Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

12ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ: ΔΙΑΛΟΓΟΙ ME ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ (η πρόσκληση στο ΔΣ ΣΔΙΠ)


Τεχνολογικό - Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
30-31 Μαρτίου 2018


Η Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σας προσκαλούν στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής που θα πραγματοποιηθεί στο Λαύριο.

Το Συνέδριο αυτό είναι το 12ο που πραγματοποιείται στον κύκλο των Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Ανατολικής Αττικής στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης. Μέσω της διαβούλευσης, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της Δίκαιης Ανάπτυξης.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου, θα ξεκινήσουν με ομιλία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, θα συνεχιστούν με δύο συνολικά συνεδρίες και θα κλείσουν με μια Ειδική Θεματική Συνεδρία στην οποία ομιλητής θα είναι ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου περιλαμβάνει άλλες τέσσερις συνολικά συνεδρίες.

Οι συνεδρίες θα φιλοξενηθούν στο Τεχνολογικό – Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, την Παρασκευή 30/3/2018 και το Σάββατο 31/3/2018, σύμφωνα με το συνημμένο Πρόγραμμα.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την κεντρική εκδήλωση που θα γίνει το Σάββατο 31/3/2018 στις 6:45μμ, στην οποία μετά τους χαιρετισμούς των Δημάρχων Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά και Παλλήνης, Αθανάσιου Ζούτσου, θα ακολουθήσει ομιλία της Περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου.

Η κεντρική εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η παρουσία και η συμμετοχή σας θα συμβάλει θετικά στην επιδίωξη για έναν γόνιμο και παραγωγικό διάλογο.

Με τιμή,
Η Περιφερειάρχης Αττικής  Ρένα Δούρου


Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης  Γιάννης Δραγασάκης

Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του ΔΣ ΣΔΙΠ στη σύσκεψη προετοιμασίας του 12ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

25 Μαρτίου 2018

Χρόνια Πολλά και ευχές του ΔΣ & ΕΣ ΣΔΙΠ για την ημέρα,


Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση περιέλαβε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στις Αφίδνες.


Η Ελληνική Επανάσταση ή Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με σκοπό την απελευθέρωση του έθνους από τον οθωμανικό ζυγό και τη δημιουργία ανεξάρτητου εθνικού κράτους.

Οι απαρχές του ελληνικού εθνικού κινήματος βρίσκονται στην ώριμη φάση του νεοελληνικού Διαφωτισμού, περί το 1800. Η επανάσταση οργανώθηκε από μία συνωμοτική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1814, τη Φιλική Εταιρία. Την άνοιξη του 1821 οι Φιλικοί δημιούργησαν πολλές επαναστατικές εστίες από την Μολδοβλαχία μέχρι την Κρήτη. Οι περισσότερες από αυτές έσβησαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, όμως οι επαναστάτες κατάφεραν να υπερισχύσουν στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και σε πολλά νησιά του Αιγαίου και να κατανικήσουν τις στρατιές που έστειλε εναντίον τους ο Σουλτάνος τα δύο επόμενα χρόνια. 


Οι Έλληνες οργανώθηκαν πολιτικά και συνέστησαν προσωρινή κεντρική διοίκηση, η οποία επέβαλε την εξουσία της στους επαναστατημένους μετά από δύο εμφυλίους πολέμους. Οι οθωμανικές δυνάμεις με τη συνδρομή του Ιμπραήμ πασά κατάφεραν να περιορίσουν σημαντικά την επανάσταση, αλλά η πτώση του Μεσολογγίου το 1826 σε συνδυασμό με την ήττα του Ιμπραήμ στη Μάνη και το κίνημα του Φιλελληνισμού, συνέβαλαν στη μεταβολή της διπλωματικής στάσης των ευρωπαϊκών μεγάλων δυνάμεων, που είχαν αντιμετωπίσει με δυσαρέσκεια το ξέσπασμα της επανάστασης. Η διπλωματική ανάμιξη της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας και η ένοπλη παρέμβασή τους με τη ναυμαχία του Ναυαρίνου και το ρωσοτουρκικό πόλεμο συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση του αγώνα των Ελλήνων, αναγκάζοντας την Πύλη να αποδεχθεί την ήττα της. Μετά από μια σειρά διεθνών συνθηκών από το 1827 και εξής, η ελληνική ανεξαρτησία αναγνωρίστηκε το 1830 και τα σύνορα του νέου κράτους οριστικοποιήθηκαν το 1832.

Το σύνθημα της επανάστασης, "Ελευθερία ή Θάνατος", έγινε το εθνικό σύνθημα της Ελλάδας και από το 1838 η 25η Μαρτίου, επέτειος εορτασμού της έναρξής της επανάστασης



"Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου αποτελεί πηγή Πίστης της Ορθοδοξίας.  Οφείλουμε όλοι να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες του 1821, να σεβαστούμε την ελευθερία που μας χάρισαν και με Ομοψυχία και Αλληλεγγύη να αγωνιστούμε για να παραδώσουμε μία καλύτερη Ελλάδα στις επερχόμενες Γενεές !!!  Χρόνια Πολλά!!!   Σε όλους και Ιδιαίτερα στους Εορτάζοντες!"



Στις εορταστικές εκδηλώσεις τον Συνεταιρισμό ΔΙΠ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Κ.Κραββαρίτης και ο  Γραμματέας  Π. Πάντος του ΔΣ .

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Η μελέτη καθαρισμού του δάσους των Αφιδνών (εκτός ΙΠ)

Από το έτος 2005 έχει εκπονηθεί από την Περιφέρεια Αττικής μελέτη καθαρισμού και συντήρησης του δάσους των Αφιδνών, το οποίο γειτνιάζει με την εντός σχεδίου περιοχή της Ιπποκρατείου Πολιτείας, έκτασης περίπου 6.500 στρεμμάτων.

ΔΡΟΣΟΠΗΓΗ ΑΦΙΔΝΩΝ 2012

Στη μελέτη αναφέρονται η υφιστάμενη κατάσταση και όλα τα προληπτικά μέτρα για την επίτευξη του σκοπού. Η κοστολόγηση των  αναγκαίων εργασιών ήταν περίπου 550.000€, όμως δεν είναι γνωστό αν διατέθηκε το ποσό για την υλοποίηση, εκτός του ότι το έτος 2012 πυρκαγιά (φωτό) κατέστρεψε μεγάλο τμήμα αυτού του δάσους.

Εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου καλό θα είναι να υλοποιηθούν, σύσκεψη όλων των φορέων για συντονισμό  υπό τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Πρόεδρο της Κοινότητας Αφιδνών και λήψη μέτρων,  πρόταση του ΣΔΙΠ η οποία εκκρεμεί από τον περασμένο Αύγουστο.   

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε εδώ 

       

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Η ημερίδα «Καθαρό δάσος, Ασφαλές σπίτι»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Καθαρό δάσος, Ασφαλές σπίτι» στο κτήμα Νικολέλη. Οι δύο προσκεκλημένοι καθηγητές, ο Δρ. Ξανθόπουλος και ο Δρ. Τσόπελας ενημέρωσαν τους περισσότερους από 100 προσκεκλημένους για την σωστή διαχείριση του πρασίνου, την διαμόρφωση και διαχείρισή του, αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατοίκηση σε ζώνες ήπιας οικιστικής ανάπτυξης που συνορεύουν με δάση.



Μάθαμε μεταξύ άλλων, ποια είναι τα δένδρα κατάλληλα προς φύτευση στο υψόμετρο της Ιπποκράτειου Πολιτείας, πότε κόβουμε τα πεύκα, πως αραιώνουμε το δάσος για να το προστατέψουμε και να δώσουμε νέα ζωή.  Μάθαμε επίσης ότι κάθε πευκοδάσος έχει χρόνο ζωής από 80 έως 150 χρόνια, και η ανανέωσή του μέσω μιας πυρκαγιάς είναι αφενός νομοτελειακή, αφ’ ετέρου αποτελεί το ξεκίνημα της ανανέωσης του και του κύκλου ζωής.  Μάθαμε επίσης ότι η πυρκαγιά θα συμβεί και αυτό που πρέπει να έχουμε φροντίσει είναι να είμαστε προετοιμασμένοι αλλά και να έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την προστασία της περιουσίας μας αλλά πάνω από όλα της ανθρώπινης ζωής. 



Στις 3 ώρες ενημέρωσης, όπου παραμείναμε καθηλωμένοι στις καρέκλες μας, μάθαμε πολλά, αλλά κυρίως τους βασικούς κανόνες σε περίπτωση πυρκαγιάς και πως απλές κινήσεις μπορούν να μας σώσουν την ζωή.  Τις ομιλίες παρακολούθησαν και τίμησαν με την παρουσία τους, πολλοί εκλεκτοί καλεσμένοι, όπως η Υπεύθυνη πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας κ. Τσούπρα (παρά τον τραυματισμό της), ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Καψάλης Στεργίου, οι Αντιδήμαρχοι Ωρωπού κ. Βελτανιώτης και κ. Πούλος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Π. Χασιώτης η ηγεσία του 6ου Σταθμού της Πυροσβεστικής, η Δασάρχης Καπανδριτίου, η ηγεσία της ΜΑΚΙΠ, και πολλοί ακόμα.


Μετά το πέρας των ομιλιών σε ερωτήσεις των κατοίκων σχετικά με την πρόληψη και καθαρισμό των χώρων που ανήκουν στον δήμο, απάντησε ο κ. Βελτανιώτης.


Η ημερίδα αποτέλεσε πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού της Ιπποκράτειου Πολιτείας στα πλαίσια του σχεδίου καθαρισμού και προστασίας του πρασίνου.  Mετά το πέρας της ημερίδας ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Κραββαρίτης ανέφερε σχετικά:  «Ήταν ιδιαίτερη χαρά μας να φιλοξενήσουμε δυο διεθνώς διακεκριμένους καθηγητές και να ενημερωθούμε από τα πλέον αρμόδια χείλη για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης του πρασίνου, προστατεύοντας ταυτόχρονα την ανθρώπινη ζωή και περιουσία. Ο Συνεταιρισμός έχει αναλάβει την πρωτοβουλία της χρηματοδότησης της μελέτης διαχείρισης και συντήρησης του πρασίνου της περιοχής των 7500 στρεμμάτων, την οποία θα παραδώσει στον Δήμο για τις απαραίτητες ενέργειες και εργολαβίες με την αρωγή και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικης.  Ευελπιστούμε ότι τόσο ο Δήμαρχος Ωρωπού όσο και η Περιφέρεια θα προχωρήσουν τάχιστα στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να καθαρίσουμε και να προστατέψουμε το δάσος.  Είναι αυτονόητο ότι δεν θέλει κανείς να ξαναζήσουμε γεγονότα όπως αυτά του Καλάμου ή της Πεντέλης όπως εύλογα μας ανέφεραν σήμερα οι καθηγητές».

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2o ΔΣ του έτους 2018



Η δεύτερη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού της Ιπποκράτειου Πολιτείας πραγματοποιήθηκε στις 26/2/2018. Διαβάστε τα θέματα και τις αποφάσεις στο σχετικό πρακτικό.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Τέσσερις (4) και ένας (1) λόγοι για να πάω στην εκδήλωση για την προστασία του Δάσους



Αυτή την Κυριακή  11 Μαρτίου 2018, ο Συνεταιρισμός της «Ιπποκράτειου Πολιτείας» διοργανώνει ημερίδα για καθαρισμό και την προστασία του κτήματος Αγίας Τριάδας Αφιδνών.  Γιατί όμως αυτή η εσπερίδα είναι σημαντική και γιατί πρέπει να είμαστε εκεί;

Κατ΄ αρχήν γιατί θα ενημερωθούμε για το τι σημαίνει προστασία του δάσους, και πως συμβάλει ο άνθρωπος σε αυτό. Οι ειδικοί επιστήμονες καθηγητές θα εξηγήσουν πως το δάσος διατηρείται και ανανεώνεται.

Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως :
  1. Πόση απόσταση πρέπει να υπάρχει μεταξύ των δένδρων και μιας οικίας;
  2. Ποια δέντρα πρέπει να κοπούν;
  3. Πως προστατεύω το δάσος από τους συνήθεις κινδύνους πυρκαγιάς;
  4. Πολλές φορές η οικολογική μας συνείδηση μας οδηγεί στην άρνηση κοπής έστω και ενός κλαδιού.     
  5. Είναι όμως ορθή μια τέτοια προσέγγιση; Tελικά πόσο «οικολόγοι» είμαστε;

Όμως δεν είναι μόνο η ενημέρωση ένας σημαντικός λόγος για να απολαύσουμε έναν απογευματινό καφέ στο κτήμα Νικολέλη.  Μέσα από την εκδήλωση αυτή προσδοκούμε να ευαισθητοποιήσουμε την αυτοδιοίκηση Α΄& Β΄ βαθμού ώστε να αποδεσμευθούν τα απαραίτητα κονδύλια για τον καθαρισμό και προστασία του πράσινου. Τα πρώτα βήματα και επαφές έχουν ήδη γίνει και η προσπάθεια θα συνεχιστεί.  Οι πρώτες μελέτες μιλάνε για επένδυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βάθος χρόνου, χρήματα όμως που δεν είναι παρά υποσύνολο του ποσού που δαπανήθηκε πρόσφατα στον Κάλαμο & το Καπανδρίτι για την αποκατάσταση των καμένων 30.000 στρεμμάτων. 

Η συγκυρία, ειδικά τώρα που είμαστε όλοι ευαισθητοποιημένοι μετά την πρόσφατη καταστροφή στην γειτονιά μας, είναι καίρια ώστε να αποδεσμευτούν τα κονδύλια και να προχωρήσει το έργο.  Ας δείξουμε με την παρουσία μας ότι νοιαζόμαστε για το πράσινο, και θέλουμε να το προστατέψουμε.  

Το δάσος δεν έχει καθαριστεί τα τελευταία 20-30 χρόνια, και ο κίνδυνος για νέα καταστροφή είναι υπαρκτός.

Οι συλλογικότητες της περιοχής της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών ΑΕΤΟΣ, ΑΦΙΔΝΕΣ 2000, ΑΟ ΑΦΙΔΝΑΙΚΟΣ, ΜΑΚΙΠ, Πολιτική Προστασία Αφιδνών και ΣΟΙΠ που οι διοικήσεις τους έχουν προσκληθεί, παρακαλούνται να ενημερώσουν τα μέλη τους να παρακολουθήσουν την ενημερωτική εκδήλωση του ΣΔΙΠ.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Καθαρό δάσος, ασφαλές σπίτι


Το περασμένο καλοκαίρι η πύρινη λαίλαπα χτύπησε την πόρτα μας, 30.000 δάσους έγιναν στάχτη, και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες  της πυροσβεστικής και των εθελοντικών ομάδων (με την συμβολή του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής) η φωτιά δεν πέρασε την Εθνική Οδό με κατεύθυνση τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας.  Ο κίνδυνος όμως είναι υπαρκτός και φέτος το καλοκαίρι.  Η συσσώρευση καύσιμης ύλης στο δάσος, η απουσία υλοτόμησης, καθαρισμού και οι υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν αυξημένες πιθανότητες οικολογικής καταστροφής στο διηνεκές.

Η προστασία της περιουσίας μας, αλλά και η διατήρηση του πράσινου και κυρίως του τελευταίου πνεύμονα οξυγόνου στο λεκανοπέδιο ξεκινά πάντα από την σωστή ενημέρωση, την πρόληψη και την συστηματική συνεργασία των αρμόδιων φορέων, του κράτους, του Δήμου αλλά και των πολιτών.  Οφείλουμε όλοι να ενημερωθούμε και να αναλάβουμε δράση. 

Σε αυτά τα πλαίσια ο Συνεταιρισμός της «Ιπποκράτειου Πολιτείας», αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης των κατοίκων και των πολιτών όλου του δήμου για την προστασία και τον καθαρισμό του Δάσους και οργανώνει ημερίδα ενημέρωσης  την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 4.00 το απόγευμα, στο κτήμα Νικολέλη. Θα μιλήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες ερευνητές και ακαδημαϊκοί με συντονιστή τον γείτονά μας, καθηγητή Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο.  Η εσπερίδα θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση, ενώ ο καφές και τα γλυκά είναι κερασμένα! Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Ομιλητές

1.  Δρ. Γαβριήλ Ξανθόπουλος – Αναπληρωτής Ερευνητής στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα» - Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων.
          Θέμα: Ζώντας σε μια ζώνη μίξης δάσους-οικισμού στην Αττική και σχέση με τον κίνδυνο πυρκαγιάς

2.   Δρ. Παναγιώτης Τσόπελας – Δασολόγος – Φυτοπαθολόγος Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων
         Θέμα: Προβλήματα στις πρακτικές διαχείρισης δένδρων σε αστικούς χώρους και οικισμούς.


 Σας περιμένουμε!

Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

3 Μαρτίου 2018 συνάντηση με τον Δήμαρχο Ωρωπού


Στο πλαίσιο των τακτικών συνεργασιών με τον Δήμο Ωρωπού για τα θέματα του οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας, με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση συναντήθηκαν χθες  3 Μαρτίου 2018, ο  Πρόεδρος κ. Κώστας Καραββαρίτης και ο Γ. Γραμματέας του ΔΣ ΣΔΙΠ  κ. Παναγιώτης Πάντος.

Κυρίαρχο θέμα το πρόγραμμα καθαρισμού και συντήρησης του κτήματος της Αγίας Τριάδας έκτασης 7.636 στρεμμάτων εκ των οποίων τα 3.000 στρέμματα ανήκουν στην ιδιοκτησία του Δήμου Ωρωπού. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Ωρωπού, των Δασαρχείων Καπανδριτίου & Πάρνηθας  και του ΣΔΙΠ.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ  προσκάλεσε επίσημα τον Δήμαρχο στην εκδήλωση  «Καθαρό δάσος, ασφαλές σπίτι»  την επομένη Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, ώρα 16:00 στο κτήμα Νικολέλη, που εντάσσεται στο παραπάνω πρόγραμμα καθαρισμού και συντήρησης  και έχει  σκοπό την ενημέρωση για τη σωστή  προστασία του πρασίνου στον περιαστικό  ιστό και απάντηση όλων των σχετικών  ερωτημάτων από ειδικούς δασολόγους, δασοπόνους.

Για το θέμα της συγκοινωνίας, μεταξύ του οικισμού της ΙΠ με τις Αφίδνες, τον ΣΣ Αφιδνών και το Καπανδρίτι, συμφωνήθηκε  η βελτίωση της πυκνότητας των δρομολογίων (10 έως 12 ημερησίως από 3 που πραγματοποιούνται καθημερινά)  που θα επιτευχτεί με τη διάθεση ενός 9θεσιου μικρού λεωφορείου και τη δημιουργία εμφανών σημείων 4-5  στάσεων εντός του οικισμού.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι, για τις επικοινωνίες της ΙΠ που είχε πρόσφατα υπογράψει (φθινόπωρο 2017) άδεια υλοποίησης έργων του ΟΤΕ, ενίσχυσης του δικτύου κορμού, το πρόγραμμα υλοποιείται αυτή την περίοδο με στόχο την ποιοτική επικοινωνία των κατοίκων των Αφιδνών και της ΙΠ.  Το θέμα παρακολουθεί στενά το ΔΣ με την Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Περιουσίας και Τεχνικής Υποστήριξης ΣΔΙΠ.

Για την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου  Αφιδνών που είχε «παγώσει» από την μη έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, ξεπεράστηκε με την χωροθέτηση των κτιριακών εγκαταστάσεων εντός της ΖΕΑ Αφιδνών.

Για τη βελτίωση του δημοτικού φωτισμού του οικισμού ο ΣΔΙΠ θα παραδώσει ως έχει εκ του νόμου υποχρέωση, τα στοιχεία των ιδιοκτητών των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων του οικισμού για είσπραξη του οφειλομένου  ΤΑΠ από τον Δήμο, για χρηματοδότηση προγράμματος εγκατάστασης νέων φωτιστικών τύπου led σε όλο το κύριο οδικό δίκτυο της ΙΠ και την αντικατάσταση των υπαρχόντων.