Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021

Tο ΔΣ ΣΔΙΠ συνεχίζει με παρεμβάσεις του για τις επόμενες μέρες της ΙΠ




 

Καλοί οι διάλογοι και οι αντίλογοι στα social media αλλά μη παραγωγικοί, το ΔΣ ΣΔΙΠ συνεχίζει με παρεμβάσεις του προς τις Δημόσιες Αρχές για τις επόμενες μέρες της ΙΠ.

Το καλοκαίρι δεν τελείωσε και ένα τμήμα της ΙΠ έμεινε άθικτο.

Επανερχόμαστε λοιπόν, να τονίσουμε, ότι ο καθαρισμός της περιμέτρου του κτήματος μήκους  14 χλμ (αντί για σαράντα μέτρα πλάτους που προέβλεπε η μελέτη, έγινε μόλις σε πλάτος δέκα μέτρων και σε ορισμένα σημεία της μόνο), είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθεί σωστά, τουλάχιστον στα σημεία που δεν έκαψε η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά, επίσης να εφαρμοστεί στους κοινοχρήστους χώρους όπως προβλέπει αντίστοιχα η μελέτη πυροπροστασίας της ΙΠ,  δεδομένου ότι ο κίνδυνος ελλοχεύει ακόμα για την περιοχή.





 

Για τη διαχείριση των καμένων εκτάσεων και την αντιπλημμυρική προστασία

Προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη μας, μετά την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά στην Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών σχετικά με την αφαίρεση - κοπή καμένων δέντρων και βλάστησης, παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε για τον προγραμματισμό και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, στις παρακάτω εκτάσεις :  

1.       Για τις εντός  σχεδίου, εντός ορίων οικισμού ατομικές ιδιοκτησίες. Με μέριμνα ποιων παραγόντων   και με ποιες οδηγίες.

2.       Εκτός σχεδίου ατομικές ιδιοκτησίες, Με μέριμνα ποιων και με ποιες οδηγίες

3.   Χώροι πρασίνου, αλσών, πλατειών της Ιπποκρατείου Πολιτείας, δημόσιες εκτάσεις, εθνικός  δρυμός, Με μέριμνα ποιων θα πραγματοποιηθεί ο συντονισμός και η επίβλεψη των εργασιών

Επίσης, νοτιοδυτικά της Ιπποκρατείου Πολιτείας πηγάζει από τις ανατολικές απολήξεις της Πάρνηθας η ρεματιά του Χαράδρου, που τροφοδοτεί τη λίμνη του Μαραθώνα, διασχίζει την πεδιάδα και χύνεται στον όρμο του Μαραθώνα. Η λεκάνη απορροής του ορίζεται από τα όρη Πάρνηθας και Πεντέλης και έχει έκταση 185 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Η περιοχή της κοιλάδας του Χαράδρου ανάντι των σιδηροδρομικών γραμμών είναι καμένη σε ποσοστό 100%, κατά μήκος της οποίας βρίσκεται και η περιοχή του οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας, υπερκείμενη του οικισμού του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αφιδνών.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα που θα προκύψουν, είναι αναμενόμενα και αν δεν ληφθούν μέτρα στην στένωση της κοίτης του ρέματος κάτωθεν των  σιδηροδρομικών γραμμών, θα κινδυνέψουν ενδεχομένως οι κάτοικοι του οικισμού του Σταθμού και το προσωπικό μαζί με τους μαθητές των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων της «Εκπαιδευτικής Αναγέννησης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου