Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018

Τέσσερις (4) και ένας (1) λόγοι για να πάω στην εκδήλωση για την προστασία του ΔάσουςΑυτή την Κυριακή  11 Μαρτίου 2018, ο Συνεταιρισμός της «Ιπποκράτειου Πολιτείας» διοργανώνει ημερίδα για καθαρισμό και την προστασία του κτήματος Αγίας Τριάδας Αφιδνών.  Γιατί όμως αυτή η εσπερίδα είναι σημαντική και γιατί πρέπει να είμαστε εκεί;

Κατ΄ αρχήν γιατί θα ενημερωθούμε για το τι σημαίνει προστασία του δάσους, και πως συμβάλει ο άνθρωπος σε αυτό. Οι ειδικοί επιστήμονες καθηγητές θα εξηγήσουν πως το δάσος διατηρείται και ανανεώνεται.

Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως :
  1. Πόση απόσταση πρέπει να υπάρχει μεταξύ των δένδρων και μιας οικίας;
  2. Ποια δέντρα πρέπει να κοπούν;
  3. Πως προστατεύω το δάσος από τους συνήθεις κινδύνους πυρκαγιάς;
  4. Πολλές φορές η οικολογική μας συνείδηση μας οδηγεί στην άρνηση κοπής έστω και ενός κλαδιού.     
  5. Είναι όμως ορθή μια τέτοια προσέγγιση; Tελικά πόσο «οικολόγοι» είμαστε;

Όμως δεν είναι μόνο η ενημέρωση ένας σημαντικός λόγος για να απολαύσουμε έναν απογευματινό καφέ στο κτήμα Νικολέλη.  Μέσα από την εκδήλωση αυτή προσδοκούμε να ευαισθητοποιήσουμε την αυτοδιοίκηση Α΄& Β΄ βαθμού ώστε να αποδεσμευθούν τα απαραίτητα κονδύλια για τον καθαρισμό και προστασία του πράσινου. Τα πρώτα βήματα και επαφές έχουν ήδη γίνει και η προσπάθεια θα συνεχιστεί.  Οι πρώτες μελέτες μιλάνε για επένδυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε βάθος χρόνου, χρήματα όμως που δεν είναι παρά υποσύνολο του ποσού που δαπανήθηκε πρόσφατα στον Κάλαμο & το Καπανδρίτι για την αποκατάσταση των καμένων 30.000 στρεμμάτων. 

Η συγκυρία, ειδικά τώρα που είμαστε όλοι ευαισθητοποιημένοι μετά την πρόσφατη καταστροφή στην γειτονιά μας, είναι καίρια ώστε να αποδεσμευτούν τα κονδύλια και να προχωρήσει το έργο.  Ας δείξουμε με την παρουσία μας ότι νοιαζόμαστε για το πράσινο, και θέλουμε να το προστατέψουμε.  

Το δάσος δεν έχει καθαριστεί τα τελευταία 20-30 χρόνια, και ο κίνδυνος για νέα καταστροφή είναι υπαρκτός.

Οι συλλογικότητες της περιοχής της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών ΑΕΤΟΣ, ΑΦΙΔΝΕΣ 2000, ΑΟ ΑΦΙΔΝΑΙΚΟΣ, ΜΑΚΙΠ, Πολιτική Προστασία Αφιδνών και ΣΟΙΠ που οι διοικήσεις τους έχουν προσκληθεί, παρακαλούνται να ενημερώσουν τα μέλη τους να παρακολουθήσουν την ενημερωτική εκδήλωση του ΣΔΙΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου