Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ωρωπού


Με τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση συναντήθηκαν εχθές 28 Απριλίου 2018, ο Πρόεδρος  κ. Κώστας Καραββαρίτης, ο Γ. Γραμματέας κ. Παναγιώτης Πάντος του ΔΣ, η εκπρόσωπος της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Πολιτισμού  ΣΔΙΠ κ. Σόφη Καραβά και η δασολόγος κ. Αναστασία Κοροβέση – Ντόστη της οποίας το μελετητικό γραφείο εκπόνησε  τη μελέτη αντιπυρικής προστασίας της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Η εκτενής συζήτηση που πραγματοποιήθηκε αφορά τα δυο θέματα που απασχολούν αυτή τη χρονική περίοδο τους ιδιοκτήτες ακινήτων και κατοίκους του οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας :

1. Τις συντονισμένες ενέργειες που απαιτούνται για τις εγκρίσεις, αδειοδοτήσεις, χρηματοδότηση της μελέτης αντιπυρικής προστασίας και υλοποίηση των προληπτικών μέτρων που προβλέπονται, ώστε να θωρακιστεί ο οικισμός άμεσα έναντι του κίνδυνου πυρκαγιάς.   

2. Τη διαχείριση του ιδιωτικού δικτύου ύδρευσης (περιουσιακό στοιχείο ΣΔΙΠ) και τα τιμολόγια χρήσης του β΄ εξάμηνου 2016 που αυτή την περίοδο έχουν αποσταλεί στους καταναλωτές. Οι εκκρεμότητες που άμεσα απαιτείται να αντιμετωπιστούν είναι :

     α.  Η κατάρτιση σχεδίου σύμβασης και υπογραφής του (Δήμος, ΣΔΙΠ),  για κάλυψη της έλλειψης της άτυπης εκχώρησης στον Δήμο της διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης από κατασκευής του.

     β. Οι πρωτοφανείς απώλειες του δικτύου που ανέρχονται σε ποσοστό 60 % !!! (αντί του αναμενομένου 8-12 %) σε σύγκριση  με τις τιμολογούμενες  ποσότητες στο διυλιστήριο της ΕΥΔΑΠ στο Πολυδένδρι.  Με άλλα λόγια για πχ. 1.000.000 κ.μ. από τις εγκαταστάσεις στο Πολυδένδρι μόνο 400.000 κ.μ. καταλήγουν να τιμολογούνται και να χρεώνονται σε καταναλωτές. Τα 600.000 κ.μ. απλά χάνονται...!!!  (περίπου 15 φορές η χωρητικότητα της Λίμνης Μπελέτσι  7.000 τ.μ. Χ 6μ μέσο βάθος)

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος & Πολιτισμού  ΣΔΙΠ για το δεύτερο θέμα θα πραγματοποιήσει νέα συνάντηση το επόμενο 15νθημερο με τον Δήμαρχο, τη Νομική Υπηρεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες, για εύρεση λύσης αντιμετώπισης των θεμάτων ύδρευσης του οικισμού, η οποία και θα παρουσιαστεί για έγκριση στην προσεχή ΓΣ ΣΔΙΠ.    

   

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Κατανομή ποσού ύψους 16.910.000,00 € από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2018 σε Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας

 
Κυριακή 13-08-2017 απόγευμα  16:16 στον Κάλαμο

Βαρνάβας, 14-08-2017 06:00




Η κατανομή ποσού ύψους 16.910.000,00 € με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους  έτους 2018 για τους Δήμους της Χώρας, για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.



Για τον Δήμο Ωρωπού διατίθενται 185.000 €...!!!

Με τα  ποσά οι Δήμοι μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες όπως: 

α) εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας (άλση, πάρκα, κατασκηνώσεις, κλπ) αρμοδιότητάς τους, 

β) απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης που ενεργείται για τους ίδιους λόγους από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και οικοπεδικές εκτάσεις , εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων, 

γ) εκτέλεση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης καθ' υπόδειξη και συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες κυρίως στη ζώνη μίξης δασών - πόλεων και οικισμών για λόγους αντιπυρικής προστασίας των πολεοδομικών τους συγκροτημάτων, 

δ) συμβολή στη συντήρηση και βελτίωση του δασικού οδικού δικτύου, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δασικές Υπηρεσίες 

ε) υλοποίηση προληπτικών μέτρων που αποβλέπουν στην αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιών από τη λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων,

στ) ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο ΟΤΑ Α' βαθμού, 

ζ) θέματα προμήθειας εξοπλισμού (π.χ. βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κλπ), 

η) λειτουργικά έξοδα (π.χ. καύσιμα, υπερωρίες προσωπικού κλπ) και 

θ) κάλυψη δαπανών μίσθωσης οχημάτων ή μηχανημάτων προς ενίσχυση του έργου της καταστολής ή της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. 

Για τον προληπτικό καθαρισμό των δασών και κοινοχρήστων εκτάσεων μόνο στη Κοινότητα Αφιδνών οι δαπάνες προυπολογίζονται :



Ας ελπίσουμε ότι,  το καλοκαίρι του  2018 δεν θα δούμε εικόνες και καταστάσεις του Αυγούστου 2017 στον Κάλαμο και Βαρνάβα...!!! 






Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Η μελέτη αντιπυρικής προστασίας της Ιπποκρατείου Πολιτείας


Υποβλήθηκε στον Δήμαρχο Ωρωπού και την αντίστοιχη Τεχνική Υπηρεσία από τον Πρόεδρο του ΔΣ ΣΔΙΠ την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, η μελέτη αντιπυρικής προστασίας της Ιπποκρατείου Πολιτείας, η οποία συντάχθηκε από κατάλληλους μελετητές που αναδείχτηκαν μέσα από διαγωνιστική διαδικασία, με σκοπό την έγκριση και τη χρηματοδότηση υλοποίησης της.   

Ο καθαρισμός του κτήματος Αγίας Τριάδας για την πρόληψη κινδύνων πυρκαγιάς, την προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας των κατοίκων του οικισμού της ΙΠ, είναι θέμα που απασχολεί σε συνεχή χρόνο τη Διοίκηση του ΣΔΙΠ,  η οποία βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης για την υλοποίηση του προγράμματος.

Η πλήρης μελέτη εδώ

Οι συνοδεύοντες χάρτες εδώ,   123

Η παρόδια βλάστηση των εσωτερικών δρόμων  εδώ 



Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Το video της Ημερίδας προστασίας του πρασίνου της ΙΠ στο YouTube


Η Ημερίδα της 11ης Μαρτίου 2018 για την προστασία και διαχείριση του πρασίνου, με την συμμετοχή έγκριτων καθηγητών επιστημόνων, ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική κατά την γενική ομολογία όσων την παρακολούθησαν.

Αποτελούσε μια ακόμα πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού «Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία» και οργανώθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ωρωπού και της Περιφέρειας Αττικής.

Για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, και μετά από απαίτηση πολλών, το video της ημερίδας είναι διαθέσιμο στο κανάλι του Συνεταιρισμού στο YouTube
Δείτε επίσης στο κανάλι, συλλογή από διάφορα videos σχετικά με την Ιπποκράτειο Πολιτεία (τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους ιδιοκτήτες τους).

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Πρακτικό 2 ΕΣ του έτους 2018 κοινής συνεδρίασης με το ΔΣ


Η δεύτερη κοινή συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου με το ΔΣ του Συνεταιρισμού της Ιπποκράτειου Πολιτείας πραγματοποιήθηκε στις 14/4/2018. Διαβάστε τα θέματα και τις αποφάσεις στο σχετικό πρακτικό.

Πρακτικό 1 ΕΣ του έτους 2018



Η πρώτη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού της Ιπποκράτειου Πολιτείας πραγματοποιήθηκε στις 22/3/2018. Διαβάστε τα θέματα και τις αποφάσεις στο σχετικό πρακτικό.

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 4o ΔΣ του έτους 2018


Η τέταρτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού της Ιπποκράτειου Πολιτείας πραγματοποιήθηκε στις 14/4/2018. Διαβάστε τα θέματα και τις αποφάσεις στο σχετικό πρακτικό.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3o ΔΣ του έτους 2018



Η τρίτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού της Ιπποκράτειου Πολιτείας πραγματοποιήθηκε στις 28/3/2018. Διαβάστε τα θέματα και τις αποφάσεις στο σχετικό πρακτικό.

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Ευχές


Το Διοικητικό συμβούλιο, το Εποπτικό Συμβούλιο, η Nομική Oμάδα, και οι άνθρωποι των ομάδων Πολιτισμού και Περιουσίας, σας ευχόμαστε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση