Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Oι εργασίες πολλές τα μέσα λίγα...

 

Οδός Αγίας Τρίαδος & Πάρνηθας, 10 Μαρτίου 2021

Είναι γνωστό ότι η Γενική Γραμματεία  Πολιτικής Προστασίας κήρυξε την Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας μέχρι 13 Μαρτίου 2021.

 

Η μέχρι τώρα πορεία των εργασιών αποκατάστασης των καταστροφών προχωρά με βραδείς ρυθμούς και εκτιμάται ότι δεν αποκατασταθούν μέχρι την 13η Μαρτίου 2021.


Οδός Αγίας Τριάδος, 10 Μαρτίου 2021
 

Για την πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών και τη λήψη μέτρων πρόληψης αποφυγής νέων, το ΔΣ ΣΔΙΠ ζήτησε με χθεσινό έγγραφο του από τους κ.κ. Μάκη Βορίδη, Υπουργό Εσωτερικών και Νίκο Χαρδαλιά, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, τα παρακάτω :

 

1.  Την παράταση της περιόδου έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για το ελάχιστο τμήμα που επιτρέπει του Δήμου Ωρωπού,  δηλαδή της  Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών, μέχρι 13 Αυγούστου 2021.

 

2.    Άμεση έναρξη υλοποίηση καθαρισμών των κοινοχρήστων της Ιπποκρατείου Πολιτείας και των πέριξ δασικών εκτάσεων των Αφιδνών, σύμφωνα με τις 2 μελέτες που εκ νέου κατατέθηκαν στη Διοίκηση, στη  Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της διαδικασίας  συζήτησης την 03/03/2021 στην Βουλή των Ελλήνων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στον καθαρισμό των γραμμών μέσης τάσης της ΔΕΗ.

 

Ευελπιστούμε ότι, η Περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Ωρωπού και η Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών που κοινοποιηθηκε το έγγραφο θα εκφράσουν έγκαιρα τη σύμφωνη γνώμη τους, ώστε να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα για να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες εργασίες πρόληψης και να αποτραπούν νέες καταστροφές ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου