Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού, ποιά είναι η πραγματικότητα για το νέο δημοτικό σχολείο των Αφιδνών; σε αναμονή των απαντήσεων...

 





Από την απάντηση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών προκύπτει ότι δεν έχει γνώση για τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις που έχουν ανακοινωθεί στην παρουσίαση έργου της Δημοτικής Αρχής 2019-2021 αναφορικά με το νέο σχολείο στις Αφίδνες.

Την ίδια προφορική ενημέρωση είχαμε από τον Γενικό Διευθυντή έργων της ΚΤΥΠ ΑΕ κ. Θεόδωρο Κυριαζόπουλο.

Στην επίσημη ανακοίνωση του Δήμου ρητά αναφέρεται  «η έγκριση της ΚΤΥΠ  για την ανέγερση του Νέου Σχολικού συγκροτήματος  Αφιδνών».

Για την έκταση ανέγερσης του Νέου Σχολικού συγκροτήματος Αφιδνών έχει  γνωμοδοτήσει ο καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Δημήτρης Παπανικολάου.

Σύμφωνα με την γνωμοδότηση, για τον χώρο που θεωρητικά θα ανεγερθεί το Νέο Σχολικό συγκρότημα αναφέρει, «Είναι βέβαιον ότι κατά την μελλοντική ενεργοποίηση του ρήγματος θα αναπτυχθούν μεγάλες σεισμικές εντάσεις της τάξης του VIII-IX, ιδίως κατά μήκος της ζώνης άμεσης γειτνίασης του ρήγματος, όπου το έδαφος θεμελίωσης αποτελείται από χαλαρά ιζήματα πλευρικών κορημάτων και αλλουβίων. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον κανονισμό «απαγορεύεται η δόμηση κτιρίων σπουδαιότητας Σ2, Σ3 και Σ4 στην άμεση γειτονία σεισμοτεκτονικών ρηγμάτων που θεωρούνται σεισμικώς ενεργά».

Κατά συνέπεια ούτε ο ΚΤΥΠ ΑΕ γνωρίζει, ούτε και το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών (Δν/ση Δ21), ίσως ο Δήμος Ωρωπού που το ανακοίνωσε  ή η Δημοτική Κοινότητα Αφιδνών μπορούν να μας πληροφορήσουν αναφορικά με το ζήτημα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου