Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Εγκαταστάσεις Κοινωνικών Δομών στην Ιπποκράτειο Πολιτεία


 

Παραλάβαμε, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από τον Σύλλογο Οικιστών Ιπποκρατείου Πολιτείας την ανυπόγραφη παρακάτω επιστολή, την οποία και δημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη ως προς το περιεχόμενο της, για την ενημέρωση σας.

 « Από: ΣΟΙΠ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ <soipafidnes@gmail.com>

Date: Δευ 5 Φεβ 2024 στις 3:24μ.μ.

Subject: Κατάλυμα στην περιοχή μας / κανονισμός? /

To: ΣΔΙΠ Συνεταιρισμός Ιππ Πολ ΣΔΙΠ Συνεταιρισμός Ιππ Πολ <dhippo1968@gmail.com>

Cc: Kostas Kravaritis_ip_71/ 02 <kraw@otenet.gr>

Καλησπέρα σας

Σε συνέχεια  περιστατικών διαρρήξεων και κλοπών  στην περιοχή μας και ύστερα από οχλήσεις κατοίκων ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει «είδος καταλύματος αγνώστων και μή κατοίκων» εντός του οικισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες το οίκημα είναι νοικιασμένο και βρίσκεται επί των οδών Δεκελείας και Καβάφη ενώ έχει είσοδο και από την Ελύτη.

Κάτοικοι έχουν παρατηρήσει περίεργες κινήσεις γύρω από τη περιοχή, πολλά αυτοκίνητα ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας οι γείτονες υποψιάζονται πιθανές παράνομες ενέργειες.

Έχετε ενημερωθεί προφορικά για την δραστηριότητα  αυτή η οποία εκτιμούμε πως δεν επιτρέπεται στα πλαίσια του κανονισμού της ΙΠ, ενώ πιθανότατα δεν υπάρχει άδεια για τέτοια δραστηριότητα.

Παρακαλούμε να συμβάλλετε - να ενεργήσετε σύμφωνα με τον κανονισμό - ώστε να υπάρξει απομάκρυνση των μη προβλεπόμενων για την περιοχή, για τον οικισμό, δραστηριοτήτων.

Ευχαριστούμε! »


Ο Συνεταιρισμός έχει θεσπίσει τον Γενικό Εσωτερικό Οικοδομικό Κανονισμό ο οποίος προβλέπει τις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις, τα χαρακτηριστικά και τις επιτρεπόμενες χρήσεις στις οικοδομές της ΙΠ. 

Ο κανονισμός έχει εκπονηθεί με στόχο την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και την βέλτιστη αρχιτεκτονική ένταξη του οικοδομήματος.

Το υπ’αριθμ. 29359/31.10.1979 συμβόλαιο, έχει μεταγραφεί στις 2/11/1979 στο Υποθηκοφυλάκειο Μαραθώνος, και αναφέρεται στο άρθρο 20 του Γενικού Εσωτερικού Οικοδομικού Κανονισμού. 

Αυτή τη δραστηριότητα,  αν είναι αδειοδοτημένη χρήση, μάλλον επιχειρεί να «νομιμοποιήσει» η σε εξέλιξη αναθεώρηση του ΓΠΣ Αφιδνών, αφού προτείνει την μετατροπή των παρακάτω σχολείων της Ιπποκρατείου Πολιτείας και σε χώρους «κοινωνικών δομών»:  

Ο.Τ.        31           Χώρος σχολικού κτιρίου               (Ε= 6.817,92 μ2).

Ο.Τ.        129Α      Χώρος Γυμνασίου                         (Ε=17.464,63 μ2).

Ο.Τ.        156         Χώρος σχολικού κτιρίου               (Ε= 5.226,56 μ2).

Ο.Τ.        218         Χώρος σχολικού κτιρίου               (Ε= 5.873,50 μ2).

Ο.Τ.        319         Χώρος σχολικού κτιρίου               (Ε= 6.007,26 μ2).

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών Αντρέας Θεοδωρακόπουλος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού,  στις 22 Νοεμβρίου 2023, για την αναθεώρηση του ΓΠΣ Αφιδνών επιχειρηματολόγησε ανεπιτυχώς ως προς το να πειστεί η πλειοψηφία των συμβούλων, συνολικά για το θέμα και ειδικά για τις δομές από το 5 min και μετά..., ειδικά για τις δομές στους χώρους των σχολείων της ΙΠ, στο 12΄:30΄΄...!!!



Στις προφορικές επισημάνσεις, μεταξύ άλλων, για το παραπάνω θέμα του ΔΣ/ΣΔΙΠ προς την επιβλέπουσα την αναθεώρηση του ΓΠΣ Αφιδνών μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας Ωρωπού, η απάντηση της  «…η επιτροπή των τεσσάρων μηχανικών της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών… τα ξέρει καλύτερα» ...!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου