Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Αιολικό Πάρκο στις Αφίδνες...!!!

 


To αναθεωρημένο ΓΠΣ ΑΦΙΔΝΩΝ 2023, προβλέπει μεταξύ των άλλων την χωροθέτηση ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ στις ΑΦΙΔΝΕΣ, για κέρδη του Δήμου (της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών) και ενίσχυση της τοπικής οικονομίας ... !!!



Αυτό αναφέρει η μελέτη του ΓΠΣ ΑΦΙΔΝΩΝ 2023 στην σελ. 148 η οποία εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ του Δήμου Ωρωπού, στην προεκλογική συνεδρίασή της στις 26 ΣΕΠΤΕΜΡΙΟΥ 2023...!!!



Η ΕΠΖ ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ την εισήγηση και τις προτάσεις των μελετητών.


Η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που ταυτόχρονα ενέκριναν στην ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ συνεδρίαση είναι άγνωστο τι περιγράφει για το ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ στις ΑΦΙΔΝΕΣ.

Η ομάδα των μελετητών και της εποπτεύουσας αρχής στον πίνακα :



Η συζήτηση και έγκριση του αναθεωρημένου ΓΠΣ ΑΦΙΔΝΩΝ 2023στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Νοεμβρίου 2023 αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους διεξαγωγής της συνεδρίασης.

Στην πρώτη φωτογραφία της αναρτησης, η περιοχή των Αφιδνών και της Ιπποκρατείου Πολιτείας από την κορυφή της Πεντέλης,  φανταστείτε την περιοχή ΑΦΙΔΝΩΝ με γιγάντιες ανεμογεννήτριες, το πιθανότερο, λόγω γεωμορφολογίας σε συνδυασμό με τη βέλτιστη απόδοση του αιολικού πάρκου, στην κορυφογραμμή του όρους Φελλεύς αριστερά της ΠΑΘΕ και κατά μήκος του βόρειου ορίου του οικισμού της ΙΠ.

Ένα δείγμα μιας ανεμογεννητρίας από τη γειτονική ΚΑΡΥΣΤΟ…!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου