Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Συνάντηση για την πυροπροστασία και πυρασφάλεια των Αφιδνών




Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή της Αποκριάς, λόγο του κατεπείγοντος του ζητήματος μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1 Μαΐου 2019), μετά από πρόσκληση του ΣΔΙΠ,  συνάντηση των συλλογικών φορέων με την τοπική αυτοδιοίκηση και εκπρόσωπων νέων περιφερειακών, δημοτικών συνδυασμών καθώς και κατοίκων της ΙΠ, με θέμα "Συντονισμός ενεργειών για την πυροπροστασία και τον καθαρισμό του κτήματος Αγία Τριάδας και πρασίνου Αφιδνών "

Παρόντες οι Δήμαρχοι Ωρωπού Θ. Ρούσσης και Πεντέλης Δ. Στεργίου, ο Αντιδήμαρχος Αφιδνών Γ. Πούλος, ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Καυκόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Ι. Οικονομάκος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωρωπού, εκπρόσωποι των ΔΣ ΜΑΚΙΠ, Συλλόγου Αφίδνες 2000, Συλλόγου  Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας και ΣΔΙΠ.

Δεν εκπροσωπήθηκε η Περιφέρεια Αττικής, η οποία την παραμονή της συνάντησης απέστειλε τη σχετική εγκύκλιο της ΓΓΠΠ  για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω πυρκαγιών, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους λόγω διεξαγωγής προγραμματισμένης άσκησης και ο ΣΟΙΠ χωρίς καμία ενημέρωση.

Στο τέλος της συνάντησης αποφασίστηκαν και  συμφωνηθήκαν δυο άξονες άμεσης δράσης:

1.    Η παρέμβαση προς την Περιφέρεια Αττικής για πραγματοποίηση κοινής σύσκεψης με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και των συλλογικών φορέων για τη χρηματοδότηση υλοποίησης της μελέτης αντιπυρικής προστασίας της ΙΠ.

2.   Την ενημέρωση, δημοσιοποίηση με κάθε πρόσφορο τρόπο στους κατοίκους των Αφιδνών του σχεδίου αντιμετώπισης των κινδύνων από πυρκαγιές της Δημοτικής Κοινότητας και τη δοκιμαστική εφαρμογή του για εξαγωγή συμπερασμάτων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου