Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Ενημερωτική απάντηση ΣΔΙΠ προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην ΙΠ





1.- Ο Κωνσταντίνος Δ. Πάντος δημοσιοποίησε προσφάτως ανοικτή επιστολή του "προς τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας".

Δεν διαφεύγει ασφαλώς της προσοχής, ότι  ο κ. Κωνσταντίνος Δ. Πάντος αναμιγνύεται τώρα εις τα κοινά του Δήμου Ωρωπού. Η παραπάνω άκρως συκοφαντική και απειλητική επιστολή του επομένως έχει καταφανώς αμφιβόλου ποιότητας προεκλογικό ... "άρωμα". 


2.- Είναι γνωστό, ότι ο κ. Κωνσταντίνος Δ. Πάντος παραιτήθηκε από την διοίκηση του ΣΔΙΠ το 2008 μαζί με τον τότε Ταμία, εν συνεχεία δε απέβαλε ακόμη και αυτήν την ιδιότητα του μέλους.

Το 2013 παραιτήθηκαν επίσης συντονισμένα, ομαδικώς και ακύρως άπαντα τα τότε μέλη της διοικήσεως, κάποια εκ των οποίων μετείχαν επί μακρά έτη εις αυτήν, και ούτω κατέστησαν τον ΣΔΙΠ ... "ακέφαλο". Είναι αυτονόητο, ότι η μοίρα του ΣΔΙΠ προδιαγραφόταν πλέον ζοφερή, καθώς φερόταν, ότι έχουν σωρευθεί εις βάρος του σοβαρά χρέη, ενώ τα έργα υποδομής δεν είχαν ολοκληρωθεί και στο ταμείο υπήρχαν μόνον 2,5 ευρώ !!!

Δεν παραιτήθηκαν  μόνον ένα εκ των μελών του ΔΣ και το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου Β. Σερμπής, που, ως εξουσιοδοτημένος προς τούτο, κατέθεσε στον υπό μεθοδευμένη κατάρρευση ΣΔΙΠ λεπτομερέστατη έκθεση επί των μέχρι τότε πεπραγμένων όλων των πρώην διοικήσεων, δια της οποίας περιγράφει δεκάδες ποινικώς αξιόλογων πράξεων τους, εις τις οποίες φέρεται ως εμπλεκόμενος και ο κ. Κ. Πάντος.

Το 2015 διορίζεται προσωρινό ΔΣ του ΣΔΙΠ και, όπως όφειλε, έθεσε, δι' έγκριτου πληρεξούσιου δικηγόρου, την παραπάνω έκθεση Β. Σερμπή υπό την κρίση του αρμόδιου Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σημειώνεται, ότι ουδείς εκ των ως άνω εμπλεκομένων έχει τολμήσει να καταμηνύσει τον Β. Σερμπή σαν συκοφάντη ...

Είναι λοιπόν αυτονόητο, ότι  το προσωρινό ΔΣ δεν επιτρεπόταν να αποσιωπήσει και να "κρύψει" την - ισοδύναμη με ωρολογιακή βόμβα !!! - έκθεση Β. Σερμπή εις κάποιο .... σκοτεινό ερμάριο.

Σημειωτέον, ότι ήδη ο ΣΔΙΠ έχει ασκήσει, όπως όφειλε, ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών, και τέσσερις προς το παρόν αγωγές για την διεκδίκηση οικοπέδων του, οι οποίες εκκρεμούν. Αναμένεται η έκδοση πρωτόδικης αποφάσεως. Η μία εξ αυτών αφορά  άμεσα τον κ. Κωνσταντίνο Δ. Πάντο.    
   

3.- Επιβάλλονται επομένως οι παρακάτω ελάχιστες ενδεικτικές επισημάνσεις επί της καθαρά προεκλογικής επιστολής Κωνσταντίνου Δ. Πάντου, καθώς άλλως θα χρειαζόταν ολόκληρος τόμος ...   

3.1.- Επί του θέματος των μη ολοκληρωμένων  έργων υποδομής.

3.1.1.- Ο κ. Πάντος είχε διαβεβαίωσε ψευδώς το ΥΠΕΧΩΔΕ, δια του απαντητικού υπ' αριθ. 19/9-2005 εγγράφου του, ως προέδρου του ΔΣ του ΣΔΙΠ, ότι τα έργα υποδομής έχουν τάχα  έκτοτε .... "ολοκληρωθεί".  Παρατίθεται αυτούσια  η απάντησή του προς το Υπουργείο : "Κύριοι μετά από τη σχετική γνωστοποίηση προς τον Συνεταιρισμό μας, ... έχομε την τιμή να σας πληροφορήσουμε, ότι έχουν ολοκληρωθεί τα έργα υποδομής του Συνεταρισμού μας ...".

Ποία μετά ταύτα η αξιοπιστία της τωρινής επιστολής του κ. Κ. Πάντου ;;

3.1.2.- Σύμφωνα με την από τον Ιανουαρίου 2018 μελέτη Κ. Φωτοπούλου, για την  οποία επιμελήθηκε η νυν διοίκηση του ΣΔΙΠ, η δαπάνη για την αληθινή  ολοκλήρωση των δήθεν ... "ολοκληρωμένων" έργων ανέρχεται εις το ποσόν των περίπου 70.000.000 ευρώ. Δηλαδή έκαστος ιδιοκτήτης  οικοπέδου θα επιβαρυνθεί προσεχώς με περίπου 35.000 ευρώ !!!  

Μπορούν άραγε όλοι να ανταποκριθούν αγογγύστως στην παραπάνω  δαπάνη ;;

3.1.3.- Ως προς την ανυπόστατη αξιοπιστία του ατεκμηρίωτου ισχυρισμού του κ. Κ. Πάντου, ότι τα δήθεν από το 2005 ... "ολοκληρωμένα" έργα υποδομής θα τα ολοκληρώσει μόλις τώρα ο Δήμος Ωρωπού, δεν θα διαφύγει, ότι περιορίζεται να παραπέμψει, όλως αορίστως και εκ του πονηρού, εις άσχετους νόμους, ενώ σιωπά αιδημόνως ως προς την επιβάρυνση των ιδιοκτητών οικοπέδων.
Τα μέλη του ΣΔΙΠ όμως δεν είναι αφελείς και δύνανται να έχουν πρόσβαση σε έγκριτους νομικούς, ώστε να μάθουν την πικρή αλήθεια.    

3.2.- Επί του θέματος της παραίτησης του κ. Κ. Πάντου 


3.2.1.- Ισχυρίζεται ο κ. Κ. Πάντος, ότι κατά την διάρκεια της παρατεταμένης και κατ' επανάληψη θητείας του, διαπίστωσε ""επιζήμιες για τον Συνεταιρισμό" ενέργειες !!!

3.2.2.- Δεν θα διαφύγει κατ' αρχάς, ότι σιωπά αιδημόνως τόσο ως προς το ποίες είναι συγκεριμένα οι επιζήμιες ενέργειες, όσο και ως προς τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ...

Εξάλλου όπως συνομολογεί, αντί να περιφρουρήσει σθεναρώς τα συμφέροντα του ΣΔΙΠ, κατά των ανωτέρω επιζήμιων ενεργειών, ετράπη εις φυγήν και ελιποτάκτησε, δια της παραιτήσεως, και μάλιστα ομού μετά του τότε ταμία του !!!

Γιατί άραγε ;;  Τι ήθελε να αποφύγει ;;  

3.3.- Επί του θέματος της προσφυγής στο ΣτΕ.

Είναι γνωστός και δεν θα επεκταθούμε ο ακάματος αγώνας κάθε μορφής της νυν Διοίκησης του ΔΣΙΠ και δη δια της προσφυγής του ενώπιον του ΣτΕ, κατά της αποφάσεως του τότε αναπληρωτή υπουργού Π.Α.Π.ΕΝ. Γιάννη Τσιρώνη,  δια της οποίας είχε εκείνος αμφισβητήσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η νυν Διοίκηση πρωτοστάτησε  και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνει οικονομικώς τα μέλη του ΣΔΙΠ και η απόφαση εκείνη ανετράπη.

Εν τούτοις ο κ. Κ. Πάντος θέλει τώρα εκ του μη όντος να ... δρέψει εκείνος τις δάφνες.
 
Ουδέν σχόλιο !!
 
3.4.- Επί του θέματος των απειλών του κ. Κ. Πάντου.

3.4.1.- Ο κ. Κ. Πάντος απειλεί, ότι θα σύρει εκδικητικά στα δικαστήρια τα νυν μέλη της διοικήσεως, επειδή έθεσαν, κατά καθήκον, υπό την κρίση του κ. Εισαγγελέως την έκθεση Β. Σερμπή, όπως ανωτέρω (Ιδετε § 2 της παρούσας).    
  
Εν τούτοις - επαναλαμβάνεται μετ' επιτάσεως - δεν έχει στραφεί δικαστικώς, όπως θα αναμενόταν, κατ' αυτού του ιδίου του συντάκτη της εκθέσεως !!!

Επικαλείται βούλευμα του έτους 2018, το οποίο - σημειωτέον -  ασχολείται μόνον με επτά εκ των πολλών δεκάδων πράξεις, που αναφέρονται εις την έκθεση Β. Σερμπή,  παραπέμπει δε, ως προς τον κ. Κ. Πάντο, εις δεδικασμένο εκ παλαιότερου βουλεύματος, που είχε εκδοθεί το έτος 2014, εν αγνοία των νυν μελών του ΔΣ.  Τον είχε καταμηνύσει ο τότε πρόεδρος του ΔΣ Μ. Βάθης, επίσης για κακουργηματικές πράξεις.

Ε ρ ω τ ά τ α ι επομένως : Ποίες οι ενέργειές του κατά του Μ. Βάθη και όσων είχαν συμπαραταχθεί με εκείνον και ποίες οι τραγελαφικές εξελίξεις και οι αλλαγές στρατοπέδου, στο στάδιο της τότε ανακρίσεως και μετέπειτα ;;

3.4.2.- Τον κ. Κ. Πάντο έχουν καταμηνύσει επίσης για κακουργηματικές πράξεις  ο εργολάβος των έργων υποδομής του ΣΔΙΠ, Χ. Γκορόγιας και οι συν αυτώ. 

Ε ρ ω τ ά τ α ι : Ποίες οι ενέργειές του κατ' αυτών και όσων έχουν συμπαραταχθεί μαζί τους ;;

3.5.- Επί του θέματος 1.010.000 ευρώ. 

Ο κ. Κ. Πάντος ισχυρίζεται, ότι το 2008, που παραιτήθηκε, υπήρχαν στο Ταμείο του ΣΔΙΠ 1.010.000 ευρώ.

Ευσχήμως όμως αποσιωπά, ότι εκ του ποσού αυτού τα 823.900 ευρώ είχαν προέλθει, ως τίμημα, λόγω πωλήσεως οικοπέδων του ΣΔΙΠ.

Και κυρίως ουδέν αναφέρει περί της τύχης του ανωτέρω ποσού ...

Κάθε σχόλιο επομένως είναι περιττό !!!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου