       Πως βγήκε η φράση «στο Πι και Φι»;
3.       Τι γίνεται σήμερα με τα θερινά βασιλικά ανάκτορα;
4.       Ποια βασίλισσα φρόντιζε η ίδια τους τραυματίες στην κλινική των ανακτόρων;
5.      Πως έφυγε ο τέως Βασιλέας Κωνσταντίνος και ποια ήταν τα γεγονότα κατά την κατάλυση της δημοκρατίας από την Χούντα;
6.       Σε ποιόν ανήκει το κτήμα Τατοϊου και πως πήρε το όνομα του;
7.       Υπήρχε ξενοδοχείο στα βασιλικά κτήματα;
8.       Ποια είναι η τύχη της χρυσοποίκιλτης άμαξας και 15 ακόμα οχημάτων του τέως Βασιλέα;
9.       Eίχε home-sinema το θερινό παλάτι;








Απαντήσεις σε αυτές, και άλλες 100 ερωτήσεις, για την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από το 1821 έως σήμερα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν 70+ κάτοικοι της «Ιπποκράτειου Πολιτείας» αλλά και πολλοί επισκέπτες από την Αθήνα, στην ξενάγηση των πρώην θερινών Ανακτόρων.  

Ήταν μια όμορφη μέρα, η οποία βοηθούσε τον περίπατο μέσα σε μια υπέροχη φύση με οργιώδη βλάστηση, αλλά και το βασιλικό θυρεό να ξεπηδά ανάμεσα στο πράσινο, αντιστεκόμενος στην φθορά του χρόνου αλλά και στην απραξία των 7 διαφορετικών φορέων που διαχειρίζονται την τύχη του.  

Την ιστορία του σημαντικότερο ίσως μνημείου της νεότερης της Ελλάδας στα βόρεια προάστεια, καθώς και τις προσπάθειες διάσωσης και ανάδειξής του, μας εξήγησε με τον ποιο εύγλωττο τρόπο ο ακούραστος Βασίλης Κουτσαυλής, πρόεδρος της ομάδας «Φίλοι διάσωσης του κτήματος Τατοίου».

Ταυτόχρονα περιηγηθήκαμε στους χώρους του κτήματος ενημερωθήκαμε για την λειτουργία των 40 και πλέον κτηρίων, καθώς και της πολυσχιδούς δραστηριότητας του, όπου κατά την λειτουργία του έβρισκαν εργασία περίπου 200 υπάλληλοι.  Υπέροχο περιβάλλον, όμορφη βόλτα μέσα σε μια υπέροχη φύση, και ιστορικές μνήμες να ζωντανεύουν στα μάτια μας, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα σφίξιμο στο στομάχι για την εγκατάλειψη από την Ελληνική πολιτεία. 

Μείναμε με τις καλύτερες εντυπώσεις, και σίγουρα αξίζει η επανάληψή της επίσκεψης αλλά και η στήριξη των «Φίλων» ώστε να διασωθεί ότι έχει απομείνει.










Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Μαίρη Λαδοπούλου για την κοπιώδη προσπάθεια να οργανωθεί η επίσκεψη, και τον κ. Κουτσαυλή για πάθος του και την ασίγαστη φωνή του που μας ταξίδεψε στο παρελθόν.  Στο λεωφορείο του γυρισμού – παραχώρηση του Δήμου Ωρωπού – συμφωνήσαμε ότι θα το ξανακάνουμε.

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Πρόσκληση σε εκδήλωση 13 Νοεμβρίου 2017


Το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλητίμησε ο Δήμαρχος Ωρωπού Θ. Ρούσσης για την πολύτιμη προσφορά του στο Περιβάλλον και στην Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού 


Στην εκδήλωση παρέστησαν από την ΙΠ ο Πρόεδρος και ο Γ. Γραμματέας του ΔΣ ΣΔΙΠ κ.κ. Κώστας Κραββαρίτης και Παναγιώτης Α. Πάντος και μέλη του ΔΣ της ΜΑΚΙΠ









Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Δελτίο τύπου της ΜΑΚΙΠ


Ιπποκράτειος Πολιτεία, 01/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εθελοντές της Μ.Α.Κ.Ι.Π. ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους για την επιτυχή ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου 2017. Όλοι μαζί συμβάλαμε στην ευόδωση του στόχου διατήρησης του πράσινου πνεύμονα της Πάρνηθας.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Αττικής, τον Δήμο Ωρωπού και ειδικότερα τον Δήμαρχο Ωρωπού, τον Αντιδήμαρχό Αφιδνών, τον Σύμβουλο για την Πολιτική Προστασία του Δήμου, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, τον Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπτυξη της Πάρνηθας (Σ.Υ.Ν.Π.Α) και τα Δασαρχεία Πάρνηθας και Καπανδριτίου.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις εθελοντικές ομάδες και ιδιαίτερα την Πολ.Προστασία Αφιδνών, τους Φίλους του Δάσους, τους Εθελοντές Κρυονερίου, τους Εθελοντές Δήμου Ωρωπού, Αγίου Στεφάνου, Ροδόπολης, Εκάλης, Ανοίξεως, Βαρυμπόπης, Ολυμπιακού Χωριού, Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνος καθώς και τον ΕΔΑΣΑ με τον οποίο συνεργαστήκαμε για την βραδινή κάλυψη του Πυροφυλακίου του Κατσιμιδίου κάτω από τις οδηγίες της Διοίκησης του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού.

Πιστεύουμε ότι πέρα από τη διατήρηση του φυσικού κάλους, σφυρηταλούμε και μια υγιέστερη νοοτροπία ως υπεύθυνοι πολίτες.

Προσβλέπουμε σε συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με όλους για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το μαγικό τοπίο στο οποίο ζούμε αλλά και για να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία πολιτών!

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και ιδιαίτερα όλους τους κατοίκους που σεβάστηκαν την περιοχή αλλά και βοήθησαν ενεργά, διευρύνοντας την συμμετοχή τους στην πρόληψη όταν η επικινδυνότητα ήταν πολύ υψηλή.

Άμεση ήταν και η ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων της ΜΑΚΙΠ και πολλών εθελοντών και κατοίκων, παραμονές 15αύγουστου, στην φωτιά που ξεκίνησε από τον Κάλαμο και κινδύνεψε να περάσει την Εθνική οδό.

Με αξιοποίηση όλων των πόρων και την συνεργασία κρατάμε τον κίνδυνο μακριά από την περιοχή μας και την Πάρνηθα πράσινη και ζωντανή.

Για μια ακόμη περίοδο αποδείχθηκε ότι με αρμονική συνεργασία και διάθεση προσφοράς δημιουργείται το απαραίτητο θετικό περιβάλλον ώστε να αντιμετωπίζονται και οι ποιο δύσκολες καταστάσεις.

Συνεχίζουμε, οργανώνουμε, διευρύνουμε το έργο μας και την ποιότητά του για
μεγαλύτερη συμμετοχή και ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.


Οι εθελοντές της Μ.Α.Κ.Ι.Π. / www.makip.gr

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη Δήμαρχου Ωρωπού στο Δημοτικό σχολείο Αφιδνών, και η χορηγία από τον ΣΔΙΠ


Το  Δημοτικό σχολείο Αφιδνών επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, για να διαπιστώσει θέματα και να δρομολογήσει λύσεις μετά από πρόσφατη επιστολή του νέου Διευθυντή του σχολείου κ. Μιχάλη Παπαδογιαννάκη.

Παρόντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Δημάρχου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων  κα Τ. Χρηστοφιλογιάννη, ο Ταμίας κ. Β. Διαμαντόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Πούλος, ο Πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Δ. Χορμοβίτης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία» κ. Κ. Κραββαρίτης και ο Γραμματέας κ. Π. Πάντος.

Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παραδόθηκε η χορηγία του Συνεταιρισμού προς στο Δημοτικό Σχολείο Αφιδνών, όπου μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ο Συνεταιρισμός της Ιπποκρατείου Πολιτείας ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα, προχώρησε σε αγορά και παράδοση του παρακάτω υλικοτεχνικού εξοπλισμού:   
       
Ενός ψύκτη νερού για παροχή πόσιμου νερού στους μαθητές
Ενός ειδικού θερμοθαλάμου τροφίμων για την διατήρηση των γευμάτων των μαθητών

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ.  Κραββαρίτης του Συνεταιρισμού κατά την επίσκεψή του δήλωσε:  «Η οικονομική συγκυρία των τελευταίων ετών έχει δυσκολέψει οικονομικά τόσο τους κατοίκους των Αφιδνών και της Ιπποκρατείου Πολιτείας, όσο και τον Συνεταιρισμό. Ο Συνεταιρισμός ειδικότερα μετά από αμέλειες παλαιών διοικήσεων, προσπαθεί να ορθοποδήσει οικονομικά κυρίως μέσω τον εισφορών των μελών του, ώστε να μπορέσει να προσφέρει στην ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς του.  Δεν μπορούμε όμως να μείνουμε ούτε λεπτό αμέτοχοι στην παροχή οποιασδήποτε βοήθειας που αφορά τα παιδιά μας και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθούν να αποκτήσουν τα εφόδια για να ανοικοδομήσουν την αυριανή Ελλάδα.  Με τα πενιχρά οικονομικά μας συμβάλουμε στην αξιέπαινη προσπάθεια του Συλλόγου γονέων για την παροχή καθαρού δροσερού νερού και διατήρηση των γευμάτων των μαθητών.  Ευχόμαστε η χορηγία αυτή προς το δημοτικό σχολείο Αφιδνών να βρει μιμητές που θα στηρίξουν την προσπάθεια».

Η πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ευχαρίστησε το προεδρείο του Συνεταιρισμού αναφέροντας σχετικά: «Εκ μέρους όλων των γονέων του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Αφιδνών ευχαριστούμε τον Συνεταιρισμό της Ιπποκρατείου Πολιτείας για την χορηγία.  Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια βελτίωσης των υλικοτεχνικών υποδομών που τόσο έχει ανάγκη το σχολείο μας, και καλούμε όλους του γονείς να συνεισφέρουν στην προσπάθεια».

Στην σύντομη επίσκεψη του προεδρείου του Συνεταιρισμού, ο Διευθυντής του Δημοτικού κ. Μιχάλης Παπαδογιαννάκης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, αλλά και στην αγαστή συνεργασία με τους δημοτικούς φορείς, τον Δήμαρχο κ. Ρούσση, τον Αντιδήμαρχο κ. Πούλο, και τον πρόεδρο της ΠΣΕ κ. Χορμοβίτη, και ευχήθηκε να τελεσφορήσουν σύντομα οι προσπάθειες για την ανέγερση του νέου σχολικού συγκροτήματος.

Έναρξη δημοτικής συγκοινωνίας στις Αφίδνες



Πρώτη ημέρα της πιλοτικής λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας  με  δρομολόγια του ΚΤΕΛ στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στις όμορες περιοχές με 3 δρομολόγια και οι πρωτες διαπιστώσεις και επισημάνσεις που θεωρούμε ότι, θα ληφθούν υπόψη για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τους κατοίκους των Αφιδνών.

Kανένα από τα τρία δρομολόγια δεν καλύπτει επιτυχώς σύνδεση με τους συρμούς του τραίνου αφού φτάνει πολύ νωρίτερα ή πολύ αργότερα στον ΣΣ Αφιδνών.  Αν θέλουμε προσέλευση στο πρωινό δρομολόγιο τότε αυτό θα πρέπει να φτάνει στον σταθμό περί  τις 7:09 ή/και 8:09 πρωινή ώστε να συντονίζεται με τον πρωινό τρένο για Αθήνα, και να αποχωρεί από τον σταθμό αντίστοιχα 7:23 ή/και 8:23.

To τρίτο δρομολόγιο αποχωρεί από τον ΣΣ στις 16:40 ενώ να μπορούσε να αποχωρεί στις 16:23 και αντί να κάνει τον κύκλο στον Βαρνάβα, να περνά από Αφίδνες / Ιπποκράτειο και μετά να συνεχίζει «Χρυσά Αυγά / Καπανδρίτι / Μετόχι / κτλ».  Η διαδρομή είναι βέλτιστη και δεν απαιτεί και 65 επιπλέον λεπτά για να μετακινηθεί κάποιος από ΣΣ Αφιδνών στην ΙΠ.  Επίσης ίσως είναι σκόπιμο να δείτε (με βάση την καταγραφή των αναγκών των κατοίκων) την πιθανή αξιοποίηση του δρομολογίου στις 19:23 όπου επιστρέψει και ο περισσότερος κόσμος.

Με σκεπτικό για την επιτυχία των πιλοτικών δρομολογίων θα προσθέσουμε τα εξής ως σκεπτικό για επεξεργασία των πλάνων.

 Υπάρχουν δυο διαφορετικοί μεταφορικοί άξονες που καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή Καλάμου / Αφιδνών.  Ο ανατολικός άξονας που καλύπτεται από τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς Αθήνα, και ο δυτικός άξονας που καλύπτεται σήμερα από τα δρομολόγια ΟΣΕ / Σφενδάλη / Αφίδνες.   Οι δύο άξονες λειτουργούν ανεξάρτητα και είναι λίγο ως πολύ παγιωμένοι.  Έχει εξ΄ αυτού νόημα μια τοπική συγκοινωνία που να συνδυάζει  τα πλεονεκτήματα των δύο αξόνων.  Για παράδειγμα κάτοικος του Βαρνάβα είναι πιθανότερο να πάρει το ΚΤΕΛ για την μετακίνησή του προς Αθήνα, ενώ κάτοικος των Αφιδνών το τρένο.  

Αυτό ως δεδομένο μας οδηγεί σε μια πιθανή τοπική συγκοινωνία η οποία να συνδυάζεται με τους μεταφορείς (ΚΤΕΛ, ΟΣΕ) και να λειτουργεί ως μέσο συγκέντρωσης στα πλησιέστερα σημεία μεταφόρτωσης.  Αν μάλιστα η τοπική συγκοινωνία ταυτίζεται επαρκώς χρονικά με τους μεταφορείς τότε προφανώς θα έχουμε κερδίσει σε απήχηση στον κόσμο που θα προτιμήσει τα ΜΜΜ αντί του αυτοκινήτου.

Σε συνεχή συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και το ΚΤΕΛ Αττικής, ευελπιστούμε για την επιτυχία της προσπάθειας και για το θετικό αποτέλεσμα για την εξυπηρέτηση των 3.500 δημότων και κατοίκων της περιοχής μας.