Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Με επιφύλαξη τα πρακτικά του Κοινοτικού Συμβουλίου Αφιδνών για την ολέθρια πυρκαγιά του Αυγούστου 2021

 ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ & ΑΦΙΔΝΩΝ  ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ



ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΩΡΩΠΟΥ & ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΦΙΔΝΩΝ ΤΗΣ 31ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Είναι γνωστά, η έναρξη πυρκαγιάς  την 3 Αυγούστου 2021, η εισχώρηση στην Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών από 5 Αυγούστου  έως και 9 Αυγούστου 2021.

«Το ΔΣ ΣΔΙΠ ανάθεσε την 8 Αυγούστου 2021 στους δικηγόρους κ.κ. Πρωτοπαππά Παναγιώτη και Ράλλη Αθανάσιο, την εκδήλωση αστικών και ποινικών ενεργειών κατά του Δήμου Ωρωπού και κατά παντός άλλου υπευθύνου, με τη συνδρομή του δικαστικού πραγματογνώμονα του ΣΔΙΠ πρώην υπαρχηγού, αντιστράτηγου της Πυροσβεστικής ε.α. και δικαστικού πραγµατογνώµονα για την τραγωδία στο Μάτι, κ. Ανδριανού Γκουρµπάτση. (https://www.eglimata-emprismou.gr/)

Επίσης, ενημερώσαμε τα πληγέντα μέλη μας, ότι στην προσπάθειά τους για διεκδίκηση αποζημιώσεων, ο ΣΔΙΠ είναι δίπλα τους παρέχοντας τη νομική του υποστήριξη. (https://sdip.gr/ippokrateios-politeia-anavionoume-to-orama/)

Γνωστός και ο αποκλεισμός από το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού του Συνεταιρισμού Διεθνής Ιπποκράτειος Πολιτεία (https://sdip.gr/o-dimos-oropou-arnithike-ekprosopisi-2000-idioktiton-ip/ )

Σε συνέχεια του καταστροφικού γεγονότος πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του  Κοινοτικού Συμβουλίου την 31 Αυγούστου 2021.

Η συνεδρίαση Κοινοτικού Συμβουλίου Αφιδνών με ανοικτή πρόσκληση  την 27 Αυγούστου 2021 του Πρόεδρου πραγματοποιήθηκε την 31 Αυγούστου 2021 στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Αφιδνών  με θέμα  «Συζήτηση για την πυρκαγιά της 5ης Αυγούστου 2021 και των προτάσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών. Ψήφιση των προτάσεων και των δράσεων».

Η συνεδρίαση μαγνητοσκοπήθηκε  από τον δημοσιογράφο κ. Αθανάσιο Σκούρα με την άδεια του Κοινοτικού Συμβουλίου.

Σχετικό δημοσίευμα  https://oroposreoport.blogspot.com/2021/09/1-5-2021.html, με το πλήρες video της συνεδρίασης https://youtu.be/TfsKh4UWD6I που αναρτήθηκε την 3η Σεπτεμβρίου  2021


Το video με την άδεια του ιδιοκτήτη αναρτήθηκε την 5η Σεπτεμβρίου 2021 και στον ιστότoπο του ΣΔΙΠ https://youtu.be/YQ8A7OWVVpM


Ο ΣΔΙΠ για τη συνεδρίαση κατέθεσε 2 έγγραφες προτάσεις οι οποίες αναγνώστηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ομόφωνα υπερψηφίστηκαν. (συν1 & 2)

Ο ΣΔΙΠ κατέθεσε στις 13 Σεπτεμβρίου 2021 αίτηση στην Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών για χορήγηση αντιγράφου των πρακτικών του ΚΣ. (συν 3)

Ως απάντηση παρέλαβε το με αρ. πρ. 20931/6-10-2021 ΔΚΑ που περιλαμβάνει μόνο την απόφαση του ΚΣ, η οποία δεν περιλαμβάνει τα πλήρη πρακτικά ούτε τα συνημμένα 2, 3. δλδ τις έγγραφες προτάσεις του ΣΔΙΠ (συν 4)

Για τη συμπλήρωση και διόρθωση ο ΣΔΙΠ απέστειλε στη ΔΚΑ το με αρ. πρ. 317/11-10-2021 έγγραφο  (συν 5)

Η νεότερη  απάντηση παρελήφθηκε  με το αρ. πρ. 20931/18-10-2021 έγγραφο της ΔΚΑ που περιλαμβάνει μόνο την τροποποιημένη απόφαση του ΚΣ, η οποία και πάλι δεν περιλάμβανε  τα πλήρη πρακτικά αλλά μόνο τα συνημμένα 2, 3. δλδ τις έγγραφες προτάσεις του ΣΔΙΠ (συν 6).

Για τη διευκόλυνση της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών στη συμπλήρωση και διόρθωση των πρακτικών και της σχετικής απόφασης αντίστοιχα ο ΣΔΙΠ απέστειλε εκ νέου στη ΔΚΑ το με αρ. πρ. 320/22-10-2021 έγγραφο με επισυναπτόμενα τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά της συνεδρίασης της 31 Αυγούστου 2021  (συν 7) (συν 8,9).

Από μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου πληροφορηθήκαμε την πρόσκληση της  συνεδρίασης του ΚΣ για την 5η Νοεμβρίου 2021 και την εισήγηση του Προέδρου (συν 10, 11).

Ο ΣΔΙΠ για τη νέα συζήτηση στο Κοινοτικό Συμβούλιο κατέθεσε το με αρ. πρ. 328/5-11-2021 με επισυναπτόμενα τη βεβαίωση της εταιρείας απομαγνητοφώνησης  και τη ταυτότητα της (συν 12, 13, 14).

Η σημαντικότερη συνεδρίαση τα τελευταία 50 χρόνια του Κοινοτικού Συμβουλίου Αφιδνών στις 31 Αυγούστου 2021 μετά από ένα όλεθρο δεν έχει ΕΓΚΥΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ αλλά πρακτικά με ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ...!!!

Με ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ (ψήφοι 3-2) η επικύρωση των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της συνεδρίασης 31 Αυγούστου 2021 του Κοινοτικού Συμβουλίου Αφιδνών σε νεότερη συνεδρίαση του οργάνου την περασμένη Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021.

Ο πρόεδρος του ΚΣ Αφιδνών κατά τη συνεδρίαση 5 Νοεμβρίου 2021 του ΚΣ, αγνόησε την εισήγηση του («Εισηγούμαι την επισύναψη των απογνηματοφωνημένων πρακτικών της 31ης Αυγούστου στην απόφαση της 31ης Αυγούστου του Κοινοτικού Συμβουλίου με την επιφύλαξη της ακρίβειας αυτών λόγω του ότι η απομαγνητοφώνηση έγινε από μη εξουσιοδοτημένο φορέα») με την οποία είχε εισηγηθεί επιφύλαξη για την απομαγνητοφώνηση από μη πιστοποιημένο φορέα (sic), αλλά και το έγγραφο του ΣΔΙΠ που αποδεικνύει ποιος είναι ο φορέας, για να ψηφίσει υπέρ της έκδοσης δημοσίου εγγράφου με ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ...!!!

Δικαιολογία η έλλειψη χρόνου μελέτης του κειμένου των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών...!!!

Δημόσιο έγγραφο, τα πρακτικά Κοινοτικού Συμβουλίου, που η επιφύλαξη το ΑΚΥΡΏΝΕΙ...!!!

Με την μάλλον ειρωνική φράση του Προέδρου στον Γραμματέα του ΔΣ ΣΔΙΠ "γράφε ότι θέλεις όλη νύχτα στα social media "…!!!

Είναι προφανέστατο ότι το "φως" για το έγκλημα που συνέβη στις 5 Αυγούστου 2021 ενοχλεί ορισμένους και πρέπει να σβήσει...

Γιατί οι ομολογίες των "υπευθύνων" στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά από το καταγεγραμμένο video προσθέτουν στο φως για τις ευθύνες των αρμοδίων στο έγκλημα της πυρκαγιάς κατά της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων των Αφιδνών.

Η προκαταρκτική τεχνική έκθεση του ειδικού ερευνητή πραγματογνώμονα κ. Ανδριανού Γκουρμπάτση έχει κατατεθεί στον ΣΔΙΠ και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι εκδηλώνουν τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες προς τις αρμόδιες ανακριτικές και δικαστικές αρχές, παράλληλα με την ακύρωση της πρόσφατης απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου περί ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ κλπ. . 

   



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου