Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Η 3η συνεδρίαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 2020 (ΓΣ) ΣΔΙΠ

Ολοκληρώθηκε η 3η  συνεδρίαση  της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ) την 14 Δεκεμβρίου  2020, μέσω διαδικτύου λόγω COVID-19.

Για όσους επιθυμούν την ενημέρωση τους, το video της συνεδρίασης στο σύνδεσμο :


Ειδικότερα : 

1. ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών επιπτώσεις σε ακίνητα της ΙΠ

Τα παράδοξα του ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών και οι επιπτώσεις στα ακίνητα της ΙΠ. Οι προϋποθέσεις και η έκτακτη εισφορά για έργα υποδομής στον οικισμό, διευκρινήσεις από τον επιστημονικό συνεργάτη  μελετητή  κ. Κώστα Φωτόπουλο.


2. Χωροθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας 

Για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας εντός της πόλης της ΙΠ


3. Εξέλιξη είσπραξης εισφορών του ΝΠΙΔ

Απάντηση σε ερώτηση για "χαμένη" αγωγή εισφορών (αόριστη), από τη νομική συνεργάτη του Συνεταιρισμού κ. Μαρίνα Κρόντήρη.



4. Τιμολόγιο Ύδρευσης 

Για την εξομοίωση (μείωση της τιμής σε 0,55 ευρώ/κμ) της τιμολόγησης της ύδρευσης στον οικισμό της ΙΠ με το τιμολόγιο που ισχύει στους υπολοίπους 5 οικισμούς (Παλιός οικισμός, Σιδηροδρομικός Σταθμός, Δροσοπηγή, Κοκκινόβραχος, Κοσμοθέα) της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών.    



5. Για τα προβλήματα από την κτηματογράφηση του οικισμού που διαπιστώθηκαν από την εκπόνηση του ψηφιακού υπόβαθρου της ΙΠ. 85 οικόπεδα κατοικίας χωρίς αρτιότητα (τίτλος κάτω των δύο στρεμμάτων) θέμα για το οποίο τα μέλη ιδιοκτήτες των οικοπέδων θα ενημερωθούν με ξεχωριστή επιστολή.


Τα θέματα ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν είναι τα παρακάτω :

1.Έγκριση εγγραφών νέων μελών και διαγραφών (άρθρα 5 §4, και 6 του καταστατικού).

2.Λογοδοσία Διοικήσεως, έγκριση πεπραγμένων (Διοικητικός και Ταμειακός Απολογισμός-Ανακοινώσεις και  Ενημερώσεις). Απαλλαγή ή μη των Διοικήσεων από πάσης ευθύνης, για τα έτη 2014 έως και 2019.

3.Έκθεση Εποπτικού Συμβουλίου επί του Διοικητικού και Ταμειακού απολογισμού του 2019 και του προϋπολογισμού 2021.

4.Έγκριση Προϋπολογισμού 2021, προϋπολογισμός εξόδων διαχειρίσεως και έργων.

5.Έγκριση έκτακτης εισφοράς 500€ προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες μελέτες για την έναρξη έργων (Περιβαλλοντικών επιπτώσεων και συμπλήρωση Υψομετρικών οδών), καθώς και πραγματοποίηση τμήματος έργων οδοποιίας.

6.Σχέδιο Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης Αφιδνών, τύπος πολεοδομικού σχεδιασμού, (Νέο σενάριο ‘’Τσιρώνη’’. Πρoβλήματα σε οικόπεδα 52 Οικοδομικών Τετραγώνων που έχουν πρόσοψη σε κεντρικό δακτύλιο καθώς και 26 ακόμα οικοπέδων που βρίσκονται πλησίον της λίμνης και ρεμάτων). Έγκριση των δαπανών που πραγματοποιήθηκαν και θα απαιτηθούν στη συνέχεια, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

7.Οφειλές προς το Δημόσιο (Εφορία). Έκτακτη εισφορά 500€ ανά οικόπεδο ή έγκριση εκποίησης ενός μεγάλου κοινωφελούς οικοπέδου ΧΕΔ ή εκχώρηση στη ΔΟΥ.

8.Προβλήματα από την κτηματογράφηση που διαπιστώθηκαν από την εκπόνηση του ψηφιακού υπόβαθρου της ΙΠ. Οικόπεδα χωρίς αρτιότητα (τίτλος κάτω των δύο στρεμμάτων) καθώς και άλλα μεγάλης διαφοράς στον υπολογισμό των εμβαδών, λόγω λαθών πληκτρολόγησης ή  λόγω της αλλαγής συστημάτων γεωγραφικής αναφοράς  του Κτηματολογίου.

9.Συμπληρώσεις Επιτροπών Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Περιουσίας και Τεχνικής Υποστήριξης,  Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου