Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Οι επιπτώσεις των προτάσεων του ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Οι επιπτώσεις στην έκταση του Συνεταιρισμού από την πρόταση του Β2 Σταδίου της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών, (σελ. 83-183-203) μετά από συνοπτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι στην μελέτη περιλαμβάνονται προτάσεις οι οποίες μπορεί να έχουν πολλαπλές αρνητικές συνέπειες στην ανάπτυξη του οικισμού αλλά και στις ιδιοκτησίες των Συνεταίρων.

Επιγραμματικά αναφέρονται τα ακόλουθα:







1. Οι Περιοχές Ειδικής Προστασίας ( ΠΕΠ1 ) του υδρογραφικού δικτύου (ρέματα) εισέρχονται στον οικιστικό ιστό και δημιουργούν προβλήματα σε μεγάλο αριθμό (πιθανόν πάνω από 100 ) οικοπέδων.

2. Η ζώνη προστασίας της τεχνητής λίμνης Μπελέτσι όπως προτείνεται, δημιουργεί επίσης προβλήματα σε οικόπεδα.

3. Ακόμα και στα κεντρικά ρέματα, στα οποία το εγκεκριμένο ρυμοτομικό έχει προβλέψει παρόχθιο πράσινο, όπως έχουν περαστεί τα όριο των ζωνών δημιουργούν προβλήματα στα οικόπεδα.

4.  Η πρόταση: ¨ Χαρακτηρισμός των πεζοδρόμων σύμφωνα με τα τοπογραφικά διαγράμματα που συνοδεύουν τα συμβόλαια¨ είναι πολλαπλά προβληματική.

5.  Η απαγόρευση της πρόσβασης των οικοπέδων στον κεντρικό δακτύλιο

6. Στα προγραμματικά μεγέθη και στον προσδιορισμό των αναγκών δεν αναφέρονται οι θεσμοθετημένες χρήσεις της Ιπποκρατείου και πόσες από τις ανάγκες καλύπτουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου