Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Ανέκρουσε πρύμναν...!!!


Κατά του Οικοδομικού Συνεταιρισμού υπό την επωνυμία «ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣΠΟΛΙΤΕΙΑ Συν. Π.Ε.» είχε ασκηθεί αγωγή, που απευθύνεται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, από κατασκευαστική εταιρία συμφερόντων μέλους του ΣΔΙΠ, για διατεινόμενη οφειλή του εκ συβάσεως έργου, χρηματικού ποσού 43.510,85 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Ο ΣΔΙΠ ανέθεσε την υπόθεση στον δικηγόρο κ. Π. Γ. Πρωτοπαππά, ο οποίος συνέταξε και κατέθεσε τις κατά νόμον προτάσεις στο Δικαστήριο, κατά την δικάσιμο της 15-11-2018, εκ των οποίων προκύπτει το αβάσιμο της αγωγής. Υπό τις συνθήκες αυτές η ενάγουσα εταιρεία αναγκάσθηκε να παραιτηθεί του δικογράφου της αγωγής της. Αναμένεται να εκκαθαρίσει το Δικαστήριο την δικαστική δαπάνη του ΣΔΙΠ και να την καταψηφίσει εις βάρος της.

Καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης διαδραμάτισε η έκθεση της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού,Περιουσίας και Τεχνικής Υποστήριξης και ειδικότερα η επαγγελματική κατάρτιση και εμπειρία του μέλους της Αντρέα Κυρώζη.


Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Το Πρώτο Θέμα για τον ΣΔΙΠ & ΙΠ



Η ηλεκτρονική έκδοση του Πρωτου Θέματος, σήμερα 28 Δεκεμβρίου 2018, ασχολείται σε εκτενές άρθρό του, με την έκθεση του μόνου μη παραιτηθέντος μέλους του ΕΣ ΣΔΙΠ Βασίλη Σερμπή, τα έργα υποδομής αξίας 70.000.000 ευρώ που δεν έγιναν στον οικισμό της ΙΠ και τις δικαστικές εξελίξεις  της υπόθεσης.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ευχές



Το Διοικητικό Συμβούλιο, το Εποπτικό Συμβούλιο, η Nομική Oμάδα, και οι άνθρωποι των ομάδων Πολιτισμού και Περιουσίας του ΣΔΙΠ ευχόμαστε σε όλους τους συνεταίρους και κατοίκους του οικισμού  καλές γιορτές καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία !!!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9o ΔΣ του έτους 2018


Συνεδρίαση του ΔΣ 4-11-2018 ημέρα Κυριακή με θέματα:

Α/Α
Θέμα
1
Εγγραφές - Διαγραφές μελών
2
Πορεία μελέτης καθαρισμού δάσους Αγίας Τριάδας
3
Έγκριση δαπάνης μετακίνησης και καθαρισμού των γραφείων ΣΔΙΠ
4
Τιμολογιακή αντιμετώπιση της ύδρευσης του οικισμού της ΙΠ
5
Ανάθεση μέσω του ΕΣ σε ορκωτούς  της λογιστικής διερεύνησης επίμαχων οικοπέδων και ανάθεση σε νομικούς
6
Πορεία και εξέλιξη διεκδικητικών αγωγών οφειλών συνεταίρων

Το 9/2018 πρακτικό του ΔΣ ΣΔΙΠ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 8o ΔΣ του έτους 2018



Συνεδρίαση του ΔΣ 2-10-2018 ημέρα Τρίτη με θέματα:

Α/Α
Θέμα
1
Εγγραφές - Διαγραφές μελών
2
Ενημέρωση επί των προτάσεων των νομικών συνεργατών για τις περιπτώσεις εξωδικαστικών συμβιβασμών
3
Εξέταση αίτησης Γεωργίου Ζάχαρη
4
Μετακίνηση γραφείου ΣΔΙΠ
5
Αναθέσεις σε δικηγόρους
6
Επίσπευση της εισαγγελικής παραγγελίας από τους ορκωτούς ελεγκτές υπό τον άμεσο συντονισμό του ΕΣ, για την παραλαβή των στοιχείων του κτηματολογίου


Το 8/2018 πρακτικό του ΔΣ ΣΔΙΠ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 7o ΔΣ του έτους 2018






Συνεδρίαση του ΔΣ 27-8-2018 ημέρα Σάββατο με θέματα:




Α/Α
Θέμα
1
Εγγραφές - Διαγραφές μελών
2
Αρίθμηση – ονοματοδοσία οδών οικισμού ΙΠ
3
Έγκριση δαπάνης για θερινή συνάντηση κατοίκων ΙΠ
4
ενημέρωση επί των δικαστικών υποθέσεων
5
Ανάθεση σε δικηγόρο της αγωγής κατά ΣΔΙΠ για το θέμα του ενοικιοστασίου των γραφείων
6
Λοιπά εκκρεμή θέματα


Το 7/2018 πρακτικό του ΔΣ ΣΔΙΠ

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Μετακόμιση στα νέα γραφεία


Την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η μετακόμιση του Συνεταιρισμού στα νέα γραφεία.  Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σε 11 ώρες ενώ εκκρεμεί η μεταφορά της τηλεφωνικής γραμμής από τον πάροχο τηλεπικοινωνιών.
Ως εκ τούτου και μέχρι την ολοκλήρωση της αρχειοθέτησης και αποκατάστασης των τηλεπικοινωνιών, τα γραφεία του συνεταιρισμού θα παραμείνουν κλειστά έως τουλάχιστο τις 25/11/2018.  Για επείγουσες περιπτώσεις παρακαλούμε να επικοινωνήστε είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είτε στα κινητά τηλέφωνα του Συνεταιρισμού.
Νέα διεύθυνση στο ίδιο κτίριο Λεωφόρος Αλεξάνδρας 44, 2ος όροφος διαμέρισμα Β1.  
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Το Δ.Σ.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

28 Οκτωβρίου 2018


Χρόνια Πολλά και ευχές του ΔΣ & ΕΣ ΣΔΙΠ για την ημέρα,

Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων και μαθητική παρέλαση περιέλαβε ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου  στις Αφίδνες.

28η Οκτωβρίου 1940: Το τελεσίγραφο που έφερε τον πόλεμο. Οι περισσότερες χώρες συνηθίζουν να γιορτάζουν την λήξη ενός πολέμου, και την έλευση της ειρήνης.



Τί γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και γιατί; Ποια 28η Οκτωβρίου;

Του Ανδρέα Μακρίδη

Τι ακριβώς γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και γιατί; Ποιος είναι ο λόγος που όλα τα κράτη της Ευρώπης γιορτάζουν την απελευθέρωσή τους, ενώ εμείς μονάχα την έναρξη του πολέμου; Είναι αυτό μια εθνική ιδιαιτερότητα, ένας αναχρονισμός ή μήπως μια ιστορική ανορθογραφία που θα πρέπει με κάποιον τρόπο να διορθωθεί;

Από την εποχή της απελευθέρωσης και μέχρι σήμερα, ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου έχει πάντα μια πολιτική χροιά. Για του νικητές του Εμφυλίου και επί δεκαετίες, το “Όχι” ξεκινούσε από την περιγραφή ενός ηρωικού Μεταξά και έφτανε μέχρι τη γενναιότητα του Έλληνα στρατιώτη που “πέταξε τους Ιταλούς στη θάλασσα”. Το γεγονός ότι ο Μεταξάς είχε βασανίσει και εξορίσει ακόμα και κορυφαίους πολιτικούς της αστικής παράταξης, έμοιαζε να μην έχει καμία σημασία: το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου ήταν απλώς “ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος”, και ο Μουσσολίνι ήταν “ο Ντούτσε”, ή στην καλύτερη περίπτωση, ο “δικτάτορας της Ιταλίας”. Η λέξη “φασισμός” ήταν κρυμμένη στη μέσα τσέπη απ' το σακάκι, πλάι στον καλοδιπλωμένο Τύπο της Αριστεράς.

Μετά τη Χούντα ήρθε η εποχή της μεγάλης και ηχηρής αμφισβήτησης. Για την Αριστερά, παλαιά και νέα, όπως ανδρώθηκε στη χουντική επταετία, “το Όχι το είπε ο Λαός”, ενώ ο Μεταξάς και το Επιτελείο του, “ζητούσαν μόνο λίγες ντουφεκιές για την τιμή των όπλων”. Εάν ακολουθούσε κανείς τον συλλογισμό αυτό μέχρι τέλους, θα κατέληγε στο συμπέρασμα πως ο Έλληνας στρατιώτης το '40, υπήρξε ο πρώτος στην Ιστορία, που νίκησε μαζί με τον αντίπαλο και τους ίδιους του τους αξιωματικούς - και η ελληνική στρατιωτική ιεραρχία, η πρώτη που κέρδισε έναν πόλεμο που ήθελε να χάσει...

Με την καθολική αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης το 1981, νομιμοποιήθηκε και η de facto εισαγωγή της στους σχολικούς εορτασμούς. Μπορεί ο Άρης και ο Σαράφης να απουσίαζαν από τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά τα αντάρτικα τραγούδια τους αντηχούσαν στα σχολικά αμφιθέατρα της 28η. Η απέναντι παράταξη δεν είχε τίποτε να αντιπροτείνει, έχοντας ξεχάσει και η ίδια τους δικούς της αγωνιστές Η “εθνική συμφιλίωση” του '89, καθιέρωσε και σχέσεις αβρότητας απέναντι στους παλιούς αντιπάλους, μέχρι που η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης έφερε στο προσκήνιο την αμφισβήτηση της αμφισβήτησης: Τους ιστορικούς που επισκέπτονταν με νέα ματιά, τα χρονοντούλαπα του παλιού ΓΕΣ και του υπουργείου Τύπου και Πληροφοριών του '50.

Η εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων, έμελε να φέρει στο προσκήνιο και κάποια ξεχασμένα πολιτικά υποσύνολα: Είναι η σπορά των ηττημένων - όχι του Εμφυλίου αυτή τη φορά, αλλά του 1945: Οι πολιτικοί απόγονοι της 4ης Αυγούστου και της ΕΣΠΟ, οι δημόσιοι υπερασπιστές της Ειδικής Ασφάλειας και των Ταγμάτων Ασφαλείας, με τις όποιες εσωτερικές διαφοροποιήσεις τους.

Ξεκινάμε λοιπόν απ' το σημείο μηδέν; Όχι ακριβώς. Αφού η γειτνίαση με τον μεταξικό ολοκληρωτισμό δεν μπορεί να αποφευχθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, πολλοί πλέον προτείνουν την σταδιακή αντικατάστασή του, με μια γιορτή της απελευθέρωσης. Μια γιορτή που θα ερχόταν να συναντήσει τις αντίστοιχες εκδηλώσεις των άλλων ευρωπαϊκών λαών, ενσωματώνοντας και την αντιφασιστική παρακαταθήκη της Εθνικής Αντίστασης, για να χειροκροτήσει τελικά, όχι απλώς την απελευθέρωση της πατρίδας μας, αλλά και την απαλλαγή της Ευρώπης απ' τον χιτλερικό εφιάλτη.

Η προσέγγιση αυτή, δεν είναι χωρίς ενδιαφέρον. Απέχει πολύ ωστόσο απ' το να αποτελεί πανάκεια. Κι οι λόγοι είναι περισσότεροι από ένας.

Έχουμε κουραστεί στη χώρα μας να επαναλαμβάνουμε ότι “η Ευρώπη αυτή δεν είναι η Ευρώπη που ονειρευόμαστε, η Ευρώπη του Ντε Γκωλ, του Σουμάν και του Αντενάουερ”. Η ρήση αυτή, ήταν και παραμένει εν πολλοίς, ένας τρόπος για να διατηρούμε ακέραιη την φαντασίωση, ότι παραμένουμε ως λαός πιστοί στα “ευρωπαϊκά ιδεώδη” σε πείσμα των καιρών. Αν όμως τα ιδεώδη αυτά ήταν ποτέ ζωντανά, πρωτίστως θα έπρεπε να αφορούν τους λαούς και τα κράτη που τα προέβαλαν, και όχι εμάς που τα εισαγάγαμε.

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα θυμάται τον Ντε Γκάσπερι, τον Μπραντ, τον Κράισκι, ή έστω τον Γκένσερ και τον Μιτεράν, στις χώρες της Βαλτικής οι συνεργάτες των χιτλερικών ανακηρύσσονται εθνικοί ήρωες, η Ευρώπη υψώνει τείχη για τους πρόσφυγες που εν πολλοίς κι η ίδια δημιούργησε, στην Αυστρία η ακροδεξιά χτυπά την πόρτα της Προεδρίας, στην Ουγγαρία ένα ανοιχτά ρατσιστικό κόμμα συγκεντρώνει το ένα πέμπτο των ψήφων. Η ακροδεξιά αναμένεται να κρίνει το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών στην Γερμανία, ενώ στη Γαλλία, μια πιο ήπια εκδοχή της διεκδικεί την πρωτοκαθεδρία στην πολιτική της ζωή.

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα στρέφεται προς την Ευρώπη για έναν νέο εορτασμό σε ένα πλαίσιο πανευρωπαϊκό, δεν αποκλείεται η Ευρώπη να χρειάζεται να στραφεί προς την Ελλάδα. Κι αυτό είναι κάτι που κανείς δεν δείχνει έτοιμος να διαχειριστεί.

Αν πάλι οι ευρωπαϊκές χώρες εορτάζουν την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την νίκη των Συμμάχων, αντί για την έναρξη των αγώνων τους ενάντια στη χιτλερική λαίλαπα, αυτό πρωτίστως οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες απ' αυτές, είτε δεν μπόρεσαν, είτε δεν θέλησαν να προβάλουν σοβαρή αντίσταση ενάντια στον προελαύνοντα κατακτητή τους. Με εξαίρεση την Βρετανία, την Σοβιετική Ένωση και την Νορβηγία, οι δυνάμεις του Άξονα δεν δυσκολεύτηκαν να κατακτήσουν τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες – κι ακόμα και η μαρτυρική Πολωνία που αντιστάθηκε επί έναν μήνα, δεν είχε διστάσει προηγουμένως, το 1938, να καρπωθεί και ένα τμήμα της Τσεχοσλοβακίας στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Μονάχου, που αναγνωρίζεται σαν δώρο προς τον Χίτλερ. Η τιμή που οφείλεται στην Ελλάδα, έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι υπήρξε απ' τις ελάχιστες χώρες που υπερασπίστηκε το έδαφός της επί επτά μήνες (συμπεριλαμβανόμενης και της Μάχης της Κρήτης), με πάνω από 13000 νεκρούς και 62000 τραυματίες, μόνη της με την βοήθεια ελάχιστων Βρετανών στρατιωτών κι εθελοντών από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, και αναμένοντας μάλιστα εισβολή από τρία διαφορετικά μέτωπα.

Υπάρχει ωστόσο και μια άλλη πτυχή, πιθανόν και η σοβαρότερη. Ο εορτασμός της νίκης, μοιάζει με εορτασμό υπό όρους – μία χαρά που ενσωματώνει τη βεβαιότητα του κεκτημένου. Η θύμηση όμως του “Όχι”, ενέχει την υπερηφάνεια για έναν αγώνα που δόθηκε χωρίς βεβαιότητα, αν όχι και με την πρόβλεψη των ρεαλιστών, ότι η μικρή Ελλάδα θα λύγιζε στην προσπάθεια. Εάν υπήρξε διαφορά, ανάμεσα στο αγωνιώδες ερώτημα του Μεταξά στον Γκράτσι, “ώστε λοιπόν έχουμε πόλεμο;” και στο “Όχι” του ελληνικού λαού απ' το Καλπάκι και τα Οχυρά ως την Κρήτη, η διαφορά ήταν ακριβώς αυτή: Ο Μεταξάς, ο Γεώργιος, ο Μπάκος, ο Παπάγος, ο Πλαστήρας, προδίκαζαν την έκβαση της μάχης και πρότειναν τις συμμαχίες ανάλογα. Για τον λαό μας, δεν υπήρξε δίλημμα.

Η 28η Οκτωβρίου δεν καθιερώθηκε με βασιλικό ή προεδρικό διάταγμα. Καθιερώθηκε ως γιορτή, την πρώτη επέτειό της τον Οκτώβριο του '41, με την κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, στ' άγαλμα του Φεραίου, του Σολωμού, του Μπάυρον και του Βαλαωρίτη, στ' άγαλμα του Κολοκοτρώνη και του Παύλου Μελά. Με τις αυθόρμητες διαδηλώσεις που χτύπησαν οι Ιταλοί καραμπινιέροι, με ηχηρές αποδοκιμασίες των δωσιλόγων. Και η επέτειος τιμήθηκε απ' όλες τις οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης, με προκηρύξεις, παράνομες συγκεντρώσεις, αναζωπύρωση της νεολαίας.

Γιορτάζανε το “Όχι” οι Έλληνες αγωνιστές; Γιορτάζανε το “Όχι”, το σύνθημα για “Αέρα”, την Κορυτσά - την πρώτη πόλη που αποσπάστηκε, έστω για λίγο, απ' τα νύχια του Εχθρού σε όλη την Ευρώπη. Την ελευθερία που κατέκτησε ο ελληνικός Τύπος την 28η Οκτωβρίου του '40, να διαπομπεύει τον Μουσολίνι και την απάνθρωπη ιδεολογία του. Το διάγγελμα που αναγκάστηκε να εκφωνήσει ο ίδιος ο θαυμαστής του φασισμού, ο Ιωάννης Μεταξάς την 22α Νοεμβρίου του 1940, δηλώνοντας ότι “ο φασισμός δεν είναι δυνατόν να ανεχθή ποτέ εις τους κόλπους του ανθρώπους αγωνιζόμενους δια τα μεγάλα και υψηλά ιδανικά”.

Μας ενδιαφέρει η κληρονομιά αυτή; Ή μήπως λυγίζοντας απ' το βάρος μιας αδυσώπητης σχετικότητας, είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε, ακόμα και τη δουλεία μας με ανταλλάγματα;
Η 28η Οκτωβρίου, δεν υπήρξε μονάχα μια πολεμική κινητοποίηση. Ήταν και ένα “γράμμα απ' το μέτωπο” - ένα μήνυμα ανεκπλήρωτο ως τις μέρες μας, που μονάχα η ποιητική πέννα του Άγγελου Σικελιανού μπόρεσε να περιγράψει.

“Και μήπως
θαρρείς που εδώ ψηλά κρατούμε αχνάρια
φτωχά του χρόνου, ή γνοιάστηκε η ψυχή μας
αν θε να λιώσουν κάποτε τα χιόνια

αν είναι να γυρίσουμε στην ίδια
που ξέραμε άνοιξη;”
“Είστ' έτοιμοι ή δεν είστε να τη δεχτείτε τέτοιαν άνοιξη” ρωτάει τον Έλληνα ο στρατιώτης.
“ Ίσως,
να πεις μπορεί, την περιμένουν κάποιοι
τέτοια που λέω, βγαλμένη απ' το καμίνι
της μάχης, απ' τις μάχες πυρωμένη
σάμπως χαλκό αναμμένο, με τη ζώνη
πολεμικά ζωσμένη, με τα μάτια
σα φλόγα, και στα χείλη της απάνω
του λαού τη γλώσσα, απόκριση ζητώντας
στην ίδια γλώσσα απ' όλους σας...
Έτσι ίσως,
μ' αποκριθείς, την περιμένουν κάποιοι...”
Μα οι άλλοι;
“...Ακόμα είναι πολλοί αυτού κάτω;
Αυτοί, που στο ζεστό τους το κρεβάτι
τρεμολογάν να ονειρευτούν το χιόνι,
μα απ' τα παχιά τα στρώματά τους ξάφνου
πετιώνται από βρυκόλακες, να μπούνε
στον ψεύτικό τους τάφο, να γλιτώσουν
μιαν έρμη ζωή που οι ίδιοι ορίζοντές της
πλατύτεροι απ' τον τάφο αυτό δεν είναι;
Αυτοί, που τρέμουν του λαού τη γλώσσα
σαν άκουσμα σειρήνας;
Πες μου, φίλε...
Αλλ' όχι... αλλ' όχι... Τι θα πεις, το ξέρω!
“...Πνέμα γυμνό! Ευωδιά σπαθιού πλυμένου
μες στ' άχαρο αίμα των εχτρώνε! Νίκη,
νίκη στα σκιάχτρα απ' άκρη σ' άκρη...Τρόμος
ναι, τρόμος στα φαντάσματα!
Η Ελλάδα
θε να γυρίσει να βρει την Ελλάδα!”

Φίλε χαίρε!”



Στις εορταστικές εκδηλώσεις τον Συνεταιρισμό ΔΙΠ, εκπροσώπησε ο Γραμματέας του ΔΣ  Παναγιώτης Α. Πάντος 

Κοπή Δέντρων: Ελληνική Νομοθεσία


(Επειδή πολλοί μας ρωτούν για την ισχύουσα νομοθεσία και την απαιτούμενη διαδικασία προκειμένου να εγκριθεί η κοπή ενός δέντρου)
Για κοπή δέντρων, τα οποία βρίσκονται σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια ή ΖΟΕ (Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου), που δεν προστατεύονται από τις διατάξεις για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων (μεταξύ όλων των άλλων):
Άρθρο 40 παρ 2 του ν. 1337/83 (ΦΕΚ 33/Α/14-3-83) για δέντρα τα οποία βρίσκονται σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια ή ΖΟΕ, που δεν προστατεύονται από τις διατάξεις για την προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων, απαιτείται έκδοση άδειας από την οικεία πολεοδομική αρχή. Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, η κοπή των δέντρων χωρίς την προβλεπόμενη οικοδομική άδεια τιμωρείται με τις κυρώσεις που προβλέπονται από το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα!
Άρθρο 29 παρ. 2ζ του ν. 4495/2017 , σύμφωνα με το οποίο, απαιτείται έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για την κοπή δέντρων μέσα σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια ή ΖΟΕ, καθώς και σε οικισμούς προϋφιστάμενους του ν.δ. 17/7/1923 (Α 223) και οικισμούς οριοθετημένους με το από 24.5.1985. Ειδικά για την κοπή δέντρων σε κοινόχρηστο χώρο πόλης ή οικισμού,
Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας χορηγείται ύστερα από αίτηση, η οποία συνοδεύεται από τεχνική έκθεση του αρμόδιου γεωτεχνικού επιστήμονα και της αρμόδιας υπηρεσίας του οικείου δήμου και σχετική απόφαση του αρμόδιου οργάνου του Δήμου, με την επιφύλαξη των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας.
Για κοπή δέντρων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Δασικής Υπηρεσίας, οπότε, για την κοπή τους απαιτείται σχετική άδεια από το αρμόδιο δασαρχείο:
Νόμος 4280/2014 (ΦΕΚ 159/Α/8-8-14):
Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 32 (που αντικατέστησε το άρθρο 3 παρ. 4 του νόμου 998/79 περί προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων), "..στις διατάξεις του νόμου αυτού υπάγονται και τα εντός των πόλεων και των οικιστικών περιοχών πάρκα και άλση, το περιαστικό πράσινο, οι κηρυγμένες δασωτέες και αναδασωτέες εκτάσεις. Στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας υπάγονται και τμήματα πάρκου ή άλσους, τα οποία φέρουν μη δασική βλάστηση συνδέονται όμως οργανικά με το σύνολο του πάρκου ή άλσους, υπό την έννοια ότι συμβάλλουν στη διατήρηση της φυσικής ισορροπίας του συνόλου".

Περισσότερα: http://kipi.gr/?p=3161

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Αναταράξεις...!!!



Δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων (είναι πιο σημαντικό να ασχολείται κάποιος με το τί λέει και κάνει ο Τραμπ, ο Πούτιν ή ο Ερντογάν και με το σε πόσο καιρό θα ξεκινήσει ο τρίτος παγκόσμιος) και απουσίας μου από την Αθήνα, δεν μου δόθηκε έγκαιρα η ευκαιρία να παρακολουθήσω και να απαντήσω σε αυτά που συνέβησαν στο γκρουπ την τελευταία εβδομάδα.
Δημιουργήθηκε μια ατμόσφαιρα αντιπαράθεσης και έντονων διαξιφισμών μεταξύ κατοίκων της περιοχής μας, με αφορμή την αυτονόητη δικαστική διεκδίκηση των καθυστερούμενων εισφορών των συνεταίρων. Γράφτηκαν διάφορα σοβαρά και ασόβαρα με κατάληξη τον περιορισμό και το μπλοκάρισμα κάποιων μελών από τον σχολιασμό.
Προσωπικώς είμαι αντίθετη σε μπλοκάρισμα ή περιορισμό, εκτός εάν ο σχολιαστής βωμολοχεί ή προσβάλλει την τιμή και την υπόληψη άλλων μελών. Είναι αυτονόητο ότι σε μια δημοκρατία πρέπει να εκφράζονται και να ακούγονται όλες οι απόψεις. Δυστυχώς, όμως, για κάποιους δημοκρατία είναι η παραβίαση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των υπολοίπων. Κατά συνέπεια, τοποθετήσεις τύπου "Ποιος νομίζεις ότι είσαι;", προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας με το προπέτασμα της ειδίκευσης και άσκηση μικροπολιτικής με προφανείς επιδιώξεις αφού κάποιοι έχουν "λερωμένη τη φωλίτσα τους", εκθέτουν τους ίδιους και μηδέ τους αποδέκτες των σχολίων τους. Γι'αυτόν τον λόγο, επανέφερα όλα τα σβησμένα σχόλια για να γίνει καταφανές σε όλους το παιχνίδι που παίζουν ορισμένοι.
Θεωρώ απαράδεκτο έως ανεπίτρεπτο, να γίνονται σχολιασμοί αυτού του επιπέδου στο συγκεκριμένο γκρουπ που είναι ανοιχτό σε φορείς της περιοχής και να ντροπιάζεται κατ'αυτόν τον τρόπο ολόκληρη η κοινότητα χάριν μιας μειοψηφίας που της αρέσει να υποβιβάζει συστηματικά το επίπεδο του διαλόγου.
Εν κατακλείδι, όσοι έχετε αποφοιτήσει από την Ανωτάτη Ξεκατινιαστική μπορείτε χαλαρά να επιδεικνύετε τις ικανότητες και τις γνώσεις σας στο άλλο γκρουπ που αφορά αυστηρά στους κατοίκους της Ιπποκρατείου και όχι σε αυτό προκειμένου να δημιουργήσετε εντυπώσεις με ψεύδη και ανακρίβειες.
Τέλος, για όσους δεν έχει τύχει να διαβάσουν τα συμβόλαια αγοραπωλησίας που υπέγραψαν - και φαίνεται ότι είναι αρκετοί - γιατί πρέπει την υπογραφή μας και μερικά άλλα πράγματα να προσέχουμε που τα βάζουμε, επισυνάπτω την σελίδα του δικού μου συμβολαίου όπου αναφέρονται ρητώς οι υποχρεώσεις μου ως ιδιοκτήτριας οικοπέδου στην Αγία Τριάδα Αφιδνών.
Σχετικά με τον ΣΔΙΠ, θα επανέλθω σύντομα με άλλο ποστ απολύτως εμπεριστατωμένο. Προς το παρόν, μπορείτε να μελετήσετε τις αναρτήσεις του Γραμματέα και του Ταμία του Συνεταιρισμού οι οποίες ερμηνεύουν άριστα το καθεστώς, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας ως ιδιοκτητών/συνεταίρων.
ΥΓ.: Δεν θα διαγράψω κανέναν. Ξεκατινιαστείτε ελεύθερα. Θα πάρετε την ανάλογη απάντηση.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

COSMOTE – Εκδήλωση ενδιαφέροντος



Σε συνέχεια των εργασιών αναβάθμισης της τηλεπικοινωνιακής υποδομής του ΟΤΕ στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, η ομάδα αρμόδια για την μελέτη του ακραίου δικτύου μας ζήτησε σε συνάντηση την διερεύνηση και καταγραφή των δυνητικών συνδρομητών οι οποίοι επιθυμούν την ένταξη τους στις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες.  

Οι υπηρεσίες αυτές θα αφορούν συνδέσεις είτε μέσω οπτικής ίνας είτε μέσω ασύρματης ζεύξης υψηλών ταχυτήτων όπως έχει αναφερθεί σχετικά.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ δέσμευση αγοράς υπηρεσίας από τον ΟΤΕ, αλλά είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την σωστή διαστασιοποίηση της τεχνικής λύσης και υλοποίησης η οποία λαμβάνει υπόψη τις σχετικές τοπικές πυκνώσεις κατοικιών στην περιοχή.

Όσοι από τους κατοίκους επιθυμούν να δηλώσουν ενδιαφέρον μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα.  ΠΡΟΣΟΧΗ δεν είναι απαραίτητο να ξαναδηλώσουν όσοι έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον στην προηγούμενη λίστα για υπαγωγή στην σύνδεση μέσω οπτικής ίνας.  Τα στοιχεία τους έχουν ήδη διαβιβαστεί στον ΟΤΕ και αποτελούν ήδη αντικείμενο της μελέτης.

Για την επίσπευση των διαδικασιών παρακαλείστε για την συμπλήρωση της σχετικής φόρμας έως τις 15 Οκτωβρίου 2018.  O αριθμός Οικοδομικού τετραγώνου, και αριθμός οικοπέδου, αναγράφονται στο συμβόλαιο αγοράς. Εναλλακτικά επικοινωνήστε με τα γραφεία του συνεταιρισμού.


Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Εισφορές μελών και οικοπέδων ΣΔΙΠ για το 2018, τακτοποίηση παλαιοτέρων οφειλών


Υπενθυμίζεται στα μέλη και ιδιοκτήτες των οικοπέδων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία η απόφαση της ΓΣ για εισφορά 50€/οικόπεδο και για το τρέχον έτος 2018, την οποία παρακαλούνται να εξοφλήσουν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2018.   

Σε μια ακόμη προσπάθεια ευαισθητοποίησης ενός μικρού αριθμού συνεταίρων που δεν έχουν τακτοποιήσει τις οφειλές τους προηγουμένων ετών προς τον ΣΔΙΠ,  είχε ταχυδρομηθεί πριν από ένα χρόνο η επιστολή με το ακριβές ποσό οφειλής υπογεγραμμένη από τους νομικούς συνεργάτες κ.κ. Παναγιώτη Πρωτοπαππά και Πολυχρόνη Θωμόπουλο, για εξόφληση μέχρι 30 Νοεμβρίου 2017. Ελάχιστοι δεν ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα, τους οποίους το ΔΣ καλεί εκ νέου να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες μέχρι 31 Οκτωβρίου 2018.

Οι ενέργειες  και οι προσπάθειες που γίνονται από το ΔΣ & ΕΣ έχουν 2 κύριους άξονες

Την  Περιουσία και τα  Έργα Υποδομής στην περιοχή που δραστηριοποιείται ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Υγειονομικών «ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» από το 1968 έως σήμερα

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ & ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

1. Καθολικού έλεγχου των ελεγκτών ορκωτών λογιστών της χρονική περιόδου 1-1-1997 έως 31-12-2017   

2. Επικαιροποίησης  του μητρώου μελών και του κτηματολογίου εύρεση και ταυτοποίηση όλων των σημερινών ιδιοκτητών των 1911 οικοδομήσιμων ακινήτων της ΙΠ

3. Είσπραξης των οφειλών στον ΣΔΙΠ ύψους περίπου  920.000€ στο τέλος 2016 από ανείσπρακτες  υποχρεώσεις

4. Έλεγχου των ελεγκτών ορκωτών λογιστών όπου απαιτηθεί από την εξέλιξη των υποθέσεων (ποινικών και  αστικών), οι οποίες ευρίσκονται στη δικαιοσύνη 

5.  Έλεγχου των ελεγκτών ορκωτών λογιστών στις μερίδες των δέκα μεγάλων ιδιοκτητών και των οικογενειών τους με συνολικά πάνω από 200+  ακίνητα στον οικισμό,  αφού από την εξέταση της εξελίξεως των υποθέσεων (ποινικών και  αστικών), οι οποίες ευρίσκονται στη δικαιοσύνη κρίθηκε σκόπιμο προκειμένου να διαπιστωθεί και πιστοποιηθεί η αληθής και πραγματική εικόνα των παραπάνω και υποβληθεί στη δικαιοσύνη

6. Επικαιροποίησης της Έκθεσης  Έργων και Υποδομών στον οικισμό της Ιπποκρατείου Πολιτείας στην Αγία Τριάδα Αφιδνών 

7. Εξασφάλισης με ενστάσεις όπου απαιτήθηκε των δικαιωμάτων 110 δηλώσεων ιδιοκτησίας στα πλαίσια της κατάρτισης του Εθνικού Κτηματολογίου που αφορά τον Δήμο Ωρωπού Δ.Κ. Αφιδνών. Με την δημοσίευση των Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων και των αντίστοιχων αποσπασμάτων κτηματολογικού διαγράμματος εμφανίσθηκαν προβλήματα για τις 60 δηλώσεις.  Οι δηλώσεις αυτές αφορούν οικόπεδα κατοικίας ή χώρους ειδικής χρήσης

8. Εκπόνησης μελέτης του καθαρισμού και της συντήρησης της χλωρίδας του κτήματος ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ και υλοποίηση της  όσο το δυνατόν ταχύτερα από τον Δήμο Ωρωπού 

9. Αξιοποίησης των πυροσβεστικών μέσων του ΣΔΙΠ και διάθεσης τους στην εθελοντική ομάδα της ΜΑΚΙΠ και ενίσχυση της με υλικά μέσα για την διευκόλυνση του έργου της  

10. Συνεργασίας με τον Δήμο Ωρωπού για υπογραφή σύμβασης διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης του οικισμού, που το διαχειρίζεται άτυπα από κατασκευής του η Κοινότητα Αφιδνών και στη συνέχεια ο Δήμος  

11. Εξασφάλισης από τον Νοέμβριο 2017 τριών ημερήσιων δρομολογίων στην ΙΠ και προσπάθειες αύξησης της πυκνότητας τους  για την εξυπηρέτηση των κατοίκων


13. Τακτοποίησης συμβιβαστικά ή δικαστικά όλων των εκκρεμών χρηματικών και άλλων υποχρεώσεων του ΣΔΙΠ  

14. Δημιουργίας νέου ιστότοπου, blog και μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την ενημέρωση των μελών και των κατοίκων της ΙΠ  

15. Πραγματοποίησης ενημερωτικής ημερίδας με θέμα το ασφαλές περιβάλλον και η αντιμετώπιση των κινδύνων πυρκαγιάς (video της εκδήλωσης)

16.  Χορηγίας προς στο Δημοτικό Σχολείο Αφιδνών, όπου μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ο Συνεταιρισμός ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα, προχώρησε σε αγορά και παράδοση του παρακάτω υλικοτεχνικού εξοπλισμού:  
Ενός ψύκτη νερού για παροχή πόσιμου νερού στους μαθητές
Ενός ειδικού θερμοθαλάμου τροφίμων για την διατήρηση των γευμάτων των μαθητών


Επειδή μερικοί κύκλοι που επιδιωκουν ακομή το κλεισιμο του ΣΔΙΠ και με φημολογία να πετύχουν τον οικονομικό "στραγγαλισμό" του εγχειρήματος παραθέτουμε την απο 15 Ιουνίου 2018 επιστολή του νομικού συνεργάτη μας προς το ΔΣ & ΕΣ

  
" Εν όψει της Γενικής Συνελεύσεως, εκτίμησα ότι θα πρέπει να ενημερωθούν πιο εξειδικευμένα οι Συνέταιροι ή και απλοί οικοπεδούχοι επί της φημολογίας για την ¨ωφέλεια¨ (ή βλάβη;) εκ της διαλύσεως του Συνεταιρισμού.

Για τους Συνεταίρους και τους απλούς οικοπεδούχους της ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και με αφορμή τις διαμαρτυρίες μερικών ιδιοκτητών γιατί δεν λύθηκε (δεν διαλύθηκε) όπως ¨έπρεπε¨ ο Συνεταιρισμός ώστε τα έργα υποδομής να τα κατασκευάσει ο Δήμος οφείλω ως ένας εκ των Δικηγόρων του Συνεταιρισμού, με περισσότερη απασχόληση στα πολεοδομικά θέματα, να διευκρινίσω και να ενημερώσω για τα παρακάτω κρίσιμα θέματα.

Οι οπαδοί της διάλυσης του Συνεταιρισμού ανήκουν σε δύο (2) κατηγορίες.

Τους κινούμενους από ιδιοτέλεια και τους παραπλανημένους.

1.Οι της πρώτης κατηγορίας είναι λογικό και φυσικό να επιζητούν με κάθε τρόπο και κάθε μέσο τη διάλυση του Συνεταιρισμού γιατί:

Αν διαλυθεί ο Συνεταιρισμός δεν θα υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο που να ενδιαφέρεται για την τύχη του οικισμού, αλλά εκκαθαριστής που θα ενδιαφέρεται για την γρήγορη ρευστοποίηση της Συνεταιρικής περιουσίας, όσο – όσο και την πληρωμή των χρεών στο Δημόσιο. Με το ανάλογο ¨πανηγύρι¨ στην εκποίηση.

Αν δεν υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο: Δεν θα υπάρχουν και αγωγές για ακύρωση δεκάδων (η έκθεση Β. Σερμπή κάνει λόγο για εκατοντάδες) παράνομων μεταβιβάσεων οικοπέδων, από τις οποίες βεβαίως δεν ωφελήθηκε ο Συνεταιρισμός, αλλά άλλοι.

Δεν θα υπάρχει πολιτική αγωγή για να παρακολουθεί την πορεία και την εξέλιξη της ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί για παράνομες μεταβιβάσεις με βάση την έκθεση (700 σελίδες) του (παλαιότερα) μέλους του εποπτικού Συμβουλίου Β. Σερμπήγια τις εκατοντάδες παρανομίες που έχουν συμβεί στο παρελθόν σε βάρος του Συνεταιρισμού και κατά συνέπεια σε βάρος των Συνεταίρων και οικοπεδούχων που θα πληρώσουν από την τσέπη τους δαπάνες που θα έπρεπε να πληρωθούν από την εκποίηση των παρανόμως διατεθέντων οικοπέδων.

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ποινικής δίκης χωρίς πολιτική αγωγή, δηλαδή χωρίς αντίπαλο, θα είναι το πιθανότερο η πανηγυρική απαλλαγή των φερομένων ως παρανομησάντων.

Δεν χρειάζονται επί του παρόντος περισσότερα για την ιδιοτέλεια και τις μεθόδους των προσώπων της πρώτης κατηγορίας.

2.Για την δεύτερη κατηγορία. Των παραπλανημένων.

Πρέπει πρώτα απ’ όλα να υπενθυμίσω τις προβλέψεις του Συντάγματος για να σταματήσει να διαδίδεται η φαινομένη ως ¨καλή¨ πληροφορία πως σε περίπτωση διάλυσης, την δαπάνη της κατασκευής των κοινοχρήστων έργων θα αναλάβει ο Δήμος. Κατηγορηματικά αναφέρω: ουδέν αναληθέστερον.

Κατά το άρθρο 24 παρ. 3 του Συντάγματος, στην περίπτωση της ιδιωτικής πολεοδόμησης του άρθρου 7 του από 19-7-1923 ν.δ/τος, όπως είναι η πολεοδόμηση της ¨Ιπποκρατείου Πολιτείας¨ ¨οι ιδιοκτησίες που περιλαμβάνονται σ’ αυτή συμμετέχουνυποχρεωτικά και χωρίς αποζημίωση από τον οικείο φορέα, στην διάθεση των εκτάσεων που είναι απαραίτητες, για να δημιουργηθούν δρόμοι, πλατείες και χώροι για κοινωφελείς χρήσεις και σκοπούς (σ.σ. αυτό έχει γίνει με Συμβόλαιο πριν από την έγκριση του σχεδίου και άρα καμία ανησυχία αλλά) ¨καθώς και στις δαπάνες για την εκτέλεση των βασικών κοινόχρηστων πολεοδομικών έργων όπως νόμος ορίζει¨. (σημ. το εντός ¨..¨ κείμενο είναι αντιγραφή του Συντάγματος).

Ο νόμος που ορίζει κατά το Σύνταγμα είναι ο νόμος 1337/83 και το κατ’ εξουσιοδότηση τούτου εκδοθέν π.δ. 93/1987 που κωδικοποιήθηκε (αφού αφαιρέθηκαν οι διατάξεις που το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως Αντισυνταγματικές) με το π.δ. της 14/27-7-1999 (Κώδικας Βασικής πολεοδομικής νομοθεσίας)

Στο άρθρο 124 παρ. 1 του Κ.Β.Π.Ν. αυτού ορίζεται:

Η πολεοδόμηση αυτή γίνεται με την προϋπόθεση ότι ο Συνεταιρισμός ή ο οργανισμός α) ¨θα παραχωρήσει……. (αυτό έχει γίνει) β)¨θα κατασκευάσει και συντηρεί τα έργα υποδομής και γενικά τα κοινόχρηστα έργα¨. Και κοινόχρηστα έργα προς κατασκευή παραμένουν πολλά. Είναι γνωστά.

Φαντάζομαι να γίνεται αντιληπτό ότι οι επιταγές του Συντάγματος δεν τροποποιούνται (παρά μόνο με αναθεώρηση του Συντάγματος) ούτε αλλοιώνονται, ούτε αγνοούνται από καμία άλλη θέληση, είτε του κράτους, είτε του Δήμου είτε του Συνεταιρισμού ή ιδιωτών.

Σύμφωνες με την παραπάνω διάταξη του Συντάγματος είναι και οι διατάξεις του άρθρου 39 του ν. 4030/2011 όπως ισχύει.

Με την τελευταία τροποποίηση του άρθρου 39 η προθεσμία που δίδεται στους Συνεταιρισμούς για την ολοκλήρωση των έργων υποδομής παρατείνεται μέχρι τον Νοέμβριο του έτους 2020, (βέβαια, είναι η πολλοστή παράταση από τον 93/87 μέχρι σήμερα και εκτιμώ ότι θ’ ακολουθήσουν κι άλλες, γιατί αλλιώς θα δημιουργηθεί κοινωνικό πρόβλημα αν την εκτέλεση των έργων αναλάβει ο Ο.Τ.Α. της κάθε περιοχής. Θα εξηγήσω παρακάτω γιατί).

Όπως ορίζεται στην παρ. 4 του άρθρου 39 του ν. 4030/2011, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης μπορούν να αναλάβουν την εκτέλεση ή την ολοκλήρωση των έργων υποδομής υπό την προϋπόθεση ότι θα εκδοθεί σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συνεταιρισμού και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.

Στην παρ. 5 του ίδιου άρθρου ορίζεται η διαδικασία συγκέντρωσης των δαπανών ως εξής και κατά λέξη:

¨Για την κατασκευή των έργων τεχνικής υποδομής επιβάλλεται υπέρ του οικείου Ο.Τ.Α. η καταβολή χρηματικού ποσού, το οποίο βεβαιώνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Ο.Τ.Α. και εισπράττεται με την διαδικασία περί εισπράξεως δημοσίων εσόδωνΥπόχρεοι σε καταβολή του παραπάνω χρηματικού ποσού είναι οι ιδιοκτήτες των συνεταιρικών μερίδων, όπως αυτές έχουν υλοποιηθεί από την εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου καθώς και οι οικοδομικοί συνεταιρισμοί που έχουν αδιανέμητες συνεταιρικές μερίδες στην ιδιοκτησία τους¨. (και το τελευταίο και σημαντικό) ¨το ύψος του ποσού αυτού τελεί σε αντιστοιχία με την αξία των έργων που θα κατασκευασθούν¨.

Αναφέρθηκα με αντιγραφή στις διατάξεις του Συντάγματος και του άρθρου 39 του ν. 4030/2011 γιατί οι μέχρι τώρα προειδοποιήσεις εθεωρούντο υπερβολικές.
Δηλαδή, χωρίς δυνατότητα αντίρρησης αν π.χ. η αξία των έργων που θα κατασκευασθούν είναι 70.000.000 ευρώ ο Δήμος θα διαιρέσει το ποσό αυτό με τον αριθμό των διατεθέντων και των αδιάθετων οικοπέδων.

Το πηλίκο της διαίρεσης είναι το ποσό το οποίο θα επιβληθεί και θα εισπραχθεί με την διαδικασία δημοσίων εσόδωναπό κάθε ιδιοκτησία. Και όχι σε βάθος χρόνου.

Ένα μικρό παράδειγμα: αν ο συνολικός αριθμός οικοπέδων είναι 1800 το αποτέλεσμα θα είναι 70.000.000/1.800 = 38.889 ευρώ για κάθε ιδιοκτησία.

Αντέχουν πολλοί αυτό το ποσό σήμερα;

Ο Συνεταιρισμός στον οποίο θ’ αναλογούν περί τα 4.000.000 ευρώ ασφαλώς θα οδηγηθεί σε πτώχευση και διάλυση οπότε αναγκαίως θα πωληθούν τα οικόπεδα του για να πληρωθεί το Δημόσιο και τα έργα θα τα κατασκευάσει ο Δήμος με έξοδα των οικοπεδούχων.

Το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού δεν θέλει να δημιουργήσει το ορατό κοινωνικό πρόβλημα και δεν πρόκειται να φέρει στην Γενική Συνέλευση θέμα ανάληψης των έργων από τον Δήμο, ούτε θέμα διάλυσης του Συνεταιρισμού. Προσπαθεί με κάποια χρονική προοπτική να ολοκληρώσει τα έργα.

Αν όμως πτωχεύσει, τότε αναγκαστικά τα έργα θα αναληφθούν από τον Δήμο υποχρεωτικά (παρ. 8 και 13 αρθρου 39) και θα εφαρμοσθεί η παρ. 5 του άρθρου 39.

Κατά συνέπεια, ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.
Περισσότερα σε ¨ώτα μη ακουόντων¨ δεν έχω να προσθέσω.
Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη."


Πολυχρόνης Θωμόπουλος

Δικηγόρος