Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Ενημέρωση για τους καθαρισμούς των οικοπέδων

 


Αγαπητοί συνεταίροι,

Μετά τη μεγάλη καταστροφή από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2021, που κατέκαψε περίπου τα 3/5 της ΙΠ και μετά τις νομικές ενέργειες που ξεκίνησε ο ΣΔΙΠ  (ο μόνος φορέας σε όλη την καμένη περιοχή https://ippokrateiospoliteia.blogspot.com/2021/11/2021.html), προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες και στη συνέχεια να διεκδικηθούν αποζημιώσεις, προχωρήσαμε το περασμένο καλοκαίρι, μετά από σχετική έρευνα αγοράς, σε υπογραφή δύο συμβάσεων με εταιρείες υλοτόμων, https://ippokrateiospoliteia.blogspot.com/2022/11/blog-post_18.html με σκοπό τον καθαρισμό αφενός όλων των οικοπέδων ιδιοκτησίας ΣΔΙΠ, αφετέρου και όσων ιδιοκτητών οικοπέδων το επιθυμούν, που αποδεικνύεται με σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Οι συμβάσεις αυτές αφορούν και καμένα οικόπεδα και με βλάστηση. Απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ιδιοκτήτη, να μην έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ΣΔΙΠ από εισφορές. Η δε επιβάρυνση για κάθε ιδιοκτήτη ορίστηκε εντελώς συμβολικά σε 50€ + ΦΠΑ ανά στρέμμα για τα καμένα ενώ για όσα έχουν βλάστηση σε 100€ + ΦΠΑ ανά στρέμμα. Η διαδικασία καθαρισμού ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2022 και συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρωθεί, με προτεραιότητα στα καμένα οικόπεδα λόγω επικινδυνότητας. Ευνόητο είναι ότι η διαδικασία καθαρισμού ανά οικόπεδο διαρκεί κατά μέσον όρο από τρεις έως πέντε ημέρας.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν από ορισμένους, σε οποιαδήποτε μέρα και ώρα της εβδομάδας, κακόπιστους προφανώς, ιδιοκτήτες φαινόμενα ανοίκειας συμπεριφοράς κατά μελών του ΔΣ ΣΔΙΠ, απαιτώντας τον άμεσο καθαρισμό των οικοπέδων τους, θεωρώντας προφανώς ότι τα μέλη του ΔΣ είναι υπάλληλοι τους και είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν όλη τη ροή της διαδικασίας για την ικανοποίησή τους.

Αν βιάζονται τόσο ας καθαρίσουν το οικόπεδό τους με συνεργεία από την ελεύθερη αγορά.

Δεν τους υποχρέωσε κανείς να κάνουν χρήση του προγράμματος του ΣΔΙΠ.

Τονίζεται για να είναι σαφές προς κάθε κατεύθυνση, ότι το ΔΣ & ΕΣ του ΣΔΙΠ αποτελούνται από εθελοντές και μόνο, οι οποίοι προσπαθούν να διασφαλίσουν την περιουσία όλων εν μέσω μηνύσεων, αγωγών και ανηλεή πόλεμο από τις προηγούμενες διοικήσεις. Και όλα αυτά με ίδιους πόρους και πάρα πολύ κόπο. Όποιοι θεωρούν ότι μπορούν να ανταποκριθούν καλύτερα, ας θέσουν υποψηφιότητες στις επόμενες αρχαιρεσίες να διοικήσουν τον ΣΔΙΠ. Άλλωστε εμείς δεν δηλώσαμε ποτέ ότι θα είμαστε εσαεί.

Ιδού η Ρόδος


Τέλος παρακαλούνται όλοι για την επικοινωνία μας,  να γίνεται η χρήση των σταθερών τηλεφώνων του ΣΔΙΠ 210 8232348, 210 8232831 τις ώρες γραφείου από Δευτέρα έως Παρασκευή από 11:00 πμ έως 15:00 μμ, σε περίπτωση δε απουσίας οι κλήσεις σας εκτρέπονται στο 6953020608 στο οποίο απαντά ο Γραμματέας του ΔΣ.