Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Οι 4 υποψήφιοι Δήμαρχοι Ωρωπού ερωτήθηκαν ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ για την ΙΠ και απάντησαν...





Οι 4 υποψήφιοι Δήμαρχοι Ωρωπού ερωτήθηκαν ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ για την ΙΠ και απάντησαν, για τα 2 σημαντικά θέματα της ΙΠ  που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων και κατοίκους

Α. Ποιος πληρώνει για τα υπολειπόμενα έργα

Β.  Ποιες οι ιδιοκτησίες του Δήμου και του ΣΔΙΠ στην ΙΠ


1.  κ. Γ. Γιασημάκης (νέος Δήμαρχος Ωρωπού από 1-9-2019 ) 

Με έγγραφο του συνδυασμού του που απετέλεσε και δελτίο τύπου 

Προς: τον Πρόεδρο, το Δ.Σ. και τα μέλη του Σ.Δ.Ι.Π. 
          
Θέμα: Απάντηση ερωτημάτων του Σ.Δ.Ι.Π. προς τους υποψήφιους Δημάρχους

Σε απάντηση των δύο ερωτημάτων του Σ.Δ.Ι.Π. προς τους υποψήφιους Δημάρχους όσον αφορά την Ιπποκράτειο Πολιτεία, έχω να σας απαντήσω τα εξής:

Για το πρώτο ερώτημα, η θέση μας σαν επόμενη Δημοτική Αρχή είναι ότι θα συνεργαστούμε με τον Σ.Δ.Ι.Π., με τον οποίο διατηρούμε άριστες σχέσεις, ώστε να αξιοποιηθούν οι χώροι επαγγελματικών δραστηριοτήτων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σύμφωνα και με την κείμενη νομοθεσία. Στο δεύτερο ερώτημα, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να απαντηθεί το αυτονόητο μιας και η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη ότι τα έργα υποδομής των Πολεοδομικών Συνεταιρισμών είναι υποχρέωση των δικαιούχων-μεριδιούχων του Συνεταιρισμού.

Εκ μέρους της Παράταξης και επόμενης Δημοτικής Αρχής «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»: Βαγγέλης Ηλιάσκος


2. κ. Θ. Ρούσσης (απερχόμενος Δήμαρχος Ωρωπού)

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Ωρωπού  κ. Θωμάς Ρούσσης παρόντος του Αντιδημάρχου Αφιδνών κ. Γιώργου Πούλου, σε προγραμματισμένη συνάντηση τον Νοέμβριο 2014 με τους εκπροσώπους του προσωρινού ΔΣ ΣΔΙΠ, είχε συμφωνήσει για τα θέματα της ΙΠ, όπως αποτυπώνεται στο παρακάτω δελτίο τύπου.  


Στο πρόσφατο ερώτημα απάντησε τα ίδια προφορικά σε  προεκλογική συγκέντρωση στο Λακαγκίνι...



3.  κ. Δ. Καμπιώτης

 μέσω του προγράμματος του συνδυασμού του ...




4.  κ. Μ. Χασιώτης

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ...

Τα δυο κρίσιμα έχουν πλέον διευκρινιστεί και παραμένουν οι ενέργειες υλοποίησης της αποδέσμευσης των 24 ΧΕΔ έκτασης 250 στρεμμάτων για αξιοποίηση τους και ο προγραμματισμός της συνέχισης των έργων υποδομής στον οικισμό, σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΓΣ ΣΔΙΠ.   

Συμπερασματικά

1.  Οι 24 Χώροι Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων αντικειμενικής αξίας περίπου 15.000.000 ευρώ, του πολεοδομικού σχεδίου της Ιπποκρατείου Πολιτείας, που ιδιοκτησιακά ανήκουν στο συνεταιρισμό, θα απελευθερωθούν από τις διεκδικήσεις του Δήμου Ωρωπού, ώστε άμεσα να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη του οικισμού  και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του. 


2.  Το κόστος κατασκευής των μη ολοκληρωμένων έργων υποδομής του οικισμού,  προϋπολογισμού 70.000.000 ευρώ, θα επιβαρύνει κατά προτεραιότητα το ΝΠΙΔ του ΣΔΙΠ και δευτερευόντως τους 2000 ιδιοκτήτες των οικοπέδων της Ιπποκρατείου Πολιτείας, όπως το Σύνταγμα της Ελλάδας και η νομοθεσία προβλέπουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου