Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Έχουν γνώσιν οι φύλακες...


Αντιδράσεις με υπογραφές...!!!

Το προχθεσινό άρθρο μας με τίτλο "Όλα ανοικτά...!!!" προκάλεσε την αντίδραση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τριών ενδιαφερομένων, μη μέλων του ΣΔΙΠ για τα θέματα του ΣΔΙΠ...!!!

Το κείμενο της ανάρτησης με το οποίο σχολιάζουν το άρθο :

"ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ
Το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, διαβάσαμε στο https://ippokrateiospoliteia.blogspot.com/…/blog-post_28.ht… με τίτλο "Όλα ανοιχτά" ένα παντελώς ανακριβές κείμενο.
Μάλλον, ο συγγραφέας του ή δε γνωρίζει ελληνικά ή δε θέλει να διαβάζει ελληνικά ή ακολουθεί την τακτική της λάσπης.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
Η αγωγή, στην απόφαση της οποίας αναφέρεται, δε σχετίζεται με κανένα τρόπο, με την ακύρωση του ελέγχου από τους ορκωτούς ελεγχτές - λογιστές.
Η συγκεκριμένη αγωγή κατατέθηκε, διότι ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΙΠ, κ. Πάντος, κατέθεσε αίτηση εγγραφής του στο ΣΔΙΠ το Ιούνιο του 2017, λίγο πριν την Γενική του Συνέλευση.
Άρα, αφού δεν ήταν μέλος του ΣΔΙΠ μέχρι τότε, πώς ψήφισε στη Γενική Συνέλευση για την τροποποίηση του καταστατικού το 2014;
Πώς ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής; Πώς ήταν υποψήφιο μέλος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ; Και πώς τελικά εκλέχτηκε; Αφού ούτε μέλος ούτε συνέταιρος του ΣΔΙΠ υπήρξε μέχρι τότε.
Σταθερή, αταλάντευτη και διαχρονική μας θέση είναι:
1.να διεξαχθεί καθολικός οικονομικός έλεγχος, εκτός από Ορκωτούς Λογιστές, και από την αρμόδια δημόσια υπηρεσία, ΑΑΔΕ(ΣΔΟΕ), όχι μόνο για τη χρονική περίοδο 2009-2017, αλλά για όλη τη χρονική περίοδο ζωής του Συνεταιρισμού.
2. να διεξαχθεί καθολικός νομικός έλεγχος από τους αρμόδιους Εισαγγελείς για τις πράξεις του ΣΔΙΠ και των εκάστοτε μελών του ΔΣ του.
3. να ελεγχθεί ενδελεχώς και η περίοδος κατά την οποία ένα μη παραιτηθέν μέλος του προσωρινού ΔΣ και ένα μη παραιτηθέν μέλος του προσωρινού Εποπτικού Συμβουλίου «διοικούσαν» και «εκπροσωπούσαν» το Συνεταιρισμό, τουλάχιστον για 12 μήνες.
Με τιμή,
Διονύσης Πατεράκης
Κωνσταντίνος Πάντος
Γιώργος Σωτηρόπουλος."

Στους υπογράφοντες την παραπάνω ανακοίνωση, τους λέει κάτι η νέα αγωγή κατά του ΔΣ ΣΔΙΠ  και του κύρους των ΓΣ 2014 & 2015 με  ΓΑΚ 30279/2018 που επιδόθηκε στις 28-03-2018 ,  ενώ εκκρεμουσε η έκδοση απόφασης για την πρώτη   ;

Ισχύει και για τους όψιμα ενδιαφερόμενους για τον ΣΔΙΠ, μετά τις αλλεπάλληλες όλες αποτυχημένες προσπάθειες να τον κλείσουν:

Έχουν γνώσιν οι φύλακες
  

ΣΚΑΙ 100,30 ο Θ.Ρούσσης μιλάει για την Ιπποκράτειο Πολιτεία


Ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης έδωσε ραδιοφωνική συνέντευξη στη δημοσιογράφο Τάνια Βίδου με θέμα τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, για το σχέδιο πόλης και την εφαρμογή του υπό το καθεστώς ιδιωτικής πολεοδόμησης, για τους αδιάνοικτους δρόμους θέμα που το διερευνά όπως υπογράμμισε, για το ποιος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ με βάση τη νομοθεσία να ολοκληρώσει (και να  πληρώσει τις διανοίξεις),  για τις τέσσερεις εθελοντικές ομάδες της Κοινότητας Αφιδνών, τα σχέδια εκκένωσης των οικισμών του Δήμου Ωρωπού (έκτασης 350.000 στρ), τα διατιθέμενα ποσά για τους προληπτικούς καθαρισμούς (185.000€) και έκλεισε με την εκτίμηση του για το τι πιθανόν συνέβη στην τραγωδία στο Μάτι.

Να υπενθυμίσουμε ότι στην πυρκαγιά του Καλάμου το 2017, ο Δήμαρχος εκκένωσε τους Άγιους Αποστόλους, με αποτελεσματική χρησιμοποίηση της δύναμης ενημέρωσης των ΜΜΕ και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σε συντονισμό με την ΕΛΑΣ και την τροχαία, απομακρύνοντας με διαθέσιμη μόνο μια κατεύθυνση διαφυγής,  με ασφάλεια, χωρίς πανικό και χωρίς να «ανοίξει μύτη», περισσοτέρους από 10.000 κατοίκους, παραθεριστές και επισκέπτες, σε συνθήκες νύχτας  Κυριακή προς Δευτέρα αργά τα μεσάνυχτα !!!      

Το ΔΣ ΣΔΙΠ στο πλαίσιο συνεργασίας με τον Δήμαρχο, έχει δρομολογήσει σειρά ενεργειών καθαρισμού των κοινοχρήστων χώρων του οικισμού  ιδιοκτησίας του Δήμου, ενημέρωσης των κατοίκων από ειδικούς επιστήμονες για τα μέτρα πρόληψης και την ενίσχυση της ΜΑΚΙΠ στο έργο της.   

Για τη ραδιοφωνική συνέντευξη  του Δημάρχου πατήστε εδώ μετά το 15:15 :

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Το ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών και η πρόσβαση της ΙΠ στην ΠΑΘΕ





Το ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών με εισήγηση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας  Αφιδνών και παρά τις αντιρρήσεις και ενστάσεις του ΣΔΙΠ, δεν προβλέπει ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ σοβαρών προδιαγραφών ΟΔΙΚΗ πρόσβαση των σημερινών και μελλοντικών κατοίκων του οικισμού της ΙΠ στην ΠΑΘΕ !!!

Οι θέσεις του παρόντος ΔΣ για τα παραπάνω έχει κατατεθεί με έγγραφο στο ΥΠΕΚΑ από 6-12-2016

Συγκεκριμένα  «Τη διευθέτηση της οδού Ρέρας στα δυτικά του κάμπου των Αφιδνών ώστε να δημιουργηθεί λεωφόρος με 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση για την ενοποιημένη εξυπηρέτηση των 5 οικισμών Αγίας Τριάδας (Ιπποκρατείου Πολιτείας), Κοκκινόβραχου, Κοσμοθέας, Σιδηροδρομικού Σταθμού Αφιδνών -ΖΕΑ, Τεχνόπολης και Δροσοπηγής με την ΠΑΘΕ και το δεξιό παράδρομο της, που το ΣΧΟΟΑΠ θα έπρεπε να προβλέπει και να προτείνει» .



Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Όλα ανοικτά...!!!


Είναι γνωστό ότι,  ο ΣΔΙΠ τηρεί λογιστικά βιβλία Γ΄ κατηγορίας (όπως οι μεγάλες εταιρείες)

Με απόφαση της ετησίας Γενικής Συνέλευσης 2017 διεξάγεται ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ έλεγχος από Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές της χρονικής περιόδου 2009-2017.

Την απόφαση αυτή επεδίωξαν συγκεκριμένοι, 3 φυσικά πρόσωπα & μια υπό εκκαθάριση ΑΕ,  που δεν είναι μέλη του ΣΔΙΠ !!!, με αγωγή τους να την ακυρώσουν.

Με πρόσφατη απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης (Απόφαση Πρωτοδικείου Αθηνών 6515/18-06-2018) δικαιώθηκε το παρόν ΔΣ και ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ έλεγχος συνεχίζεται.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΔΙΠ, ούτε τα μέλη του παρόντος, ΔΕΝ έχουν απαλλαγή για τις ευθύνες διαχείρισης του ΝΠΙΔ για την ιδία χρονική περίοδο. 

Για την περίοδο 2016-2018 ΔΕΝ έχουν απαλλαγή τα μέλη με εισήγηση του ΔΣ στη ΓΣ για τα ίδια τα μέλη του !!!

Οι μηνιαίες αναλυτικές καταστάσεις 2016 (υπό την αίρεση των αποτελεσμάτων του ελέγχου των ορκωτών) στο σύνδεσμο.

Στόχος του ΕΣ ΣΔΙΠ ο έλεγχος των ελεγκτών ορκωτών λογιστών στις μερίδες των δέκα μεγάλων ιδιοκτητών και των οικογενειών τους, με συνολικά πάνω από 200+ οικόπεδα κατοικίας στον οικισμό, αφού από την εξέταση της εξελίξεως των υποθέσεων (ποινικών και αστικών), οι οποίες ευρίσκονται στη δικαιοσύνη κρίθηκε σκόπιμο προκειμένου να διαπιστωθεί και πιστοποιηθεί η αληθής και πραγματική εικόνα των παραπάνω και υποβληθεί στη δικαιοσύνη.

Η υπόθεση ΙΠ δεν είναι τίποτα ιδιαίτερα πολύπλοκο είναι μια απλή αριθμητική εξίσωση, οι προσπάθειες συσκότισης, πέρα των πολλαπλών επαναλαμβανόμενων επιθέσεων μέσω δικαστικών προσφύγων (αγωγών, μηνύσεων), με κινήσεις με τις οποίες επιδιώκεται ο αποπροσανατολισμός μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων, έχουν τον ίδιο σκοπό το κλείσιμο του ΣΔΙΠ και τη διακοπή κάθε έρευνας και ελέγχου.  Χαρακτηριστικό της σκοπιμότητας η αποφυγή της  συνεργασία και συνεννόησης με την Επιτροπή Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του ΣΔΙΠ.   

Επιδίωξη του παρόντος ΔΣ ΣΔΙΠ είναι η παρακάτω απλή εξίσωση, να έχει μηδενικό αποτέλεσμα για να μην επιβαρυνθεί κανένα μέλος/ ιδιοκτήτης με έκτακτα έξοδα (άρθρο 24 παρ.3 του Συντάγματος) πέρα των ετησίων εισφορών.

[Αξία υπολειπόμενων έργων υποδομών + Φορολογικές υποχρεώσεις + Οικονομικές υποχρεώσεις προς τρίτους ] – [ Εμπορική αξία περιουσίας ΣΔΙΠ (οικόπεδα κατοικίας +24 χώροι επαγγελματικών δραστηριοτήτων) + αξία οικόπεδων που παράνομα κατέχουν φυσικά πρόσωπα και διεκδικούνται δικαστικά + επιστροφές χρηματικών ποσών με αγωγές αποζημιώσεων + ετήσιες εισφορές οικοπέδων ] = 0 ΜΗΔΕΝ

Θέλετε να προστατεύεστε την περιουσία σας και να την αξιοποιήσετε με χρήματα από την κοινόκτητη  περιουσία του ΣΔΙΠ ή επιλέγετε το κλείσιμο του και τη χρηματοδότηση των έργων υποδομών από τη τσέπη σας και μελλοντικά των παιδιών σας ;   

Για κανέναν δεν υπάρχει δικαιολογία ότι δεν γνωρίζει…

Επιλέξτε και τοποθετηθείτε ανοιχτά. Ή μαζί μας ή απέναντι μας…!!! 


Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Οι αδιάνοικτοι δρόμοι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία



Ενώ  ζούμε την  Εθνική τραγωδία από την καταστροφή στο Μάτι με τους 81 νεκρούς και  τους  110 αγνοουμένους συμπολίτες μας …

Κρίσιμο στοιχείο στην τραγωδία το ανεπαρκές  οδικό δίκτυο με πολλά αδιέξοδα σε συνάρτηση με τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό κατοίκων.

Τι συμβαίνει όμως στην ΙΠ με το οδικό δίκτυο του οικισμού ;

Διαχρονικά δεν εφαρμόστηκε στο έδαφος το εγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο, από αυθαίρετες επιλογές ανθρώπων που είχαν την ευθύνη για αυτό, σε συνέργεια και με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Ελλείψεις στην πρόσβαση στην ΠΑΘΕ μέσω της οδού Ρέρας  για εξυπηρέτηση των 10.000 κατοίκων που θα αποκτήσει ο οικισμός σε βάθος χρόνου (Δεν αντιμετωπίζεται ούτε με το ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών που βρίσκεται σε εξέλιξη η έγκριση του !!!)  

Ελλιπής κατασκευή του εσωτερικού κεντρικού δακτυλίου του οικισμού, πλάτη οδών μικρότερα των προβλέψεων των σχεδιων, αδιέξοδα χωρίς σημάνσεις  (πχ  οδός Πάρνηθας και αλλού) 


Με στοιχεία από την μελέτη έργων ΙΠ, οι αδιάνοικτοι δρόμοι μήκους 25 χλμ κατά Οικοδομικό Τετράγωνο, οι οποίοι έπρεπε να ανοίξουν χθες και να ολοκληρωθούν πρωταρχικά για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των κατοίκων 







Οι θέσεις του παρόντος ΔΣ για τα παραπάνω έχει κατατεθεί με έγγραφο στο ΥΠΕΚΑ  από 6-12-2016 

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΠ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - 29/7/2018

Η ΜΑΚΙΠ δεν επιθυμεί αντιπαραθέσεις με οποιονδήποτε σύλλογο της περιοχής και δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε μικροπολιτικά παιχνίδια.

Ο σκοπός της ΜΑΚΙΠ είναι η διαφύλαξη του πράσινου στην ευρύτερη περιοχή του ορεινού όγκου της Πάρνηθας ώστε με το πέρας τις αντιπυρικής περιόδου η περιοχή μας να παραμείνει πράσινη.

Στα πλαίσια αυτά καλούμε ΟΛΟΥΣ τους κάτοικους της ευρύτερης περιοχής Αφιδνών την Κυριακή 29/7/2018 και ώρα 19:00, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΜΑΚΙΠ, όπου στελέχη του Πυροσβεστικού σώματος, με την παρουσία εκπροσώπων της περιφέρειας και του δήμου, θα μας ενημερώσουν για το σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής έκτακτης καταστάσεως στην περιοχή μας.



Επιστολή προς τη Ρένα Δούρου και τον Θωμά Ρούσση



Αξιότιμοι Κυρία και Κύριε,

Η χθεσινή τραγωδία, στον Άγιο Ανδρέα – Μάτι - Νέα Μάκρη, πέρα από την βαθιά οδύνη για την απώλεια ανθρώπινων ζωών, αποτελεί ένα ακόμα προειδοποιητικό μήνυμα σαν αυτό που ζήσαμε πέρσι στον Κάλαμο, για το τι μπορεί να συμβεί στους πρόποδες της Πάρνηθας και στην περιοχή των Αφιδνών / Ιπποκρατείου Πολιτείας, όταν έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η κατάσταση στην περιοχή αυτή την στιγμή είναι άκρως επικίνδυνη για μια σειρά λόγους, μερικοί από τους οποίους είναι:

  1. H ανυπαρξία δασικής φροντίδας και καθαρισμού του δάσους, του πρασίνου εντός του οικισμού, ακόμα και των δασικών και επαρχιακών οδών, με αποτέλεσμα την συσσώρευση καύσιμης ύλης
  2. Η γειτνίαση του πρασίνου και του οικισμού με τον εθνικό δρυμό Πάρνηθας και του δάσους του Αμαλιείου.
  3. Η ανυπαρξία αντιπυρικών ζωνών στην ευρύτερη περιοχή (Μαλακάσας, Αφιδνών, Ιπποκράτειου Πολιτείας).
  4. Η τρωτότητα της περιοχής σε ανέμους βορείων κατευθύνσεων.

Τα παραπάνω – μεταξύ άλλων - έχουν επαρκώς τεκμηριωθεί σε μελέτες από επιστήμονες, στις μελέτες των όμορων Δασαρχείων αλλά και στην πρόσφατη μελέτη αντιπυρικής προστασίας της Ιπποκρατείου Πολιτείας που εκπόνησε η κα Α. Κοροβέση σχετικά με το πράσινο της περιοχής του κτήματος της Αγίας Τριάδας, τον καθαρισμό και την προστασία του.   


Μια πυρκαγιά η οποία θα ξεκινούσε από τα βόρεια (Μαλακάσα, Άγιο Μερκούριο) ή τα ανατολικά (Αφίδνες, Δροσοπηγή) με ανέμους 5-6 μποφόρ, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιφέρει βιβλική καταστροφή όχι μόνο στην περιοχή αλλά σε ολόκληρη την βόρεια πλευρά της Πάρνηθας, έναν από τους τελευταίους δασικούς όγκους της Αττικής.  Χωρίς καμία δόση υπερβολής, ένα σενάριο θέτει σε άμεσο κίνδυνο ολικής καταστροφής, περισσότερες από 800 κατοικίες στις περιοχές Δροσοπηγής,Αφιδνών, Αγίας Τριάδας, και περισσότερα από 22.000 στρέμματα δασικήςβλάστησης. 

Δεν μπορούμε πλέον να ισχυριζόμαστε ότι δεν γνωρίζουμε τον κίνδυνο, αλλά και την αναγκαιότητα άμεσης δράσης ως προς την πρόληψη.  Σε οποιαδήποτε περίπτωση πυρκαγιάς στην περιοχή είναι επίσης βέβαιο ότι οι όμορες δυνάμεις πολιτικής προστασίας δεν θα έχουν τον χρόνο άμεσης επέμβασης (εντός των πρώτων 5 λεπτών).  Η μόνη ομάδα που πιθανά θα μπορούσε να επέμβει με τα μέσα που διαθέτει είναι η ΜΑΚΙΠ προς βόρεια και ο ΣΠΑΠ από νότια και δυτικά.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν για την υπέρβαση όποιων μικροπολιτικών ή άλλων άνομων συμφερόντων στην περιοχή, αλλά και για άμεσες πρωτοβουλίες πριν το επόμενο μελτέμι. Ενδεικτικά προτείνουμε τις παρακάτω ενέργειες ως ελάχιστες και οι οποίες πρέπει να ενταχθούν στην γενικότερη στρατηγική πρόληψης και προστασίας στην περιοχή:

1.    Ο άμεσος καθαρισμός των κύριων και δευτερευουσών οδών στις περιοχές της Αγίας Τριάδας και Δροσοπηγής.  Οι δρόμοι έχουν καλυφθεί από στρώμα πευκοβελονών που στροβιλίζονται στον δυνατό άνεμο και δημιουργούν άμεσο κίνδυνο ανάφλεξης.

2.      Η άμεση δέσμευση και  χρήση του νέου εργαλείου – από δωρεά -  του Δήμου για τον καθαρισμό του πρανούς των οδών της περιοχής Αγίας Τριάδας, Αφιδνών καθώς η βλάστηση τα ξερά χόρτα, και νέα πεύκα (τα οποία ανέρχονται σε περιπτώσεις έως  και δύο μέτρα σε ύψος)  έχουν πλέον εισχωρήσει έως και 2 μέτρα εντός της οδού με αποτέλεσμα να καθιστούν ακόμα και την κυκλοφορία οχημάτων δυσχερή. 

3.       Ο άμεσος καθαρισμός από κομμένα πεύκα που άφησε η ΔΕΔΔΗΕ στα πρανή κεντρικών οδών, τα οποία αποτελούν εύφλεκτη ύλη.

4.       Ο καθαρισμός και αποψίλωση των κοινόχρηστων χώρων στην Αγία Τριάδα, Δροσοπηγή καθώς υπάρχει μεγάλη ποσότητα συσσωρευμένης βιομάζας.

5.     Η ενίσχυση της επιχειρησιακής μονάδας ΜΑΚΙΠ  με δύο άτομα, στα πλαίσια του προϋπολογισμού του Δήμου, για την κάλυψη 2 πρωινών βαρδιών περιπολίας στην ευρύτερη περιοχή.

6.     Η άμεση επίλυση των δύο μικροπροβλημάτων που σχετίζονται με τη γεώτρηση Κατσιμιδίου, (διακοπή του Η/Ζ, καθώς και συντήρηση της βάνας κατεύθυνσης της γεώτρησης), γιατί ως έχουν αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρχει νερό στους κρουνούς πυρόσβεσης. Το θέμα επιλαμβάνεται εξ ονόματος του Δημάρχου, το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών κ. Γ. Μπέλλος, ο οποίος είναι ενήμερος από μηνός.

7.    Η άμεση προώθηση της μελέτης αντιπυρικής προστασίας της Ιπποκρατείου Πολιτείας της κας Α. Κοροβέση στην περιφέρεια για την κατανομή κονδυλιών στον Δήμο, για τον καθαρισμό και διατήρηση του πρασίνου στην περιοχή. Σημειωτέων ότι οι σχετικές ενέργειες παραμένουν στάσιμες από τον Απρίλιο του 2018, παρ’ όλο που πληρώθηκαν χρήματα από τους πολίτες/κατοίκους για την επίσπευση της διαδικασίας.

Δήμαρχε, 

η κατάσταση είναι εξόχως κρίσιμη για να καθυστερήσει. Γνωρίζετε άλλωστε ότι το κάθε ευρώ επένδυσης στην πρόληψη μεταφράζεται σε 22 ευρώ που θα κληθούμε να πληρώσουμε σε περίπτωση αποκατάστασης, εξαιρώντας τις απώλειες περιουσίας, πρασίνου, πανίδας, αλλά κυρίως ανθρώπινων ζωών.  Οι κάτοικοι αγωνιούν και οι ενέργειές σας θα καθορίσουν το μέλλον.

Αναμένοντας τις ενέργειες σας είμαστε στην διάθεσή σας ώστε να συνδράμουμε στην συνολική προσπάθεια.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝ. Α. ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ                                   ΠΑΝ. Α. ΠΑΝΤΟΣ






Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Πολιτική Απορρήτου ΣΔΙΠ


Πλαίσιο πολιτικής
Κατανοούμε τη σημασία των προσωπικών σας πληροφοριών και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αποθηκεύουμε και να επεξεργαζόμαστε με προσοχή τις πληροφορίες, τις οποίες μοιράζεστε μαζί μας.  Η συλλογή, χρήση και κοινοποίηση των πληροφοριών σας, εκ μέρους μας, βασίζεται στη συγκατάθεσή σας ή όπως προβλέπεται από την εφαρμοστέα νομοθεσία.
Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου ισχύει για τον παρόντα διαδικτυακό τόπο www.sdip.gr, για κάθε τοποθεσία web ή online εφαρμογή, για κάθε online και offline προωθητική ενέργεια.  Η Πολιτική Απορρήτου ισχύει ανεξαρτήτως χρήσης υπολογιστή, κινητού τηλεφώνου, tablet, τηλεόρασης ή άλλης συσκευής.

Ποιες πληροφορίες συλλέγουμε
Πληροφορίες που παρέχετε απευθείας
Ορισμένες Υπηρεσίες δίνουν τη δυνατότητα να παρέχετε πληροφορίες απευθείας σε εμάς.
Για παράδειγμα:
1.       Αν συμμετέχετε σε κάποιον online ή offline διαγωνισμό ή έρευνα που διοργανώνουμε, ενδέχεται να ζητήσουμε το όνομά σας, στοιχεία επικοινωνίας, διεύθυνση email, την ηλικία και το φύλο σας, τα προσωπικά ή επαγγελματικά ενδιαφέροντά σας, λοιπά προσωπικά χαρακτηριστικά και την άποψή σας.
2.       Η επικοινωνία μέσω του τηλεφωνικού κέντρου επίσης ενδέχεται να ηχογραφηθεί.
3.       Όταν καταχωρείτε τα στοιχεία επαφών σας σε ηλεκτρονικές και εκτυπωμένες φόρμες.

Πληροφορίες σχετικά με τη χρήση εργαλείων
Εκτός από τις πληροφορίες που παρέχετε, ενδέχεται να συλλέγουμε και πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των Υπηρεσιών «νέφους» (cloud) μέσω ανάλογου λογισμικού. Για παράδειγμα, ενδέχεται να συλλέγουμε:
1.       Πληροφορίες διεύθυνσης MAC, διεύθυνση IP, έκδοση λειτουργικού συστήματος, και άλλα στατιστικά στοιχεία.
2.       Πληροφορίες σύνδεσης – όπως χρόνος και διάρκεια χρήσης της Υπηρεσίας, και τυχόν πληροφορίες που βρίσκονται αποθηκευμένες σε cookies.

Πληροφορίες από τρίτους
Ενδέχεται να λαμβάνουμε πληροφορίες για εσάς από δημόσια και εμπορικά διαθέσιμες πηγές (σύμφωνα με όσα επιτρέπονται από το νόμο), τις οποίες ενδέχεται να συνδυάζουμε με άλλες πληροφορίες που λαμβάνουμε από εσάς. Ενδέχεται επίσης να λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς από υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης τρίτων, όταν επιλέγετε να συνδεθείτε με αυτές τις υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, με βάση τις τρέχουσες συνεργασίες, λαμβάνουμε πληροφορίες που έχετε δημοσιεύσει ή/και συναινέσει από τις εταιρείες:
1.       Google
2.       Facebook
3.       Twitter
4.       Instagram

Λοιπές πληροφορίες που συλλέγουμε
Ενδέχεται επίσης να συλλέξουμε και άλλες πληροφορίες για εσάς, τη συσκευή σας ή τη χρήση υπηρεσιών, με τρόπους που περιγράφουμε στο σημείο συλλογής ή άλλως με τη συγκατάθεσή σας. Μπορείτε να επιλέξετε να μην μας παρέχετε ορισμένους τύπους πληροφοριών, αλλά αν το κάνετε, ίσως επηρεαστεί η δυνατότητά σας να χρησιμοποιήσετε ορισμένες Υπηρεσίες.
Πολιτική cookies
Το site (ιστότοπος) www.sdip.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη και εξατομικευμένη εμπειρία των επισκεπτών του, χωρίς να αποθηκεύει αναγνωρίσιμες πληροφορίες για αυτούς. Η χρήση των cookies (Google Analytics cookies) μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών και να παρακολουθούμε την επισκεψιμότητα των επιμέρους σελίδων του site μας με σκοπό τη βελτίωση του περιεχομένου και την προσαρμογή του site στις «συνήθειες» των επισκεπτών στην πλοήγησή τους. Έτσι, είμαστε σε θέση να επιχειρούμε μια συνολική βελτίωση του τρόπου λειτουργίας του site μας, εξασφαλίζοντας ότι οι επισκέπτες μπορούν να πλοηγηθούν καλύτερα σε αυτό, μπορούν να αναζητήσουν και να βρουν εύκολα αυτό που χρειάζονται και μπορούν να ρυθμίσουν τις προτιμήσεις τους για το site, όπου δίνεται τέτοια δυνατότητα.
Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου, τα οποία αποθηκεύονται στον περιηγητή (browser) του χρήστη όταν επισκέπτεται έναν ιστότοπο. Οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στον υπολογιστή του χρήστη, μπορεί να περιέχουν στοιχεία όπως τις σελίδες που επισκέφθηκε, την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψης, καθώς και κάποιον τυχαίο και μοναδικό αριθμό αναγνώρισής του. Με τη χρήση των cookies, το site είναι σε θέση να αποθηκεύσει χρήσιμες πληροφορίες για την περιήγηση του χρήστη (σε αυτό), καθώς και να διαβάσει τις πληροφορίες αυτές ώστε να προσφέρει στο χρήστη μια ενοποιημένη εμπειρία περιήγησης.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη γενική χρήση των cookies, αλλά και των μεθόδων αποκλεισμού ή περιορισμού τους, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες http://cookiepedia.co.uk/all-about-cookies και www.allaboutcookies.org.
Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε τη χρήση cookies, μπορεί να αποκλείσετε τη δημιουργία τους, ανατρέχοντας στις ρυθμίσεις του περιηγητή (browser) σας.
Πώς χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας
Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε για τους παρακάτω σκοπούς:
1.       Για την εγγραφή σας στον παρόντα διαδικτυακό τόπο.
2.       Για παροχή προσαρμοσμένου περιεχομένου και προτάσεων που βασίζονται σε παλιότερες δραστηριότητές σας.
3.       Για διαφημίσεις, όπως παροχή προσαρμοσμένων διαφημίσεων και περιεχομένου χορηγών και για την αποστολή ενημερώσεων προώθησης σε εσάς.
4.       Για να μπορούμε να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας στο πλαίσιο της λειτουργίας του Συναταιρισμού.
5.       Για κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα μας και για τη βελτίωση και ανάπτυξη νέων υπηρεσιών.
6.       Για τη διεξαγωγή διαγωνισμών ή ερευνών , σύμφωνα με όσα επιτρέπει η νομοθεσία και για άλλη χρήση κατόπιν της ρητής συγκατάθεσής σας.

Σε ποιον κοινοποιούμε τις πληροφορίες σας
Δεν θα κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας σε τρίτους, για δικούς τους ανεξάρτητους επιχειρηματικούς σκοπούς ή σκοπούς μάρκετινγκ, χωρίς τη συγκατάθεσή σας.
Ωστόσο, ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας στους παρακάτω φορείς:
1.       Πάροχοι υπηρεσιών ή/και κάθε τρίτος που τυχόν εκτελεί την επεξεργασία για λογαριασμό μας. Ενδέχεται επίσης να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας σε εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες για λογαριασμό μας ή εκ μέρους μας, όπως ενδεικτικά εταιρείες που αποστέλλουν email εκ μέρους μας.
2.       Άλλα τρίτα μέρη όταν αυτό απαιτείται από το νόμο ή όταν οφείλουμε να προστατεύσουμε την περιουσία του Συνεταιρισμού. Ενδέχεται να υπάρξουν περιπτώσεις στις οποίες θα κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας σε άλλα τρίτα μέρη για να συμμορφωθούμε με τη νομοθεσία ή για να ανταποκριθούμε σε μια υποχρεωτική νομική διαδικασία (όπως ένταλμα έρευνας ή άλλη δικαστική εντολή), ή/και για να επιβεβαιώσουμε ή να εφαρμόσουμε τη συμμόρφωσή μας με τις πολιτικές που διέπουν τις Υπηρεσίες μας και για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, την ιδιοκτησία ή την ασφάλεια της εταιρείας ή τυχόν συγγενούς εταιρείας, επιχειρηματικού συνεργάτη ή πελάτη μας.
3.       Άλλα τρίτα μέρη με τη συγκατάθεσή σας ή με εντολή σας. Εκτός από τις κοινοποιήσεις που περιγράφονται στην παρούσα Πολιτική Απορρήτου, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε από κοινού πληροφορίες σχετικά με σας με τρίτα μέρη, εφόσον δώσετε τη συγκατάθεσή σας ή το ζητήσετε.

Τι κάνουμε για να διατηρούμε τα δεδομένα σας ασφαλή
Έχουμε λάβει εύλογα, φυσικά και τεχνικά μέσα για να προστατεύουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε σε σχέση με τις Υπηρεσίες μας. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι -παρόλο που λαμβάνουμε εύλογα μέτρα για την προστασία των πληροφοριών σας- καμία τοποθεσία web, καμία μετάδοση μέσω Internet, κανένα σύστημα υπολογιστή δεν είναι απολύτως ασφαλές.
Πρόσβαση στις πληροφορίες σας
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, δικαιούστε να ζητήσετε λεπτομέρειες σχετικά με τις πληροφορίες που συλλέγουμε και να διορθώσετε τις ανακρίβειες σε αυτές τις πληροφορίες. Οποιαδήποτε περαιτέρω νόμιμα δικαιώματα χρηστών παραμένουν ανεπηρέαστα. Εφόσον επιτρέπεται από τη νομοθεσία, ενδέχεται να σας χρεώσουμε ένα μικρό αντίτιμο για την παροχή της εν λόγω δυνατότητας μετά την πρώτη φορά που θα προσφερθεί δωρεάν. Ενδέχεται να αρνηθούμε να προχωρήσουμε αιτήματα που επαναλαμβάνονται παράλογα, απαιτούν δυσανάλογη τεχνική προσπάθεια, διακινδυνεύουν την προστασία απορρήτου άλλων, είναι εξαιρετικά μη πρακτικά ή αφορούν πρόσβαση που δεν απαιτείται άλλως από την εγχώρια νομοθεσία. Αν θέλετε να υποβάλετε αίτημα για πρόσβαση στις πληροφορίες σας, απευθυνθείτε είτε στην ενότητα «Επικοινωνία» (στη διεύθυνση www.sdip.gr/contacts/) είτε μέσω email στο info@sdip.gr καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή (09:00 – 17:00).
Διατήρηση δεδομένων
Λαμβάνουμε εύλογα μέτρα για να εξασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες που σας αφορούν, θα διατηρούνται μόνον για όσο διάστημα χρειάζεται για το σκοπό για τον οποίο έχουν συλλεχθεί ή για όσο διάστημα απαιτείται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα παραμένουν στην ηλεκτρονική μας βάση για τουλάχιστον 50 μήνες, και διαγράφονται ή ανανεώνονται μετά από δικό σας σχετικό αίτημα.
Προσωπικά δεδομένα ιδιοκτητών οικοπέδων δεν διαγράφονται αλλά παραμένουν ως επαφές στο αρχείο του Συνεταιρισμού.
Αλλαγές στο κείμενο προσωπικών δεδομένων
Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε τακτικά για τυχόν ενημερώσεις, την Πολιτική Απορρήτου. Με την πρόσβαση στις Υπηρεσίες μας ή τη χρήση αυτών, και εφόσον έχει αναρτηθεί μία τέτοια ενημερωμένη έκδοση της Πολιτικής Απορρήτου, συμφωνείτε αυτομάτως με τις νέες πρακτικές που περιέχονται στην ενημέρωση. Η πλέον πρόσφατη έκδοση της Πολιτικής Απορρήτου θα βρίσκεται πάντα στη διεύθυνση www.sdip.gr. Μπορείτε να ελέγξετε την «ημερομηνία έναρξης ισχύος» (στο κάτω μέρος του παρόντος) για να δείτε πότε ενημερώθηκε τελευταία φορά η Πολιτική Απορρήτου.
Η παρούσα πολιτική ενδέχεται να τροποποιείται. Στην περίπτωση αυτή, θα ανανεώνεται και η ημερομηνία έναρξης ισχύος που βρίσκεται στο τέλος του κειμένου αυτού. Όταν πρόκειται για ουσιαστικές αλλαγές του κειμένου, θα σας ενημερώνουμε (και) μέσω εμφανούς ανακοίνωσης στο site μας.


Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

H διαχείριση του ιδιωτικού δικτύου ύδρευσης της Ιπποκρατείου Πολιτείας




Κατατέθηκε από τον δικηγόρο και δημοτικό σύμβουλο Ωρωπού κ. Π. Χασιώτη  στις 19 Ιουνίου 2018 στη Κοινότητα Αφιδνών, η αίτηση του ΣΔΙΠ  για χορήγηση των στοιχείων διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης ΙΠ.

  Τα στοιχεία που ζητούνται είναι χρεώσεις- καταναλώσεις από την ΕΥΔΑΠ στο διυλιστήριο  Πολυδενδρίου που αφορούν τη τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης της ΙΠ.

  Οι χρεώσεις κατανάλωσης ρεύματος της ΔΕΗ για τη λειτουργία όλων των αντλιοστασίων του δικτύου.

  Και όλες οι καταναλώσεις (ρολόγια ύδρευσης) σε ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης της ΙΠ, από το διυλιστήριο  Πολυδενδρίου μέχρι τον τελευταίο καταναλωτή.  


Από πρόσφατη έρευνα του ΣΔΙΠ μεταξύ των κατοίκων της ΙΠ έχει προκύψει ότι, το θέμα των προβλημάτων  της ύδρευσης και της τιμολόγησης του νερού είναι το τρίτο κατά σειρά ζητημα που τους απασχολεί.

Για το θέμα της τιμολόγησης του νερού έχει κατατεθεί σχετικό έγγραφο με συνημμένη  αναλυτική έκθεση, για να εξεταστούν τα στοιχεία από τη τεχνική υπηρεσία και να επέλθουν οι διορθώσεις στο τιμολόγιο ύδρευσης, που όμως δεν πραγματοποιήθηκαν.    

Είναι γνωστά τα ζητήματα αναφορικά με το θέμα της ύδρευσης αλλά τα σημειώνουμε:   

α. ο Δήμος Ωρωπού διαχειρίζεται με άτυπη εκχώρηση  το δίκτυο ύδρευσης από κατασκευής του με δαπάνες του ΣΔΙΠ (ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΕΡΓΟ) κόστους περίπου 5.000.000€ .

β. οι πρωτοφανείς απώλειες του δικτύου που ανέρχονται σε ποσοστό 60% !!! (αντί του αναμενομένου 8-12 %) σε σύγκριση  με τις τιμολογούμενες  ποσότητες στο διυλιστήριο της ΕΥΔΑΠ στο Πολυδένδρι.  Με άλλα λόγια για πχ. 1.000.000 κ.μ. από τις εγκαταστάσεις στο Πολυδένδρι μόνο 400.000 κ.μ. καταλήγουν να τιμολογούνται και να χρεώνονται σε καταναλωτές. Τα 600.000 κ.μ. απλά χάνονται...!!!  (περίπου 15 φορές η χωρητικότητα της Λίμνης Μπελέτσι  7.000 τ.μ. Χ 6μ μέσο βάθος)

Όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν με την αίτηση είναι τα υποχρεωτικά απαιτούμενα για την τεκμηριωμένη από μελετητή  υποβολή προτάσεων στο ΔΣ ΣΔΙΠ.

Σκοπός ο εξορθολογισμό και η μείωση του τιμολογίου ύδρευσης στον οικισμό και η υπογραφή συμβάσης, είτε με τον Δήμο είτε με άλλο φορέα, που θα κριθεί  συμφερότερος  μέσω διαγωνιστικής μειοδοτικής διαδικασίας. Το θέμα μεταξύ άλλων, είχε συζητηθεί σε πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ωρωπού. 
  
Μέχρι σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Πούλος και η ΤΥ του Δήμου, εξετάζουν προς  ικανοποίηση το αίτημα του ΣΔΙΠ.  Ευελπιστούμε για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος, με την απρόσκοπτη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής επ΄ ωφελεία των κατοίκων