Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Ευχές για την εορταστική περίοδο !!!


Το Διοικητικό Συμβούλιο, το Εποπτικό Συμβούλιο, οι Επιστημονικοί Συνεργάτες, και οι άνθρωποι των ομάδων Πολιτισμού και Περιουσίας του Συνεταιρισμού Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία ευχόμαστε σε όλους τους συνεταίρους και κατοίκους του οικισμού, καλές γιορτές, καλά Χριστούγεννα, καλή και δημιουργική χρονιά το 2021, με υγεία και ευτυχία !!!


 

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Η 3η συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2020 (ΓΣ) ΣΔΙΠ

Ολοκληρώθηκε η 3η  συνεδρίαση  της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) την 14 Δεκεμβρίου  2020, μέσω διαδικτύου λόγω COVID-19.

Για όσους επιθυμούν την ενημέρωση τους, το video της συνεδρίασης στο σύνδεσμο :


Ειδικότερα : 

1. ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών επιπτώσεις σε ακίνητα της ΙΠ

Τα παράδοξα του ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών και οι επιπτώσεις στα ακίνητα της ΙΠ. Οι προϋποθέσεις και η έκτακτη εισφορά για έργα υποδομής στον οικισμό, διευκρινήσεις από τον επιστημονικό συνεργάτη  μελετητή  κ. Κώστα Φωτόπουλο.


2. Χωροθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας 

Για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας εντός της πόλης της ΙΠ


3. Εξέλιξη είσπραξης εισφορών του ΝΠΙΔ

Απάντηση σε ερώτηση για "χαμένη" αγωγή εισφορών (αόριστη), από τη νομική συνεργάτη του Συνεταιρισμού κ. Μαρίνα Κρόντήρη.



4. Τιμολόγιο Ύδρευσης 

Για την εξομοίωση (μείωση της τιμής σε 0,55 ευρώ/κμ) της τιμολόγησης της ύδρευσης στον οικισμό της ΙΠ με το τιμολόγιο που ισχύει στους υπολοίπους 5 οικισμούς (Παλιός οικισμός, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Δροσοπηγή, Κοκκινόβραχος, Κοσμοθέα) της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών.    



5. Για τα προβλήματα από την κτηματογράφηση του οικισμού που διαπιστώθηκαν από την εκπόνηση του ψηφιακού υπόβαθρου της ΙΠ. 85 οικόπεδα κατοικίας χωρίς αρτιότητα (τίτλος κάτω των δύο στρεμμάτων) θέμα για το οποίο τα μέλη ιδιοκτήτες των οικοπέδων θα ενημερωθούν με ξεχωριστή επιστολή.


Τα θέματα ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν είναι τα παρακάτω :

1.Έγκριση εγγραφών νέων μελών και διαγραφών (άρθρα 5 §4, και 6 του καταστατικού).

2.Λογοδοσία Διοικήσεως, έγκριση πεπραγμένων (Διοικητικός και Ταμειακός Απολογισμός-Ανακοινώσεις και  Ενημερώσεις). Απαλλαγή ή μη των Διοικήσεων από πάσης ευθύνης, για τα έτη 2014 έως και 2019.

3.Έκθεση Εποπτικού Συμβουλίου επί του Διοικητικού και Ταμειακού απολογισμού του 2019 και του προϋπολογισμού 2021.

4.Έγκριση Προϋπολογισμού 2021, προϋπολογισμός εξόδων διαχειρίσεως και έργων.

5.Έγκριση έκτακτης εισφοράς 500€ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μελέτες για την έναρξη έργων (Περιβαλλοντικών επιπτώσεων και συμπλήρωση Υψομετρικών οδών), καθώς και πραγματοποίηση τμήματος έργων οδοποιίας.

6.Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Αφιδνών, τύπος πολεοδομικού σχεδιασμού, (Νέο σενάριο ‘’Τσιρώνη’’. Πρoβλήματα σε οικόπεδα 52 Οικοδομικών Τετραγώνων που έχουν πρόσοψη σε κεντρικό δακτύλιο καθώς και 26 ακόμα οικοπέδων που βρίσκονται πλησίον της λίμνης και ρεμάτων). Έγκριση των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν και θα απαιτηθούν στη συνέχεια, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

7.Οφειλές προς το Δημόσιο (Εφορία). Έκτακτη εισφορά 500€ ανά οικόπεδο ή έγκριση εκποίησης ενός μεγάλου κοινωφελούς οικοπέδου ΧΕΔ ή εκχώρηση στη ΔΟΥ.

8.Προβλήματα από την κτηματογράφηση που διαπιστώθηκαν από την εκπόνηση του ψηφιακού υπόβαθρου της ΙΠ. Οικόπεδα χωρίς αρτιότητα (τίτλος κάτω των δύο στρεμμάτων) καθώς και άλλα μεγάλης διαφοράς στον υπολογισμό των εμβαδών, λόγω λαθών πληκτρολόγησης ή  λόγω της αλλαγής συστημάτων γεωγραφικής αναφοράς  του Κτηματολογίου.

9.Συμπληρώσεις Επιτροπών Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Περιουσίας και Τεχνικής Υποστήριξης,  Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

 

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Απαντήσεις στην πληροφόρηση ή την παραπληροφόρηση

 


Αφού διάβασα λίγο πρόχειρα, μιας και είναι και είναι και Σαββατοκύριακο, μια ακόμα επιστολή, αυτή τη φορά των κ. Χρυσοστόμου Δημητρίου, Παναγιώτη Κουρή και Χρήστου Φιλιππίδη συνοδευόμενη  με την από 11-12-2020 γνωμοδότηση της Δικηγόρου κ. Ευγενίας Σούλας, θα ήθελα απλά να επισημάνω το εξής:

Θα αρχίσω με την φράση στην επιστολή των ανωτέρω κυρίων ¨απευθυνθήκαμε σε έμπειρη Δικηγόρο που έχει αναλάβει τις περισσότερες περιπτώσεις υπεράσπισης των κατοίκων σε σχέση με αγωγές του Συνεταιρισμού, τις οποίες έχει διεκπεραιώσει με μεγάλη επιτυχία¨

Ως προς το κομμάτι που με αφορά για τις αγωγές αυτές μιας και έχω χειριστεί τον μεγαλύτερο όγκο αυτών και επειδή νιώθω ότι θίγει τόσο εμένα προσωπικά όσο και την αλήθεια θα παραθέσω τα εξής:

Έχω δικάσει περίπου 80 αγωγές για οφειλές συνεταίρων μέχρι και σήμερα.

Τέσσερις (4) από αυτές έχουν κριθεί αόριστες. Αόριστες σημαίνει ότι το Δικαστήριο θεώρησε, για να το πω απλά, ότι δεν έχω εξειδικεύσει σωστά αυτά που ζητάω με την αγωγή και την απορρίπτει ως αόριστη χωρίς να μπει στην ουσία της, χωρίς να κρίνει δηλαδή αν ο συνεταίρος ή ιδιοκτήτης όντως οφείλει ή όχι. Και οι 4 αυτές αποφάσεις έχουν εκδοθεί από την ίδια Δικαστή.

Αυτές, δεν έχουν τελειώσει οριστικά αφού ο Συνεταιρισμός μπορεί να επανέλθει με νέα αγωγή αφού δεν έχει ουσιαστικά κριθεί το ζητούμενο, αν δηλαδή ο Συνεταίρος ή ιδιοκτήτης οφείλει ή όχι. Θα επανέλθουμε για αυτές στον κατάλληλο χρόνο και με τον κατάλληλο τρόπο.

Παραπέρα....

Από τις υπόλοιπες 76:

έχω κερδίσει τις 30 είτε με αντιδικία είτε χωρίς. Όλες!

Οι υπόλοιπες 36 δεν δικάστηκαν γιατί οι εναγόμενοι ήρθαν και συμβιβάσθηκαν πριν την εκδίκαση της αγωγής δεδομένου ότι έχει πλέον δημιουργηθεί ένα δεδικασμένο. Εξόφλησαν το σύνολο των οφειλών τους!

Παραπέρα….

Έχω πετύχει τη σύνταξη πάνω από 80 Ιδιωτικών συμφωνητικών πλέον για εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών είτε με εφάπαξ καταβολή είτε με δόσεις.

Τώρα, αν, σύμφωνα με τα παραπάνω αριθμητικά δεδομένα κρίνεται ως επιτυχημένη η συνεχιζόμενη και προκαλούμενη μερικές φορές αντιδικία κατά του Συνεταιρισμού, δεν θα μπορούσα, όχι σαν επιστήμονας, αλλά σαν λογικός άνθρωπος να το αντιμετωπίσω.

Προσωπικά, σαν επαγγελματίας, τέτοια επιτυχία δεν θα την ήθελα.

Παράλληλα και προς ενημέρωση, εκκρεμούν για εκδίκαση τους προσεχείς μήνες άλλες 30 αγωγές εκ των οποίων οι μισές περίπου βρίσκονται ήδη σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους αντιδίκους προκειμένου να εξοφλήσουν προτού εκδικαστούν οι υποθέσεις τους.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της γνωμοδότησης της Συναδέλφου, είναι το ίδιο που έχει χρησιμοποιηθεί σε όλες ανεξαιρέτως τις δίκες στις οποίες έχει παρασταθεί ως συνήγορος των αντιδίκων και είναι το ίδιο που έχει απορριφθεί σε όλες επίσης ανεξαιρέτως τις δίκες που έχουν δικάσει τις υποθέσεις στην ουσία τους σύμφωνα με όσα ανέφερα παραπάνω.

Σε όσα ζητήματα θίγονται με τη γνωμοδότηση έχει τοποθετηθεί πολλές φορές, γραπτώς και προφορικώς το γραφείο μας.

Και πλέον και η δικαιοσύνη, πολλάκις ή καλύτερα, μέχρι στιγμής σε κάθε περίπτωση που χρειάστηκε η συνδρομή της.

Αν, παρ’ όλα αυτά κάποιοι συνεχίζουν να θέλουν ν’ αγνοούν την πραγματικότητα, εν τέλει αυτό το σκοπό εξυπηρετεί η δικαιοσύνη.

Τέλος, το τελευταίο μήνα, εκδόθηκαν και 6 αποφάσεις σε αγωγές που είχα καταθέσει κατά ιδιοκτητών που δεν ήταν ποτέ Συνεταίροι εκ των οποίων οι 5 είχαν δικαστεί με αντιμωλία (δηλαδή με παράσταση δικηγόρου και από τις δύο πλευρές) και οι 3 με δικηγόρο των αντιδίκων τη γνωμοδοτούσα συνάδελφο.

Όλες, κρίθηκαν υπέρ του Συνεταιρισμού. Όλες!

Από κει και πέρα, θεωρώ, τουλάχιστον περίεργο, να παρακινείται ο κόσμος να προτιμά να αντιμετωπίζει το Συνεταιρισμό δικαστικά για σχέσεις που έχουν ήδη κριθεί, και να σπαταλάει χρόνο και χρήματα, τις περισσότερες φορές μάλιστα πολύ περισσότερα από το να ερχόταν σε μια διαδικασία οικιοθελούς εξοφλήσεως και με δόσεις όπως έχει γίνει και γίνεται με τους περισσότερους.

Γιατί ως αποτέλεσμα της δικαστικής διένεξης, προκύπτουν 1.αμοιβή δικηγόρου 2. Τόκοι 3. Οφειλή για δικαστική δαπάνη στο διάδικο που χάνει.

Σημειώνω, ότι το παρόν, δεν αποτελεί γνωμοδότηση παρά μια απλή αποτύπωση της αλήθειας με παράθεση πραγματικών δεδομένων.

Αθήνα 13 Δεκεμβρίου 2020

Αθανάσιος Π. Θωμόπουλος

 

 

 

 

 

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Η «ενημέρωση» και η ενημέρωση


Διακινείται «ενημερωτική» επιστολή, τις τελευταίες ημέρες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε στοχευμένους αποδέκτες της ΙΠ, με θέμα την «ενημέρωση» των μελών του ΣΔΙΠ ενόψει της Γενικής Συνέλευσης στις 14 Δεκεμβρίου 2020, με υπογραφές από τρία φυσικά πρόσωπα που δεν είναι μέλη του Συνεταιρισμού, αλλά από ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ένθερμο ζήλο «ενημερώνουν».

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η παράγραφος από την «ενημερωτική» επιστολή που είναι η παρακάτω :

“Επιπλέον, προτείνουν (o ΣΔΙΠ) την επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς 500 ευρώ για περιβαλλοντολογικές μελέτες καθώς και για έργα οδοποιίας.  Βέβαια, η πρόταση έκτακτης εισφοράς, των 500 ευρώ, θα έπρεπε να συνοδεύεται από την ακριβή μελέτη του έργου, τον προϋπολογισμό του κόστους και το χρόνο υλοποίησης, και όχι έτσι απλά και αόριστα.  Επιπλέον, ο Ν.4030/2011 άρθρο 39 δεν παρέχει τέτοιο δικαίωμα στο συνεταιρισμό να προβαίνει σε έργα υποδομής.  Αυτοδίκαια υπεύθυνος για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής είναι μόνο ο Δήμος Ωρωπού.”

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ΣΔΙΠ

Επειδή η αυθαίρετη αναφορά σε νόμους και διατάξεις απλά παραπλάνηση προκαλεί παραθέτουμε αυτολεξεί τις παραγράφους 4 και 5 του άρθρου 39 του νόμου 4030/2011 με τίτλο του άρθρου ¨Ρύθμιση θεμάτων οικοδομικών Συνεταιρισμών¨

4. Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) στα διοικητικά όρια των οποίων υπάγονται οι εκτάσεις των Ο.Σ. μπορούν να αναλάβουν να εκτελέσουν ή να ολοκληρώσουν τα έργα τεχνικής υποδομής, όπως αυτά καθορίζονται στις σχετικές μελέτες έργων, τις πολεοδομικές μελέτες και τα αντίστοιχα προγράμματα ολοκλήρωσης αυτών. Για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου απαιτείται απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Ο.Σ., καθώς και απόφαση του αρμόδιου συμβουλίου του οικείου Ο.Τ.Α..

5. Στην περίπτωση της παραγράφου 4 το αντισταθμιστικό μέτρο της απαλλαγής των Ο.Σ. από την εισφορά σε χρήμα παύει να ισχύει. Για την κατασκευή των έργων τεχνικής υποδομής επιβάλλεται υπέρ του οικείου Ο.Τ.Α. η καταβολή χρηματικού ποσού, το οποίο βεβαιώνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Ο.Τ.Α. και εισπράττεται με τη διαδικασία περί είσπραξης δημοσίων εσόδων. Υπόχρεοι σε καταβολή του παραπάνω χρηματικού ποσού είναι οι ιδιοκτήτες των συνεταιρικών μερίδων, όπως αυτές έχουν υλοποιηθεί από την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου, καθώς και οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί που έχουν αδιανέμητες συνεταιρικές μερίδες στην ιδιοκτησία τους. Το ύψος του ποσού αυτού τελεί σε αναλογία με την αξία των έργων που θα κατασκευαστούν.

Επειδή ένας εκ των υπογραφόντων είναι Δικηγόρος, παρακαλούμε να μας εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί η παραπάνω διάταξη όταν αναφέρει ότι υπόχρεοι σε καταβολή του παραπάνω χρηματικού ποσού είναι οι ιδιοκτήτες των συνεταιρικών μερίδων.

Εκτιμούσαμε μέχρι σήμερα, πως εννοεί ότι όντως σε περίπτωση εκτέλεσης και συντήρησης των έργων υποδομής υπόχρεοι θα είναι οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων της Ιπποκρατείου Πολιτείας και όχι οι Δημότες Ωρωπού. Χρησιμοποιήσαμε τη μέθοδο της Γραμματικής ερμηνείας του νόμου.

Είμαστε όμως πρόθυμοι να ακούσουμε και μία διαφορετική, τεκμηριωμένη, νομική άποψη.

Το γεγονός βεβαίως ότι σε όλες, ανεξαιρέτως τις δίκες που έχουν δικάσει στην ουσία τους υποθέσεις οφειλών Συνεταίρων, έχει γίνει δεκτό από το Δικαστήριο ότι ποτέ ο Δήμος Ωρωπού δεν ήταν ¨Αυτοδικαίως¨ υπεύθυνος για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής φανταζόμαστε ότι ουδόλως τους προβληματίζει.

Κάτι τελευταίο. Σχέδιο Τσιρώνη υπήρχε; Όχι Υπουργική απόφαση; Όχι εκτελεστή Διοικητική πράξη; Και πότε συνέβη η διόρθωση της αδικίας; Με ποιο τρόπο; Και αν συνέβη κάτι τέτοιο, γιατί στη Δίκη στο Σ.τ.Ε. δεν την πρότεινε στο Δικαστήριο ο πληρεξούσιος Δικηγόρος του Δημοσίου;

Αλλά και το Σ.τ.Ε. γιατί αυτεπαγγέλτως δεν κατήργησε τη Δίκη σύμφωνα με το άρθρο 32 του π.δ.18/1989 Ο εκ των υπογραφόντων Δικηγόρος που προφανώς γνωρίζει τη διάταξη δεν εξηγεί στους συνυπογράφοντες ότι δεν αληθεύουν οι ισχυρισμοί περί ¨σχεδίου Τσιρώνη¨.

Στον Δικηγόρο τουλάχιστον άγνοια δεν υπάρχει.

Η άγνοια γενικώς δεν γίνεται κραυγή νίκης. Τουλάχιστον ο Σωκράτης δίδασκε ¨εν οίδα ότι ουδέν οίδα¨.

Τέλος, προκαλεί πολλά ερωτηματικά η συνεχής προσπάθεια διαστρέβλωσης της νομοθεσίας από κάποιες πλευρές και η παρουσίασή της στους συνεταίρους με αποπροσανατολιστικό τρόπο.

Κάποιους βολεύει…!!!


Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Επικοινωνία στην περίοδο του COVID 19


Αγαπητά μέλη του Συνεταιρισμού ΔΙΠ,

Όπως είναι αναμενόμενο ενόψει της διεξαγωγής της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του 2020,  να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα θέματα που θα συζητηθούν.

Για την ενημέρωση σας μπορείτε να ανατρέχετε στο blog του ΣΔΙΠ  για την αναλυτική πληροφόρηση σας  για τα θέματα της εξέλιξης του οικισμού.

https://ippokrateiospoliteia.blogspot.gr 

Στη διάθεση σας πάντοτε τα τηλέφωνα   210-8232348, 210-8232831, κιν. 6953020608

Για προσωποποιημένη πληροφόρηση μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση  e-mail:  info@sdip.gr

Τέλος τα γραφεία του ΣΔΙΠ ανοιχτά κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από 11:00 έως 15:00  στην Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 44, κατόπιν ραντεβού λόγω μέτρων κατά  COVID 19.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 2020


Καλούνται τα μέλη του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υγειονομικών, με την επωνυμία Οικοδομικός Συνεταιρισμός Υγειονομικών ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΥΝ. Π. Ε., Λ. Αλεξάνδρας 44, Αθήνα, σε Τακτική Γενική Συνέλευση (ΓΣ) την 30 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 5 μ.μ. μέσω διαδικτύου λόγω COVID-19 (οι οδηγίες διεξαγωγής της ΓΣ, καθώς και της ψηφοφορίας παρακάτω και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΣΔΙΠ).

 Η Γενική Συνέλευση θα βιντεοσκοπηθεί.

 Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι τα ακόλουθα:

1.Έγκριση εγγραφών νέων μελών και διαγραφών (άρθρα 5 §4, και 6 του καταστατικού).

2.Λογοδοσία Διοικήσεως, έγκριση πεπραγμένων (Διοικητικός και Ταμειακός Απολογισμός-Ανακοινώσεις και  Ενημερώσεις). Απαλλαγή ή μη των Διοικήσεων από πάσης ευθύνης, για τα έτη 2014 έως και 2019.

3.Έκθεση Εποπτικού Συμβουλίου επί του Διοικητικού και Ταμειακού απολογισμού του 2019 και του προϋπολογισμού 2021.

4.Έγκριση Προϋπολογισμού 2021, προϋπολογισμός εξόδων διαχειρίσεως και έργων.

5.Έγκριση έκτακτης εισφοράς 500€ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μελέτες για την έναρξη έργων (Περιβαλλοντικών επιπτώσεων και συμπλήρωση Υψομετρικών οδών), καθώς και πραγματοποίηση τμήματος έργων οδοποιίας.

6.Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Αφιδνών, τύπος πολεοδομικού σχεδιασμού, (Νέο σενάριο ‘’Τσιρώνη’’. Πρoβλήματα σε οικόπεδα 52 Οικοδομικών Τετραγώνων που έχουν πρόσοψη σε κεντρικό δακτύλιο καθώς και 26 ακόμα οικοπέδων που βρίσκονται πλησίον της λίμνης και ρεμάτων). Έγκριση των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν και θα απαιτηθούν στη συνέχεια, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

7.Οφειλές προς το Δημόσιο (Εφορία). Έκτακτη εισφορά 500€ ανά οικόπεδο ή έγκριση εκποίησης ενός μεγάλου κοινωφελούς οικοπέδου ΧΕΔ ή εκχώρηση στη ΔΟΥ.

8.Προβλήματα από την κτηματογράφηση που διαπιστώθηκαν από την εκπόνηση του ψηφιακού υπόβαθρου της ΙΠ. Οικόπεδα χωρίς αρτιότητα (τίτλος κάτω των δύο στρεμμάτων) καθώς και άλλα μεγάλης διαφοράς στον υπολογισμό των εμβαδών, λόγω λαθών πληκτρολόγησης ή  λόγω της αλλαγής συστημάτων γεωγραφικής αναφοράς  του Κτηματολογίου.

9.Συμπληρώσεις Επιτροπών Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Περιουσίας και Τεχνικής Υποστήριξης,  Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας την πιο πάνω ημερομηνία, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί, πάντοτε διαδικτυακά, την επόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020. Σε περίπτωση και εκ νέου μη επίτευξης απαρτίας την πιο πάνω ημερομηνία, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 χωρίς νεότερη πρόσκληση. Για την αποφυγή ταλαιπωρίας, επισημαίνεται ότι συνήθως η ΓΣ διεξάγεται για λόγους απαρτίας στην 3η επαναληπτική συνεδρίαση.  

Λόγω της σπουδαιότητας των θεμάτων, η παρουσία όλων μας είναι σημαντική.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

ΚΩΝ. Α. ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ                                   ΠΑΝ. Α. ΠΑΝΤΟΣ


ΟΔΗΓΙΕΣ

Προκειμένου να συνδεθείτε ζωντανά με τη ΓΣ απαιτείται να έχετε εγκαταστήσει στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή το πρόγραμμα ZOOM. Στη συνέχεια την ημερομηνία και την ώρα της ΓΣ μπαίνετε στο σύνδεσμο …………………………. Πληκτρολογώντας τα εξής διακριτικά …………………

Στο φάκελο που λάβατε ή θα λάβετε στη διεύθυνσή σας, εσωκλείονται:

●             Η πρόσκληση

●             Ένας λευκός φάκελος

●             Ένα φάκελος με γραμματόσημο επικολλημένο (απαντητικός)

●             Ένα ψηφοδέλτιο

●             Μια υπεύθυνη δήλωση

Συμπληρώνετε το ψηφοδέλτιο και το εσωκλείετε στον λευκό φάκελο τον οποίο κλείνετε. Συμπληρώνετε την υπεύθυνη δήλωση με τα στοιχεία σας (μην ξεχάσετε τηλέφωνο και e-mail) και την υπογράφετε. Τοποθετείτε τον λευκό φάκελο και την υπεύθυνη δήλωση στον απαντητικό με προπληρωμένο τέλος φάκελο και τον ταχυδρομείτε.

Όλοι οι φάκελοι αναμένεται να φτάσουν στα γραφεία του Συνεταιρισμού μέχρι και την 8-1-2021 ημέρα Παρασκευή. Στη συνέχεια τη Δευτέρα 11-1-2021 θα συνεδριάσει η Εφορευτική Επιτροπή μαζί με δικαστικό αντιπρόσωπο, θα ανοίξουν τους απαντητικούς φακέλους και θα ρίξουν τους λευκούς εντός της κάλπης. Στη συνέχεια θα γίνει η διαλογή κατά τα γνωστά και θα σας κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΣΔΙΠ.

Για τυχόν απορίες ή διευκρινήσεις στο info@sdip.gr ή στα τηλέφωνα του ΣΔΙΠ.

 

 

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας επειδή η δικαιοσύνη δεν έρχεται στο τιμολόγιο ύδρευσης …!!!




Αίτημα των κατοίκων της Ιπποκρατείου Πολιτείας και όχι μόνο, η ισότιμη, δίκαιη και ανταποδοτική τιμολόγηση του νερού στις Αφίδνες και κατά συνέπεια στον οικισμό.

Η δέσμευση  του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού κ. Γιώργου Αρμυριώτη για τροποποίηση του κανονισμού ύδρευσης στο άμεσο μέλλον, σε συνέχεια της ανάδειξης του θέματος από τον Πρόεδρο του ΔΣ ΣΔΙΠ κ. Κ. Κραββαρίτη στη συνεδρίαση της 18ης Φεβρουαρίου 2020, έμεινε κενό γράμμα. 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αφιδνών τον περασμένο Ιούλιο ανέβαλε απρόθεσμα  τη συνεδρίαση για να ενημερωθούν οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης. Ήξεραν αλλά επέλεξαν να μην το συζητήσουν. Άγνωστοι ποιοί είναι οι ουσιαστικοί λόγοι. Έχουν γίνει καταγγελίες και διαβήματα κατ' επανάληψη. Από εκεί και πέρα, τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο ΣΔΙΠ στις 30 Ιουλίου 2020 σε συνέχεια των παραπάνω προσέφυγε για τη τιμολόγηση ύδρευσης Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Κατά:  

1. Των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού που έχει την έδρα του στην Λ.Χαλκουτσίου 50, στη Σκάλα Ωρωπού Νομού Αττικής και εκπροσωπείται νόμιμα,

2. Παντός άλλου αρμοδίου άλλως τυχόν εμπλεκομένου φορέα ή υπηρεσίας. ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ με την μη εφαρμογή άλλως την καθυστέρηση της ολοκληρωμένης εφαρμογής του συνόλου των διατάξεων που ισχύουν για τη διαχείριση του κοινωνικού αγαθού του νερού και τη τιμολόγηση του






Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020

Ιπποκράτειος Πολιτεία και ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών

 


Το ΔΣ του Συνεταιρισμού, μετά τη σιωπηρή απόρριψη της αίτησης θεραπείας  του ΣΔΙΠ από τον Δήμο Ωρωπού, κατέθεσε σήμερα 2 Νοεμβρίου 2020 προς τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΕΡΙ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ (συνημμένο 1) της υπ’ αριθμόν 96/2020 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού που λήφθηκε κατά την συνεδρίαση της 3-9-2020, με θέμα έγκριση μελέτης Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης  (ΣΧΟΟΑΠ) κοινότητος Αφιδνών και της αναθεωρημένης στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ). Το αίτημα είναι να ακυρωθεί η υπ’ αριθμόν 96/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού, πλέον τούτου δε ν’ ανασταλεί η ίδια απόφαση μέχρι να εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση κατά την Διοικητική Διαδικασία.

Επίσης κατατέθηκε έγγραφο (συνημμένο 2) προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη  για ενημέρωση του για το  θέμα ΣΧΟΟΑΠ κοινότητος Αφιδνών που πρόκειται να εισαχθεί για έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Το ΔΣ έγκαιρα από τον περασμένο Φεβρουάριο 2020 ανέθεσε σε εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο την μελέτη ΣΧΟΟΑΠ  και τις επιπτώσεις του στον οικισμό της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Η Τεχνική Έκθεση του γραφείου ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο 2020 (συνημμένο 3). Στη συνέχεια ο ΣΔΙΠ ενημέρωσε τους αρμοδίους αντιδημάρχους Τεχνικών Υπηρεσιών Ωρωπού, Αφιδνών και τον Πρόεδρο (κάτοικο της Ιπποκρατείου Πολιτείας) του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών εγγράφως και σε πολλαπλές συναντήσεις προφορικά παρουσία του μελετητή.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο την 1η Σεπτεμβρίου 2020  έδωσε θετική γνωμοδότηση μελέτης ΣΧΟΟΑΠ κοινότητος Αφιδνών και της αναθεωρημένης στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), στη συνέχεια με ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ διαδικασίες και τηλεφωνικές συνεδριάσεις την 3η Σεπτεμβρίου 2020  η μεν Επιτροπή Ποιότητας Ζωής γνωμοδότησε θετικά και το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού  με την υπ’ αριθμόν 96/3-9-2020 ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ΣΧΟΟΑΠ & τη ΣΜΠΕ.

Η απόφαση αυτή προξενεί στην περιουσία του ΣΔΙΠ και στην περιουσία των μελών του Συνεταιρισμού βλάβη, κυρίως οικονομική, ειδικότερα :

Α.  1. Δεν περιορίστηκε η ζώνη προστασίας στην λίμνη Μπελέτσι, με αποτέλεσμα οικόπεδα να εμπίπτουν εντός της ζώνης και να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα. Εφόσον ο Μελετητής κρίνει απαραίτητη την διατήρηση της ζώνης προστασίας γύρω από την τεχνητή λίμνη, αυτή μπορεί να παραμείνει ως έχει στα όρια του Ο.Τ. 31Α που έχει χρήση ¨Αθλητικές εγκαταστάσεις¨, να περιοριστεί όμως βόρεια και ανατολικά ώστε να μην επηρεάζονται τα οικόπεδα των Ο.Τ. 34 , 42 και το οικόπεδο 3 του Ο.Τ. 29

       2. Στον χάρτη Π.3β στο νοτιοανατολικό τμήμα του οικισμού, έχει αφαιρεθεί η ζώνη προστασίας ρέματος που επηρέαζε πολλά οικόπεδα, αλλά , προφανώς εκ παραδρομής, δεν έχει αφαιρεθεί ο άξονας (μπλε βαθιά γραμμή ) του ρέματος, ο οποίος εισχωρεί σε μεγάλο μήκος εντός του οικισμού και διέρχεται από δρόμους και οικόπεδα. Το ίδιο φαίνεται, σε μικρότερη κλίμακα, στο σχέδιο Π.2. Είναι απαραίτητο να γίνει η διόρθωση και να αφαιρεθεί η μπλε γραμμή.

       3. Στο κεφάλαιο Π.3.3.3 του κειμένου του ΣΧΟΟΑΠ αναφέρεται.
¨ Απαγόρευση της πρόσβασης στον Κεντρικό Δακτύλιο σύμφωνα με την μελέτη εφαρμογής που έχει εγκριθεί για την περιοχή, με σκοπό να αποφορτιστεί η κύρια οδική αρτηρία και να χρησιμοποιηθεί ο εσωτερικός οδικός άξονας.¨

Όπως αναλυτικά τεκμηριώθηκε στην τεχνική έκθεση του μελετητικού  γραφείου η πρόβλεψη αυτή πρέπει να αφαιρεθεί από το κείμενο γιατί θα δημιουργήσει προβλήματα πρόσβασης σε μεγάλο αριθμό οικοπέδων.

Η φιλοσοφία του σχεδίου πόλης της ΙΠ είναι όλα τα οικόπεδα του οικισμού να έχουν πρόσβαση σε δύο τουλάχιστον δρόμους του οικισμού. Η σημερινή αναίτια αυτή πρόβλεψη - πρόταση του ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών καθιστά τα δεκάδες οικόπεδα επί των οδών Αγίας Τριάδος, Φελλέως, Πάρνηθος, Δεκελείας και Αγίου Μερκουρίου "τυφλά" στην μία πρόσοψή τους σε οδό.

Β. Τα παρακάτω τα οικόπεδα που φαίνονται ότι επηρεάζονται από τις ρυθμίσεις του ΣΧΟΟΑΠ .

Οικόπεδα που επηρεάζονται από την λίμνη και την ζώνη προστασίας.

Ο.Τ. 34 οικόπεδα 5,6,7

Ο.Τ. 43 οικόπεδο 1

Ο.Τ. 28 οικόπεδα 1,2

Ο.Τ. 27 οικόπεδα 1,2

Ο.Τ. 29 οικόπεδα 1,2,3

Οικόπεδα που επηρεάζονται από την γραμμή ρέματος.

Ο.Τ. 336 οικόπεδα 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11

Ο.Τ. 337 οικόπεδα 2,3,4,5,6

Χαρακτηριστικό της άγνοιας του πολεοδομικού καθεστώτος της Ιπποκρατείου Πολιτείας είναι ότι ενώ προτείνεται με την ψηφισθείσα από το Δ.Σ. μελέτη η αύξηση του Συντελεστή Δόμησης των οικοπέδων σε 0,2 (στην πραγματικότητα επαναφορά του ισχύοντα πριν την έκδοση του ΠΔ 336/Δ/2007), ουδεμία αναφορά γίνεται σε 24 μεγάλα οικόπεδα επαγγελματικής χρήσεως για τα οποία δεν έχουν θεσμοθετηθεί    όροι δόμησης, παρ’ ότι έχει χαρακτηρισθεί η χρήση τους  (χώροι αναψυχής, ψυχαγωγίας, αθλητικοί χώροι, τουριστικές εγκαταστάσεις κλπ).

Ευελπιστούμε για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που έχουν ανακύψει στο Β΄ βαθμό της Τοπικής Αυτοδίοικησης .

                                                                                                                 

                                                                                                                                                              ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΝ. Α. ΚΡΑΒΒΑΡΙΤΗΣ                                   ΠΑΝ. Α. ΠΑΝΤΟΣ


Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Αίτηση Θεραπείας προς Δήμο Ωρωπού για το ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών

 


Το Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) Κοινότητας Αφιδνών, μια πολεοδομική μελέτη για τα επόμενα 30 χρόνια, εκπονείται για να ρυθμίσει τις χρήσεις γης στα 36.000 στρέμματα και των 6 οικισμών των Αφιδνών.   

Ο ΣΔΙΠ έχει παρακολουθήσει και ενημερώσει όλα τα βήματα εκπόνησης του από το 2010 όταν ξεκίνησε με ενέργειες του ΚΣ Αφιδνών μέχρι σήμερα.

Πρόσφατα με fast track (συνεδρίαση ΚΣ  1η Σεπτέμβριου και ΕΠΖ , ΔΣ 3 Σεπτεμβρίου 2020 τηλεφωνικά)  διαδικασίες εγκρίθηκε από το ΔΣ Ωρωπού με τη σύμφωνη ομόφωνη γνώμη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών.

Ο ΣΔΙΠ έγκαιρα σε συνεργασία με μελετητικό γραφείο είχε υποβάλει  τεχνική έκθεση για τον οικισμό της ΙΠ και τις δυσμενείς επιπτώσεις που το ΣΧΟΟΑΠ επιφέρει στο σχέδιο πόλης του οικισμού και  σε μεγάλο αριθμό ιδιοκτησιών.

Επειδή αγνοήθηκαν οι επισημάνσεις και δεκάδες οικόπεδα της ΙΠ επηρεάζονται αρνητικά από το ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών, επειδή δημιουργείται οικονομική ζημία σε ιδιοκτήτες ακινήτων της ΙΠ, από τις αποφάσεις του ΚΣ, ΕΠΖ, ΔΣ ΩΡΩΠΟΎ από την έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών, ο ΣΔΙΠ κατέθεσε αίτηση θεραπείας.

Ένα ακόμα παράδοξο το προαπαιτούμενο έγκρισης δηλαδή η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών (ΣΜΠΕ) δεν είναι γνωστή μέχρι και ΣΉΜΕΡΑ...!!!

Αναμένουμε τα μέλη των παραπάνω αιρετών οργάνων ΔΣ, ΕΠΖ και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αφιδνών να επιδείξουν την υπευθυνότητα και την ευαισθησία έναντι όλων αυτών των ανθρώπων που θίγονται.



 Το κείμενο της αίτησης θεραπείας :

ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υγειονομικών ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΥΝ.Π.Ε.

ΠΕΡΙ ΑΝΑΚΛΗΣΕΩΣ της υπ’ αριθμόν 96/2020 αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού που λήφθηκε κατά την συνεδρίαση της 3-9-2020 με θέμα έγκριση μελέτης ΣΧΟΟΑΠ κοινότητος Αφιδνών και της αναθεωρημένης στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Της απόφασης αυτής η οποία προξενεί στην περιουσία μου και στην περιουσία των μελών του Συνεταιρισμού βλάβη, κυρίως οικονομική, ζητώ την ανάκληση για τους παρακάτω λόγους.

Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε κατά προφανή έλλειψη της προβλεπομένης προδικασίας που αποτελεί και το ουσιώδες στοιχείο εγκυρότητας της αποφάσεως.

Ειδικότερα:

1.Εισήχθει το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ. ως ¨κατεπείγον¨ κατά προφανή παραβίαση ή εσφαλμένη ερμηνεία της διάταξης της παρ. 5 του άρθρου 74 του ν. 4555/18 το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 67 του ν. 3852/10. Ζήτημα όμως που έχει ξεκινήσει το 2012, όπως αναφέρει στην ατελή και αόριστη εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί κατεπείγον για το λόγο και μόνο ¨ότι πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα που θα προταθεί προς τον Γ.Γ. Χωροταξικού σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, που θα τύχουν παράτασης……..¨ .

Έχει την έννοια ότι χωρίς τη συμπερίληψη στη λίστα η μελέτη ακυρώνεται;

Προφανώς όχι.

Μόνο ως κατάχρηση διακριτικής ευχέρειας νοείται το ¨κατεπείγον¨.

2. Στην ως άνω απόφαση εγκρίθηκε και η αναθεωρημένη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) που πράγματι δεν υπάρχει ή αν κατά εσφαλμένη πληροφόρησή μας υπάρχει, δεν δόθηκε ποτέ στους Δημοτικούς Συμβούλους η δυνατότητα γνώσης της προ της Συνεδριάσεως. Και η Σ.Μ.Π.Ε. αποτελεί προϋπόθεση για έγκριση μελέτης ΣΧΟΟΑΠ.

3. κατά σαφή παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 3 παρ. 2 του ν. 1337/83 και 1,2 και 3 του ν.δ. της 17-7-1923 ¨περί σχεδίων πόλεων κωμών και Συνοικισμών του κράτους……¨ και της, εν ισχύει, διάταξης ου άρθρου 21 παρ. 1 και 2 του Διατάγματος της 3-4-1929 ¨περί Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού του Κράτους¨ λήφθηκε απόφαση περί εγκρίσεως μελέτης ΣΧΟΟΑΠ χωρίς να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τις διατάξεις αυτές διαδικασίες (συμμετοχή πολιτών στη σύνταξη του πολεοδομικού σχεδίου (τέτοια είναι και

η μελέτη για το ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών) κλπ, (βλ. άρθρο 3 παρ. 2 ν. 1337/83).

4. Προκειμένου περί της εντός σχεδίου (π.δ. της 23-25/11/1977 ΦΕΚ Δ 482) έκτασης της Ιπποκρατείου Πολιτείας, αναρμοδίως η έκταση αυτή ανατέθηκε προς μελέτη ΣΧΟΟΑΠ κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 24 παρ. 3 Συντ. και του π.δ. 93/1987 που έχουν εφαρμογή στην ιδιωτική πολεοδόμηση και σήμερα των διατάξεων του ν. 4280/2014. Η δαπάνη των έργων υποδομής βαρύνει τους ιδιοκτήτες της έκτασης (24 παρ. 3 Σ.). Το άρθρο 5 του ν. 2508/97 δεν έχει εφαρμογή στην εντός σχεδίου έκταση της Ιπποκρατείου Πολιτείας (ποτέ δεν ονομάσθηκε ¨Αγία Τριάς¨).

5. δεν αποτελούν επουσιώδες στοιχείο της μελέτης οι ιστορικές και Γεωγραφικέςανακρίβειες. Ο Δήμος Αφιδνών δεν ήταν προϊστορικός Δήμος. Ο Σόλων που θεσμοθέτησε τους  Δέκα (10) Δήμους, ένας εκ των οποίων ήταν ο Δήμος Αφιδνών, δεν έζησε στα προϊστορικά χρόνια αλλά μεταξύ των ετών 639-559 π.χ. . Ο Καλλίμαχος, ένας εκ των Στρατηγών της μάχης του Μαραθώνα δεν ήταν μυθολογικός Ήρωας. Ήταν Στρατηγός των Αφιδνέων. Το αν είναι Αλβανοί οι κάτοικοι θα πρέπει ν΄αφεθεί στους ιστορικούς.

Γεωγραφικά: δεν υπάρχει μέσος όρος υψομέτρου στην Ιπποκράτειο Πολιτεία (600μ. περίπου κατά την μελέτη). Η περιοχή της Ι.Π. εκτείνεται σε υψόμετρο από 330 έως 840 μ. κατά την από 10-8-1974 έκθεση του Δασολόγου Μιλτ. Αναγνωστάκη προς τον Υπουργό Γεωργίας (προδικασία ένταξης στο σχέδιο πόλης). Επομένως, οι πεζόδρομοι και οι ποδηλατόδρομοι της μελέτης είναι εκτός πραγματικότητος. Μόνο για ανοικτούς δρόμους αναρρίχησης θα πρέπει να μιλάμε.

Η επέκταση της ¨Λίμνης Μπελέτσι¨ σε οικοδομήσιμα οικόπεδα θα έπρεπε να προβλέπει και πηγές χρηματοδότησης των απαλλοτριώσεων.

Αυτά και πλήθος άλλων παρατυπιών, που λόγω στενότητος χρόνου δεν μπορούμε ν’ απαριθμήσουμε, καθιστούν επιτακτική την Ανάκληση της υπ’ αριθμόν 96/2020 για ν’ αποφευχθούν οι ατέρμονοι δικαστικοί αγώνες στους οποίους θα υποχρεωθούν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ

Ν’ ανακληθεί η υπ’ αριθμόν 96/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού

 

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για Χώρους Επαγγελματικής Δραστηριότητας στην ΙΠ

Ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός «ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο, να υποβάλει γραπτή δεσμευτική προσφορά εντός σφραγισμένου φακέλου για την αγορά μέχρι ενός εκ των έντεκα παρακάτω οικοπέδων επαγγελματικού χαρακτήρα, τα οποία δεν έχουν διανεμηθεί:










Α.) 

1.            Ο.Τ.        52           Κέντρο εμπορικό και αναψυχής.              (Ε= 2.856,50 μ2).

2.            Ο.Τ.        76           Κέντρο εμπορικό και αναψυχής.              (Ε= 4.740,59 μ2).

3.            Ο.Τ.        157         Κέντρο εμπορικό και αναψυχής.              (Ε= 2.756,57 μ2).

4.            Ο.Τ.        184         Κέντρο εμπορικό και αναψυχής.              (Ε= 4.157,29 μ2).

5.            Ο.Τ.        208         Χώρος αναψυχής.                                      (Ε= 3.165,70 μ2).

6.            Ο.Τ.        211Α      Χώρος αναψυχής.                                      (Ε= 3.000,00 μ2).

7.            Ο.Τ.        219         Κέντρο εμπορικό και αναψυχής.               (Ε= 2.306,50 μ2).

8.            Ο.Τ.        235         Χώρος αναψυχής.                                       (Ε= 4.173,93 μ2).

9.            Ο.Τ.        239         Κέντρο εμπορικό και αναψυχής.               (Ε= 4.047,81 μ2).

10.          Ο.Τ.        257         Κέντρο αναψυχής και εμπορικό.               (Ε= 3.091,58 μ2).

11.          Ο.Τ.        318         Κέντρο εμπορικό και αναψυχής.               (Ε= 4.114,11μ2).

Χάρτης της ΙΠ εδώ

Οι αντικειμενικές αξίες στην Ιπποκράτειο Πολιτεία εδώ

Β.) Οι προσφορές πρέπει να κατατεθούν στην έδρα του Συνεταιρισμού επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας αριθ. 44, Αθήνα μέχρι την 17 Σεπτεμβρίου  2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00.

Οι φάκελοι με τις προσφορές θα ανοιχθούν στην έδρα του Συνεταιρισμού στις 21 Σεπτεμβρίου  2020 ημέρα Δευτέρα και ώρα ενώπιον 12:00 των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Κάθε συμμετέχων, του οποίου η υποβολή της προσφοράς έχει κριθεί αποδεκτή, έχει το δικαίωμα να υποβάλει νέα προσφορά προφορικά της οποία το τίμημα θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που καταγράφηκε μετά το άνοιγμα των προσφορών.  Επί του τιμήματος αυτού κάθε συμμετέχων έχει το δικαίωμα να προσφέρει μεγαλύτερο τίμημα. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί όσο υποβάλλονται προφορικά νέες προσφορές και θα ολοκληρωθεί εφόσον μετά την υποβολή και της τελευταίας προφορικής προσφοράς δεν υπάρξει νέα με μεγαλύτερο προσφερόμενο τίμημα.

Το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού θα απευθύνει έγγραφη πρόσκληση σε αυτόν από τους συμμετέχοντες,  που έχει προσφέρει το υψηλότερο τίμημα, προκειμένου να καταρτισθεί η σχετική σύμβαση πώλησης.

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Οι προτάσεις του ΣΔΙΠ για το ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών


Την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 κατατέθηκε απο τον Πρόεδρο του ΔΣ ΣΔΙΠ κ. Κ. Κραββαρίτη στον Δήμο Ωρωπού Τεχνική Έκθεση του ΣΔΙΠ με προτάσεις, επισημάνσεις, παρατηρήσεις, επί της προτάσεως του ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών που αφορούν τον οικισμό της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Την Έκθεση παρέλαβαν ο Αντιδήμαρχος Αφιδνών κ. Γιάννης Δήμας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, στη συνέχεια συζητήθηκαν σε σύσκεψη που συμμετείχε και ο Γραμματέας του ΔΣ ΣΔΙΠ κ. Παναγιώτης Πάντος, τα κύρια σημεία που απαιτείται η προσοχή τους σε σχέση με τις προτάσεις των μελετητών όπως παρακάτω :

Α.  ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ( ΠΕΠ1 ) ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ

Β.  ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Γ.  ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ

Δ. ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΟΑΠ ΑΦΙΔΝΩΝ

    1. Οδός πρόσβασης προς τον οικισμό
    2. Έργα υποδομής στον οικισμό
    3. Άλλες προβλέψεις του ΣΧΟΟΑΠ





Η Τεχνική Έκθεση του ΣΔΙΠ, πατήστε εδώ 

Η ανάρτηση του Δήμου Ωρωπού για το ΣΧΟΟΑΠ ΑΦΙΔΝΩΝ Β2 ΣΤΑΔΙΟΥ εδώ 

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Κεραία Κινητής Τηλεφωνίας σε κατοικία της οδού Γαληνού της ΙΠ



Την περασμένη Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 εισήχθη μετά από σειρά αναβολών  για συζήτηση στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, η από  του έτους 2017 αίτηση ακύρωσης του ΣΔΙΠ για την πληρότητα του φακέλου αδειοδότησης της ΕΕΤΤ, κεραίας  κινητής τηλεφωνίας επί στέγης οικοδομής σε οικόπεδο κατοικίας.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του ΣΔΙΠ  ζήτησαν αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης (πρώτη για τον ΣΔΙΠ).  Κατά την εξέταση του αιτήματος, προβλήθηκε από την εισηγήτρια δικαστή της υπόθεσης  στο Ε΄ Τμήμα,  ζήτημα αρμοδιότητας ή μη  εκδίκασης της υπόθεσης από το ΣτΕ.



Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ κατά τη διαδικασία εξέτασης του αιτήματος αναβολής, άκουσε την Εισηγήτρια και απέρριψε αυτό, προσανατολιζόμενο σε παραπομπή της υπόθεσης, λόγω αρμοδιότητας, στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, οπότε η συζήτηση της υπόθεσης θα προσδιορισθεί σε νέα ημερομηνία μετά τη διαβίβαση του φακέλου της δικογραφίας.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή του οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας της ΔΕ Αφιδνών είναι εγκατεστημένες κεραίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας των εταιρειών τηλεφωνίας.

Οι κεραίες της εταιρείας COSMOTE (ΟΤΕ στο παρελθόν), οι οποίες λειτουργούν για την υποστήριξη του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας wi-max της Ι.Π., είναι αδειοδοτημένες και με συμφωνία που είχε συναφθεί με την Κοινοτική αρχή Αφιδνών (περιόδου 2006 - 2010) η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να καταβάλει σαν το ετήσιο μίσθωμα ποσό της τάξεως των 4.000-5.000 ευρώ. Το πρώτο έτος λειτουργίας της κεραίας η εταιρεία δώρισε 3 H/Y και περιφερειακό υλικό στο 1ο  Δημοτικό σχολείο Αφιδνών για εξοικείωση και χρήση των μαθητών. Σε συζητήσεις με το Κ.Σ της τότε κοινότητας Αφιδνών η Cosmote ήταν διατεθειμένη να πληρώνει ετήσιο ενοίκιο της τάξης των 17.000 ευρώ για χρήση κοινοχρήστου χώρου της Κοινότητας στην ΙΠ.

Τα μισθώματα αυτά δεν είναι γνωστό αν η Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών τα εισπράττει και αν ναι σε ποιές δαπάνες αυτά χρησιμοποιούνται.

Αν η Κοινότητα έχει εισπράξει ένα  ποσό θεωρούμε ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι καθαρισμοί των κοινοχρήστων χώρων της Ιπποκρατείου Πολιτείας με δασική βλάστηση και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ η ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας ΜΑΚΙΠ, ΣΕΑΔ κλπ. των Αφιδνών.
 
Σε περίπτωση που η Κοινότητα δεν εισπράττει μισθώματα από ενοίκια χρήσης κοινοχρήστων χώρων, εκτιμούμε ότι  μπορεί να πετύχει με διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των εταιριών τηλεφωνίας και την συμβολή τους στην αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων της Κοινότητας Αφιδνών, με κυρίαρχο  πάντα την πυροπροστασία και "με το μάτι στην Πάρνηθα".

Κατά την πάγια θέση του ΔΣ του ΣΔΙΠ, οι Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας πρέπει να είναι συμβατές με το νομικό πλαίσιο, τις χρήσεις γης του οικισμού και η εγκατάσταση  τους  να επιτρέπεται  εντός της πόλης της ΙΠ σε  Οικοδομικά Τετράγωνα κοινόχρηστων  χώρων,  πρασίνου ή αλσών, με ασφαλείς αποστάσεις από ΟΤ κατοικίας, και σε καμία περίπτωση επί κατοικιών.