Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Η σοβαρότητα .... της συλλογής υπογραφών ;;;;



Είναι γεγονός ότι όταν τηρούνται διαδικασίες που έχουν την «ευλογία» και την επιβεβαίωση, μέσω των υπογραφών, του λαού μπορεί, όποιος έχει την πρωτοβουλία τέτοιων διαδικασιών να ισχυρισθεί, ότι όλα γίνονται με διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες !!! 

Ετσι λοιπόν και οι συμπολίτες μας, που αποτελούν το ΔΣ του ΣΟΙΠ, χωρίς όμως να λειτουργούν στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων και του καταστατικού του ΣΟΙΠ, προτείνουν και έχουν προχωρήσει στην διαδικασία συλλογής υπογραφών με σκοπό να εκφραστεί η λαική βούληση επιδιώκοντας την διάλυση του Συναιτερισμού (ΣΔΙΠ). 

Πρακτικά προτείνουν στα μέλη του ΣΔΙΠ να συμβάλλουν έμπρακτα, με την υπογραφή τους, στην παραχώρηση της «όποιας» περιουσίας του ΣΔΙΠ στον Δήμο και, άν δεν κάνω λάθος, στην υποβολή αιτήσεων διαγραφής τους απο τον ΣΔΙΠ.

Ετσι λοιπόν πνέει ένας άνεμος δημοκρατίας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Μία δημοκρατία «ελληνικής» έκδοσης και έμπνευσης στο πλαίσιο των γενικότερων  δημοκρατικών πρακτικών που έχουν ακολουθηθεί στην χώρα μας και έχουν παράγει τα αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε και υφιστάμεθα.

Εχω εκφράσει ενίοτε απορίες μου για διάφορα θέματα που απασχολούν τα μέλη του ΣΔΙΠ και του ΣΟΙΠ και βεβαίως την Ιποκράτειο, αναζητώντας απαντήσεις και απο τους κυρίους που έχουν δρομολογήσει την πρωτοβουλία συλλογής των υπογραφών, χωρίς να έχει υπάρξει καμία απάντηση ή ανταπόκριση.

Παραδείγματος χάριν έχω ζητήσει, με δημόσια επιστολή μου, να πούν δημοσίως την αποψή τους εάν έχουν γίνει παρανομίες ή όχι με αντικείμενο την περιουσία του ΣΔΙΠ και εισέπραξα .... σιγήν ιχθύος.

Συνεχίζοντας λοιπόν τις απορίες μου, ζητώ τους κυρίους που σκέφθηκαν και προσπαθούν να υλοποιήσουν την συλλογή των υπογραφών να μου εξηγήσουν τα παρακάτω:

-          Ας υποθέσουμε ότι παραχωρούμε την περιουσία του ΣΔΙΠ στον Δήμο, έχει γίνει προσυννενόηση με την νέα Δημοτική Αρχή ποιά θα είναι τα συγκεκριμμένα ανταλλάγματα και ποιός θα είναι ο τρόπος υλοποίησης τους;;

-          Τι προβλέπει ο νόμος για την ρεαλιστικότητα και την πραγματοποίηση μίας τέτοιας ανταλλαγής;;

-          Ποιά θα είναι η τύχη της διερεύνησης τυχόν παρανομιών στην διαχείρηση της περιουσίας του ΣΔΙΠ;;; Θα λειτουργήσει η παραχώρηση στον Δήμο και η προφανής διάλυση/εκκαθάριση του ΣΔΙΠ ως κολυμπύθρα του ....Σιλωάμ;;;; Αναρωτιέμαι γιατί μέλος της εν λόγω ομάδος, στο παρελθόν άφηνε σαφείς αιχμές για ...ατσθαλίες.

-          Εχει γίνει κάποια σοβαρή αξιολόγηση από τον ΣΔΙΠ και ΣΟΙΠ,  για την εκμετάλευση της περιουσίας του ΣΔΙΠ (περιλαμβανομένων και των 24 χώρων Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων) σε συνεργασία με Ιδιωτικούς φορείς προκειμένου οι επενδύσεις να αποβούν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου της περιοχής μας;;;

-          Γιατί δεν έχει εκδηλωθεί καμία πρωτοβουλία για συλλογή υπογραφών για τον καθαρισμό της περιοχής μας για τους σκοπούς πρόληψης πυρκαγιάς, βελτίωσης των τηλεποικοινωνιών, μείωσης της τιμής του νερού;;; γιατί έχει εστιαστεί το θέμα μόνο στην διάλυση του ΣΔΙΠ;;;;

Για να υπάρξει ουσία πρέπει κατα την γνώμη μου, να δοθούν τεκμηριωμένες και αξιόπιστες απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις/απορίες τις οποίες έχουν οι περισσότεροι από εμάς.

Διαφορετικά, με ελαφρά την καρδία, δέχομαι να παραχωρήσω την περιουσία μου στον Δήμο με την προυπόθεση ότι θα μου εξασφαλισθεί εγγράφως οι δωρεάν παροχές, φαγητού σε καθημερινή βάση που θα ετοιμάζεται από παίκτη του Μαστερ Σεφ, διάθεση ταξί για όλες τις μετακινήσεις μου, θα έχω 5G τηλεποικοινωνίες και παραμονή στο σπίτι μου για όσω ζώ με ρεύμα, νερό και τηλέφωνο πληρωμένα.

Είμαι κάτοικος της ΙΠ για περισσότερα από δέκα χρόνια και παρακολουθώ τα τεκταινόμενα και τους βασικούς πρωταγωνιστές τους.

Εχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλες οι πρωτοβουλίες και προσπάθειες που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα στερούνται σοβαρής τεκμηρίωσης γιατί τα βασικά τους κίνητρα εκπηγάζουν είτε από σοβαρές σκοπιμότητες είτε από ψυχολογικές καταστάσεις ... πάθους και εξουσιομανίας.

Είτε παραχωρηθεί η περιουσία στον Δήμο είτε συνεχισθεί η όποια διαχείρηση της από τον ΣΔΙΠ με τα σημερινά δεδομένα και πρακτικές είναι απολύτως βέβαιο ότι το μέλλον θα είναι ζοφερό για την ΙΠ. Γιατί ο λογαριασμός δεν βγαίνει!!!! Η επικρατούσα στασιμότητα θα οδηγήσει σε προβλήματα ρευστότητας ή αποασπασματική εκποίηση της περιουσίας με μικρής σημασίας αποτελέσματα.

Για το αποτέλεσμα αυτό θα είναι απολύτως υπεύθυνοι όλοι οι τοπικοί «φορείς» συμπεριλαμβάνοντας όσους λειτουργούν αλλάζοντας ‘καπέλα΄ ανάλογα με τις περιστάσεις και τις εφήμερες επιδιώξεις τους.

Χαιρετισμούς στις εξουσίες

Βασίλειος Κλής

19 Ιουλίου 2019


Αγαπητέ κ. Βασίλη Κλή,

Οι τρεις επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν απαντήσει προεκλογικά για τα θέματα της περιουσίας του ΣΔΙΠ και για τα ημιτελή έργα της ΙΠ, οι απαντήσεις τους στο άρθρο : Οι 4 υποψήφιοι Δήμαρχοι Ωρωπού ερωτήθηκαν ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ για την ΙΠ και απάντησαν...
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Λαικη Συσπείρωση Ωρωπού κ. Μιχάλης Χασιώτης μετεκλογικά με επιστολή του  προς τον Πρόεδρο του ΔΣ ΣΔΙΠ διαμαρτυρηθηκε πλην όμως δεν απάντησε  στα δύο ερωτήματα... 

Η επιστολή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου