Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Η Ίδρυση της κηπούπολης των ιατρών "ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ"


Ήταν  18 Ιανουαρίου 1969 όταν, ο Πρόεδρος Γεώργιος Κράτσας και ο Γραμματέας Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος του ΔΣ του νεοσύστατου τότε  ΣΔΙΠ ανακοίνωσαν με επιστολή τους στα μέλη, την εύρεση κατάλληλης έκτασης για την υλοποίηση του σκοπού του ΝΠΙΔ.





Το όραμα ανάπτυξης του πρότυπου αυτού προαστίου φάνταζε ως η «ατμομηχανή» των Αφιδνών, με το Διεθνές Κέντρο Ιατρικών Επαφών και Συνεδρίων, Ξενώνα, Βιβλιοθήκη, Αμφιθέατρο, Βοτανικό κήπο, Χειμερινά και Θερινά κέντρα αναψυχής, Χώρους σπορ.

Για να αποκτηθούν από τον ΣΔΙΠ τα συνολικά 7.636 στρέμματα της περιοχής του κτήματος της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ,  κατανεμημένα σε 166 διαφορετικούς ιδιοκτήτες που είχαν από το 1925  ιδρύσει Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Διαχείρισης του κτήματος,  είχαν προηγηθεί από το 1966  ενέργειες για την ενοποίηση των μερίδων  που ξεκίνησαν σε συνεργασία του πρόεδρου του ΔΣ  του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αθανασίου Π. Πάντου και  Γεωργίου Νάστου  που επένδυσε το ιλιγγιώδες για τα δεδομένα της εποχής (1966-1974), ποσό των περίπου 40.000.000 δραχμών.  Η συνολική εξαγορά όλης της έκτασης ξεπέρασε τελικά τα 80.000.000 δρχ., τα επιπλέον χρήματα ανισόποσα τα κατέβαλαν οι συνιδρυτές του οικισμού.

 
Ιπποκράτειος Πολιτεία 1969, τα χωματουργικά έχουν ξεκινήσει στην πλατεία Αγίας Τριάδας, 
Γεώργιος Νάστος, Αθανάσιος Πάντος

Η τεχνητή λίμνη ΜΠΕΛΕΤΣΙ, η οποία κατασκευάστηκε με δαπάνες των Γεωργίου Νάστου και Αθανασίου Πάντου τη διετία 1973-75, ως αποθεματικό δυναμικό νερού για έργα που τότε κατασκεύαζαν στη περιοχή, αλλά και ως μελλοντικό βιότοπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου