Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Η Ευα Κουλουριώτη για την Ημερίδα ενημέρωσης για τον καθαρισμό και την διατήρηση του πρασίνου των Αφιδνών





Την περασμένη Κυριακή, ο ΣΔΙΠ οργάνωσε μια εξαιρετική εκδήλωση ενημέρωσης για την πυρασφάλεια. Τέτοιου είδους δράσεις, εξάλλου, εμπίπτουν στις υποχρεώσεις του. Όλοι οι ομιλητές ήταν ειδικοί στο αντικείμενο και οι πληροφορίες που μας προσέφεραν είναι πάρα πολύ χρήσιμες στην απόκτηση στοιχειώδους γνώσης για το πως πρέπει να αντιδράσουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς στην περιοχή μας. 

Στην εκδήλωση μίλησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Καλδέλης επιπυραγός, Θεμιστοκλής Σμπαρούνης βιολόγος ειδικευμένος στην οικολογία, Μιλτιάδης Αθανασίου διδάκτωρ του Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην πρόληψη πυρκαγιών, Νίκος Κατσιμπέρης πρόεδρος του ΣΕΑΔ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ από το ΔΣ της ΜΑΚΙΠ.



Η προσέλευση των κατοίκων της Ιπποκρατείου ήταν φτωχή έως ανύπαρκτη. Από 300 οικογένειες ένα μέλος της κάθε μιας εάν ερχόταν, δεν θα χωράγαμε στην αίθουσα. Έχασαν, λοιπόν, μια λαμπρή ευκαιρία να ακούσουν πως θα σώσουν τις ζωές τους. Οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι ήταν εθελοντές και άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης. 


Στην προηγούμενη συνάντηση διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι ότι έγινε παραμονή Καθαράς Δευτέρας. 

Την περασμένη Κυριακή ποια γιορτή ήταν και δεν μπόρεσαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να παρίστανται; Αναρωτιέμαι. Ελπίζω και εύχομαι όταν θα ξεσπάσει η πυρκαγιά να λάβει υπόψιν της τις αργίες και τα μπάνια του λαού γιατί σε αντίθετη περίπτωση, όποιος βρίσκεται στην περιοχή θα καεί ζωντανός.

Για τον λόγο αυτό, από τα πολλά ενδιαφέροντα που ακούστηκαν, κρατώ περιληπτικά μόνο τα λεγόμενα των κ.κ. Καλδέλη και Δημητρόπουλου:

"Μόνο όλοι μαζί συλλογικά, συνεργαζόμενοι και συμμετέχοντας στην προσπάθεια προστασίας της περιοχής μας μπορούμε να διαφυλάξουμε το δάσος μας, τις περιουσίες μας και τις ζωές μας."

Θεωρώ επιτακτική την ανάγκη να επαναληφθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις και να ευαρεστηθούν να παραστούν περισσότεροι κάτοικοι της Ιπποκρατείου, εάν δεν επιθυμούν να ζήσουν σε μια περιοχή όπως φαίνεται στις φωτογραφίες (Υμηττός πριν και μετά τις φωτιές του 2015). Επίσης, θα πρέπει να καταρτισθούν άμεσα σχέδια εκπαίδευσης ώστε να γνωρίζουν όλοι πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση κινδύνου.



Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου