Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Η ισχύς εν τη ενώσει...


Την περασμένη Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων σε συνέχεια της επιτυχημένης συνάντησης για την πυροπροστασία και πυρασφάλεια των Αφιδνών



Συμμετείχαν στη σύσκεψη  εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Αττικής η Περιφερειακή Σύμβουλος Ι. Στεργίου, ο Αντιδήμαρχος Αφιδνών Γ. Πούλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και νομικός συνεργάτης του ΣΔΙΠ Π. Χασιώτης, ο σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Α. Λέκκας, τα μέλη των ΔΣ συλλογικών φορέων, Αφίδνες 2000 Ι. Δήμας, της ΜΑΚΙΠ Δ. Δημητρόπουλος, του Ομιλου Φίλων του Δάσους Α. Κασαπίδης,  του ΣΕΑΔ Ν. Κατσιμπέρης και Γ. Γρέκης και από τον ΣΔΙΠ Κ. Κραββαρίτης, Α. Δέδες, Π. Πάντος, Γ. Κουλογιάννης.


Συναποφασίστηκαν να πραγματοποιηθουν τα παρακάτω, για την πυροπροστασία και πυρασφάλεια της Δημοτικής Κοινότητας Αφιδνών μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2019 και για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος : 

Η επικαιροποίηση των σχεδίων πυροπροστασίας και πυρασφαλείας και η δημοσιοποίηση τους στους κατοίκους, με τη βοήθεια των εθελοντικών ομάδων και των συλλόγων.

Η πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας, μέσα στον Απρίλιο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής  και του Δήμου Ωρωπού.

Η ομαλοποίηση δασικών δρομολογίων, με χωματουργικά μηχανήματα για την εύκολη πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των νέων κυρίως άλλα και κάτοικων οικισμών της Κοινότητας για την ένταξη και εκπαίδευση  τους στις εθελοντικές ομάδες.

Η δοκιμή σχεδίου εκκένωσης της ΙΠ μετά από την ενημερωτική ημερίδα.

Ο συντονισμός του Επιχειρησιακού Κέντρου του Δήμου Ωρωπού με τα παρατηρητήρια και τα πυροσβεστικά οχήματα των εθελοντικών ομάδων.

Η τοποθέτηση δεξαμενών νερού σε κρίσιμα σημεία της δασικής περιοχής Αφιδνών.

Ενιαία σχεδίαση και ένταξη όλων των εθελοντικών ομάδων, σε κοινή συχνότητα επικοινωνίας με το Επιχειρησιακό Κέντρο του Δήμου Ωρωπού και επιχειρώντας υπό το συντονισμό του, όπως και τα υφιστάμενα Παρατηρητήρια.

 .

Ειδικότερα για την ΙΠ :

Η υλοποίηση της μελέτης πυροπροστασίας που έχει εκπονήσει ο ΣΔΙΠ

Η ενημέρωση των ιδιοκτήτων για την κάθαρση των οικοπέδων τους από τη θαμνώδη βλάστηση

Η συμμέτοχη των κατοίκων σε επιτήρηση και περιπολίες

Η ενημέρωση και η δοκιμή σχεδίου εκκένωσης  με μερινα του ΣΤΟ (Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου) 

Σε συνέχεια των αποφάσεων, τα έγγραφα που έχουν σταλεί, για χρηματοδότηση δράσεων ενήμερωσης και την αιγίδα της Πολιτικής Προστασίας προς την Περιφέρεια Αττικής   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου