Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Ο Πάνος Σκουρολιάκος στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Ο Βουλεύτης Π. Σκουρολίακος με τον Πρόεδρο του ΔΣ ΣΔΙΠ Κ. Κραββαρίτη

Επισκέφθηκε, σήμερα Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021, την περιοχή των Αφιδνών  ο  Βουλευτής Ανατολικής Αττικής κ. Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος,  με πρωτοβουλία του ζήτησε συνάντηση με το ΔΣ ΣΔΙΠ, ειδικά για την κατάσταση του οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας πριν, κατά, μετά την τελευταία κακοκαιρία και τις εργασίες αποκατάστασης της καθημερινότητας, σε συνθήκες Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας λόγω των πρόσφατων χιονοπτώσεων.


με μέλη του ΔΣ & ΕΣ ΣΔΙΠ

Στη συνάντηση με μέλη του ΔΣ & ΕΣ ΣΔΙΠ ο βουλευτής ενημερώθηκε για την πρόσφατη κατάσταση αλλά και τα χρονίζοντα ζητήματα του οικισμού, του παραδόθηκε πλήρης φάκελος τεκμηρίωσης και του ζήτηθηκε η παρέμβαση σε επίπεδο κοινοβουλίου για τα παρακάτω:  

1. H χρηματοδότηση και υλοποίηση με μέριμνα της κεντρικής κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης της μελέτης αντιπυρικής προστασίας της Ιπποκρατείου Πολιτείας. Τα περισσότερα ζητήματα διακοπής του ρεύματος και  των δυσμενών επιπτώσεων θα είχαν αποφευχθεί εάν είχαν πραγματοποιηθεί οι προβλέψεις της μελέτης για τους καθαρισμούς.  Η κεντρική κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση α΄& β΄ βαθμού έχουν ενημερωθεί με σωρεία εγγράφων με επισημάνσεις για τους κινδύνους και τις προβλέψεις της νομοθεσίας με ειδική γνωμοδότηση  νομικού συνεργάτη  του ΣΔΙΠ.  

2. Να παραταθεί η Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας στον μέγιστο χρόνο των 6 μηνών, που προβλέπει η σχετική νομοθεσία για να υλοποιηθούν τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.



3. Να αποδεσμευτεί η ακίνητη περιουσία των 24 Χώρων Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων, αντικειμενικής αξίας περίπου 20.000.000 άμεσα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού,  για την αξιοποίηση  της  και δημιουργία εσόδων  για την αναβάθμιση των υποδομών του οικισμού, την ενίσχυση των εθελοντικών ομάδων της περιοχής με κατάλληλα μηχανήματα εκχιονισμού και πυρόσβεσης,  σύμφωνα με την ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ απόφαση 4640/23-10-2013 του Πρωτοδικείου Αθηνών υπέρ του ΣΔΙΠ.



σημείωση: πατήστε στα μπλε γράμματα - συνδέσμους για την εκτενέστερη ενημέρωση σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου