Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Να κλείσει ο ΣΔΙΠ, να χαριστεί η περιουσία του, να μην πληρώνονται οι εισφορές...;;;



Δημοσιεύτηκε σήμερα από τον πρόεδρο του ΔΣ ΣΟΙΠ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιστολή μέλους του ΔΣ για την ενημέρωση των συνεταίρων κατοίκων της ΙΠ ...

Η "ενημερωτική επιστολή" :

«30-01-2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητοί συνιδιοκτήτες,

Μετά την δημοσίευση της προηγούμενης επιστολής μου, μέσω της σελίδας του ΣΟΙΠ στο Facebook, στις 16.01.2019, και μετά από πολλές τηλεφωνικές διευκρινήσεις που μού ζητήθηκαν, επανέρχομαι με νέα επιστολή μου, για περαιτέρω ενημέρωση και καλοπροαίρετο προβληματισμό.

Η απόφαση, η οποία απέρριψε την αγωγή του ΣΔΙΠ εναντίον μου, για οφειλές συνδρομών, είναι τελεσίδικη, δηλαδή δεν μπορεί να συνεχιστεί περαιτέρω δικαστικά.(Διαδικασία Μικροδιαφορών Ειρηνοδικείου). Είμαι, επίσης, σε θέση να γνωρίζω για άλλες πέντε αποφάσεις, απορριπτικές και τελεσίδικες, οι οποίες εκδικάστηκαν παρουσία των κατηγορουμένων και για δυο ακόμα αποφάσεις απορριπτικές-τελεσίδικες, παρόλο που δικάστηκαν ερήμην των εναγομένων. Σύνολο δηλαδή 7 απορριπτικές και τελεσίδικες αποφάσεις σε βάρος του ΣΔΙΠ. Ενώ αναμένονται και άλλες.

Βεβαίως, οι εισφορές των έργων, οι οποίες και είχαν επιβληθεί πριν από το 2000 από τον ΣΔΙΠ πρέπει να πληρωθούν, αλλά όχι οι συνδρομές προς τον ΣΔΙΠ, συγκεκριμένα, από το 2008 ως το 2016, διάστημα κατά το οποίο δεν έγινε καμία Γ.Σ, που να οριοθετεί το ύψος της συνδρομής και το πώς αυτή προκύπτει, ούτε κατατέθηκε ισολογισμός ή κάποιος προϋπολογισμός.

Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι το πού θα κατατεθούν τα οφειλόμενα; Σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και όχι του νομικού προσώπου; Θα διατεθούν, πράγματι, για τη μερική, έστω, εξόφληση των οφειλών του ΣΔΙΠ προς το δημόσιο ή θα αναλωθούν δικηγορικές αμοιβές ή σε χορηγίες, διοργάνωση εκδηλώσεων και άλλες ενέργειες εκτός καταστατικού σκοπού;

Επί πλέον, σχετικά με την επιστολή του κ. Θωμόπουλου προς το Δ.Σ. του ΣΔΙΠ θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής: Το 2008 ο ίδιος είχε γνωματεύσει και είχε υποστηρίξει με επιτυχία σαν νομικός σύμβουλος της τότε κοινότητας Αφιδνών ότι οι μεγάλοι χώροι ειδικής χρήσεως (χώροι εμπορικοί, αθλητικών εγκαταστάσεων , τουριστικών εγκαταστάσεων κ.α. ) ανήκουν στη κοινότητα Αφιδνών και όχι στο ΣΔΙΠ, πόσο μάλλον σε ιδιώτη, δηλαδή τον τότε πρόεδρο του ΣΔΙΠ κ. Δημητρούλια Χρήστο ο οποίος διεκδικούσε ένα τουριστικό και δύο εμπορικά κέντρα έκτασης περίπου 30 στρεμμάτων.

 Παρενθετικά να σημειωθεί ότι στην παράλογη και χωρίς κανένα νομικό έρεισμα αξίωσή του αυτή συναινούσε και το τότε Δ.Σ. του ΣΔΙΠ, στο οποίο συμμετείχε και το έως σήμερα μέλος του ΔΣ, κ. Χαδούλιας Στυλιανός.

Το 2014, όταν υποστηρίζαμε ότι ο ΣΔΙΠ οφείλει, τουλάχιστον, 700.000 ευρώ μας αντιμετώπιζαν με χλευασμό ή στην καλύτερη περίπτωση με σκεπτικισμό χωρίς να λαμβάνουμε αξιόπιστη απάντηση. Όμως ο κ. Θωμόπουλος, στην προαναφερόμενη επιστολή του, ισχυρίστηκε, ότι το έτος 2013, χρωστούσε ο ΣΔΙΠ μόνο στην εφορία 450.000 ευρώ, χωρίς να προστίθενται πρόστιμα, προσαυξήσεις και άλλα χρέη.

Ας έχουμε υπόψη μας, ότι για όσο διάστημα θα υπάρχει ο ΣΔΙΠ, κατ' έτος θα δημιουργεί υποχρεώσεις ίσες με την αξία 1,5 οικόπεδου μόνο για τη πληρωμή του ΕΝΦΙΑ και μόνο. Έτσι και αλλιώς, διαπιστωμένα πλέον, δεν μπορεί να υλοποιήσει την κατασκευή των υπολειπομένων έργων υποδομής μόνος του, όπως είχε υποχρέωση (το απαγορεύει πλέον ο νόμος) αλλά και ποτέ δε συντήρησε τα ήδη κατασκευασμένα έργα υποδομής. Πλέον και σε μεγάλο βαθμό, ο δήμος Ωρωπού έχει αναλάβει τη συντήρηση των έργων υποδομής, όπως ενδεικτικά αποχιονισμός της περιοχής συντήρηση του οδικού δικτύου, καθαρισμούς κλπ..

Όσο για αυτούς δε, οι οποίοι κατηγορούνται για διασπάθιση της περιουσίας του συνεταιρισμού αρμόδια για να τους κρίνει είναι η δικαιοσύνη.

Έχουν βρεθεί και κατατεθεί στις δικαστικές αρχές επαρκή αποδεικτικά και τεκμηριωμένα στοιχεία;
Διότι οι μη εύρεση και κατάθεση εσκεμμένα ή μη τέτοιων αποδεικτικών στοιχείων θα έχει σαν συνέπεια οι δικαστικές αποφάσεις να λειτουργήσουν ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ για κάποιους που στο παρελθόν επιβουλεύτηκαν ακίνητα της περιοχής χωρίς κανένα σοβαρό νομικό έρεισμα.

Κατόπιν αυτών, ο προβληματισμός επανέρχεται πιο δυναμικά, και με αφορμή τις απορριπτικές και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Για ποιο λόγο χρειάζεται να υπάρχει ο ΣΔΙΠ;

Μετά τιμής
Πατεράκης Διονύσιος

Υ.Γ
Η καθυστερημένη δημοσιοποίηση αυτής της ενημέρωσης οφείλεται στο ατυχές συμβάν απώλειας του φίλου μας και συνοδοιπόρου Αγγελόπουλου Μαρίνου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου