Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Το πινγκ πονγκ συνεχίζεται...!!!

Παναγιώτης Χασιώτης

Θωμάς Ρούσσης


Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού, προχθές 26 Φεβρουαρίου 2019, όπως εξελίχθηκε, ο προεδρεύων της διαδικασίας Δημοτικός Σύμβουλος και Νομικός συνεργάτης του ΣΔΙΠ Παναγιώτης Χασιώτης, έθεσε το θέμα της υλοποίησης της μελέτης καθαρισμού του κτήματος της Αγίας Τριάδας Αφιδνών, όπου έχει αναπτυχθεί ο οικισμός της ΙΠ.
    

Ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης απαντώντας στην ερώτηση του Π. Χασιώτη για τον καθαρισμό του κτήματος, είπε ότι «περιμένει την έγκριση της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής και θα ενεργήσει άμεσα» !

Η μελέτη της αντιπυρικής προστασίας ΙΠ θα έπρεπε όμως για να αναμένεται χρηματοδότηση :

1. Να έχει θεωρηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου

2. Να έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού

3. Να έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής

Η εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής με νεώτερο έγγραφο της όμως την ίδια μέρα 26-02-2019 καλεί τον Δήμαρχο Ωρωπού να εκδηλώσει τις κατά αρμοδιότητα ενέργειες του.

Και μοιάζει απίθανο η  Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Αττικής Ι. Τσούπρα να καλεί εκ νέου ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ εντός του μήνα, τον Δήμαρχο Θωμά Ρούσση να ενεργήσει σύμφωνα με τις αρμοδιότητες του και να μη γνωρίζει τα παραπάνω που θεωρητικά ο Δήμος (έχει;) πράξει...!!! (ΠΡΩΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 6-2-2019)

Ο ΣΔΙΠ δεν γνωρίζει  αν έχει ζητηθεί η χρηματοδότηση με όλες τις προϋποθέσεις ή που "κολλάει"... και το διερευνά προς όλες τις κατευθύνσεις, περιμένοντας την απάντηση του Δημάρχου στην πρόσφατη επιστολή.

Η μη υλοποίηση του αυτονόητου... από την κρατική μηχανή, σημαίνει σε περίπτωση του απευκταίου, καμμένη περιοχή = μηδενικές αξίες...!!!

Ας ευχηθούμε ότι το ΜΑΤΙ του Ιουλίου 2018, θα μείνει μόνο μια θλιβερή ανάμνηση στις σκέψεις μας...!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου