Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Συνεργασία ή Αδιαφορία ;


Την 22α Απριλίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Ωρωπού,  με τον ΣΔΙΠ,  ύστερα από προγραμματισμένο ραντεβού, που εκκρεμούσε από τον Μάιο του 2020, όπου παραβρέθηκαν εκτός του Δημάρχου, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του ΣΔΙΠ κ.κ. Κων. Κραββαρίτης και Παν. Πάντος, ο δικηγόρος κ. Πολ. Θωμόπουλος, καθώς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αφιδνών κ. Ι. Δήμας.

Τέθηκαν από την πλευρά μας, τα εξής θέματα:

1.  Πυρασφάλεια Ιπποκρατείου Πολιτείας (ΙΠ) συμπεριλαμβανομένης της αποκομιδής των προϊόντων καθαρισμού της εύφλεκτης ύλης που προέκυψε μετά την θεομηνία "ΜΗΔΕΙΑ". Η θέση της Δημοτικής αρχής είναι, ότι δεν είναι υποχρέωσή της να τα διαχειριστεί και άρα είναι ευθύνη του κάθε ιδιοκτήτη να τα απομακρύνει σε περιοχές εκτός του Δήμου!   Για το συγκεκριμένο ζήτημα μας πληροφόρησε ότι έχουν σταλεί και σχετικές ενημερωτικές επιστολές ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΜΟΝΟ σε 2.200 ιδιοκτήτες ΤΗΣ ΙΠ αδιαφορώντας (?) για τον υπόλοιπο Δήμο.  Επισημάναμε ότι ο Δήμος κατέχει το 45% περίπου της έκτασης της ΙΠ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καθαρίσει ούτε ένα τ.μ.!!!  

Όσον αφορά  τους πυροσβεστικούς κρουνούς και τη γεώτρηση Κατσιμιδίου, είπε ότι βρίσκονται υπό τακτοποίηση…..

Δήλωσε, ότι σε περίπτωση χρηματοδότησης από την κεντρική Κυβέρνηση, θα ξεκινήσει αμέσως την υλοποίηση της μελέτης καθαρισμού της ΙΠ, ενώ δήλωσε άγνοια για την μελέτη που εκπονήθηκε το 2005 και βρίσκεται στο αρχείο του Δήμου για την υπόλοιπη περιοχή των Αφιδνών πλην ΙΠ.

Αναφορικά  με τη διευθέτηση και ομαλοποίηση της οδού διαφυγής από ΙΠ μέχρι οδό ΡΕΡΑΣ, για έξοδο σε περίπτωση ανάγκης, δεν την θεώρει αναγκαία !!!  Όπως ισχυρίστηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ανάλογα με τη φορά του ανέμου, δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη οδό διαφυγής. Στη δε ερώτησή μας πώς θα απομακρυνθούν οι πολίτες σε περίπτωση φωτιάς, η απάντηση ήταν, με τα πόδια προς την αντίθετη κατεύθυνση !!!.

2.    Τιμολόγιο ύδρευσης των 6 οικισμών των Αφιδνών. Η πρότασή μας είναι όλοι οι οικισμοί να υδροδοτηθούν άμεσα με διυλισμένο νερό ΕΥΔΑΠ από τα αντλιοστάσια του Πολυδενδρίου με ενιαία τιμή για όλους, δεδομένου ότι η δυνατότητα είναι ήδη τεχνικά υλοποιημένη. Τον ενημερώσαμε δε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία για το θέμα αυτό. Καμία απάντηση αλλά και καμία δέσμευση !!!.

3.     24 ΧΕΔ ιδιοκτησίας ΣΔΙΠ. Επισημάναμε ΞΑΝΑ  το γεγονός ότι υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση για 3 εξ αυτών, στην οποία αναφέρεται ρητά, ότι αν ο Δήμος ενδιαφέρεται για την ιδιοκτησία τους να τα απαλλοτριώσει. Αρνήθηκε καν να το συζητήσει. Το μόνο που ισχυρίστηκε είναι ότι ο Δήμος δεν εκχωρεί δημοτική περιουσία αγνοώντας δικαστικές αποφάσεις !!!  

4.      ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών. Δήλωσε πλήρη άγνοια για το ζήτημα και μας παρέπεμψε στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Καμία δέσμευση απολύτως ξανά. 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα δυσπιστίας, από την πλευρά του Δημάρχου, ο οποίος συνέχισε την τακτική της πλήρους αδιαφορίας προς του δημότες των Αφιδνών.  Όπως, άλλωστε αδιαφορούσε επί ένα χρόνο, (Μάιος 2020), ο κος Δήμαρχος να ορίσει την προχθεσινή συνάντηση με έναν από τους πιο σημαντικούς θεσμικούς παράγοντες της επικράτειας του Δήμου (ο ΣΔΙΠ εκπροσωπεί πάνω από 2.200 ιδιοκτήτες γης στην ΙΠ), με τον ίδιο τρόπο συνεχίζει να αδιαφορεί για τα φλέγοντα ζητήματα αυτού του τόπου. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να καλύψει τον εαυτό του  από τον απευκταίο κίνδυνο φυσικής καταστροφής, λόγω της αποκλειστικής νομικής του ευθύνης χωρίς όμως να προσφέρει τίποτε το ουσιαστικό. 

Τα υπόλοιπα στις καλένδες.  

Σε αυτές τις καλένδες θα παραπεμφθεί  στις ερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.


Για τον ΣΔΙΠ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου