Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Από την ΠΑΘΕ στην Ιπποκράτειο Πολιτεία...!!!



Ο οικισμός της Ιπποκρατείου Πολιτείας στην Αγία Τριάδα Αφιδνών, έχει προοπτική σε πλήρη ανάπτυξη να έχει 10.000 μόνιμους κατοίκους στα 2.000 οικόπεδα κατοικίας της έκτασης του.

Είναι βέβαιο ότι, η σε χρήση οδική πρόσβαση του οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας μέσα από το χωριό των Αφιδνών δεν θα επαρκεί να εξυπηρετεί λόγω χαρακτηριστικών τις ανάγκες μετακινήσεων όλων των κατοίκων.

Σήμερα σε ημέρες που η περιοχή κατακλύζεται από επισκέπτες, αποδεικνύεται ότι το υφιστάμενο οδικό δίκτυο βρίσκεται εύκολα σε κατάσταση κορεσμού, με επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια και καθυστερήσεις στις μετακινήσεις. 

Τα παραπάνω επιβάλλουν άμεσα να διαπλατυνθεί, να διευθετηθεί και να ασφαλτοστρωθεί η οδός Ρέρας, η θεσμοθετημένη πρόσβαση της ΙΠ από το 2010, χαρακτηρισμένη ως Κοινοτική οδός, από την παράπλευρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας έως το όριο του εγκεκριμένου σχεδίου οικισμού Αγίας Τριάδας Ιπποκρατείου Πολιτείας, ως κύριας και μοναδικής της Κοινότητας Αφιδνών.







Ο ΣΔΙΠ έχει ζητήσει με σειρά εγγράφων από τον Δήμο Ωρωπού την υλοποίηση της οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης του οδικού δικτύου της Ιπποκρατείου Πολιτείας κατόπιν κυκλοφοριακής μελέτης, και τη διευθέτηση της οδού Ρέρας, ως εναλλακτικής οδού πρόσβασης του οικισμού,  στο πλαίσιο των Μέτρων Πολιτικής Προστασίας και αύξησης της οδικής ασφάλειας.

Η σύνδεση της ΙΠ μέσω του χωριού των Αφιδνών μόνο προβληματική θα είναι, αυξανομένων των κατοίκων του οικισμού. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου