Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Αγαπητέ Γιώργο,



Στον προχθεσινό, ας πούμε, διοικητικό απολογισμό του ΣΟΙΠ, μέσω της δημόσιας επιστολής σου, αναφέρθηκες αφενός σε κάποιες δράσεις περί πολιτισμού που δεν τις προβλέπει καν το καταστατικό (γιατί άραγε δεν ασχολήθηκες με την τροποποίησή του τόσον καιρό, που το ζητάει ο κόσμος; Δεν πρόλαβες;), αφετέρου με ευχολόγια τύπου πυροσβεστικής ακαδημίας κλπ.

Ουδεμία αναφορά στην καθημερινότητα του οικιστή (αυτό λέει το καταστατικό)

Καμμιά αναφορά επίσης, π.χ στα δύο πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων του ΣΟΙΠ, 1/6/2014 και 6/7/2014 στο ΜΑΝΑΡΑ, με τα οποία σας εξουσιοδότησε (βλ. θέματα 1 & 3 πρακ. 6/7/2014).

Αντ΄ αυτών προσπάθησες να κάνεις απολογισμό του ΣΔΙΠ, όπως σας βολεύει. Εντελώς αυθαίρετα δηλαδή και κατά παράβαση της εντολής των Γενικών Συνελεύσεων ‘’ θα έπρεπε να μεταβιβάσει ο ΣΔΙΠ τους 24 Χώρους Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων στο Δήμο’’. Το μόνο που θα κερδίσουμε από την ενέργεια αυτή για τα επόμενα 100 χρόνια είναι ότι δεν πρόκειται να μπεί ούτε ένα τούβλο πουθενά. Αυτό λέει η μέχρι τώρα εμπειρία. Εδώ δεν έχουν κάνει τον κόπο να μεταγράψουν από το 1977 τα 10 οικόπεδα που τους παραχωρήθηκαν. Άσε που κινδυνεύουν έτσι να τα πάρει το ΤΑΙΠΕΔ.

Κάνεις δε και κριτική στις διαδικασίες του ΣΔΙΠ, όντας διαγραφής με αίτησή σου απ’ αυτόν. Μπορείς όμως εφόσον το επιθυμείς να ζητήσεις την επανεγγραφή σου για να κάνεις την κριτική σου και να συναποφασίζεις με τα άλλα μέλη στις Γενικές Συνελεύσεις. Απέξω από το χορό πολλά τραγούδια λένε.

Όσον αφορά το αφήγημα ότι οι ιδιοκτήτες έχουν υποχρεώσεις απέναντι στο ΣΔΙΠ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα συμβόλαιά τους και στον εσωτερικό κανονισμό της ΙΠ, τότε με το ίδιο τρόπο που λύσατε… το ιδιοκτησιακό με τον Τσιρώνη, βάλτε τα μέσα σας για να αναθεωρηθεί και το άρθρο 24 του Συντάγματος. Άλλωστε ο Αντιπρόεδρός σας βεβαίωνε το 2004 στο ΥΠΕΧΩΔΕ, σαν πρόεδρος του ΣΔΙΠ τότε, ότι τα έργα υποδομής έχουν ολοκληρωθεί.

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ περαιτέρω με τη φιλολογία αυτή. Όλα τα ζητήματα λύνονται σε πεδίο αμοιβαίας συνεννόησης και κατανόησης. Προϋπόθεση όμως είναι να υπάρχει καλοπιστία και να μην υπάρχουν σκοπιμότητες και άνομα συμφέροντα.

Και εδώ φαίνεται ότι υπάρχουν και συμφέροντα και εντολοδόχοι.

Φίλε Γιώργο, σε προκαλώ να με διαψεύσεις για να πορευόμαστε στο μέλλον, σας συνοικιστές και γείτονες.

Ο χρόνος θα δείξει.

Κώστας Α. Κραββαρίτης

Χωρίς τίτλο
Μέλος του ΣΟΙΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου