Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Δελτίο τύπου της ΜΑΚΙΠ


Ιπποκράτειος Πολιτεία, 01/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εθελοντές της Μ.Α.Κ.Ι.Π. ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους για την επιτυχή ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου 2017. Όλοι μαζί συμβάλαμε στην ευόδωση του στόχου διατήρησης του πράσινου πνεύμονα της Πάρνηθας.

Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Αττικής, τον Δήμο Ωρωπού και ειδικότερα τον Δήμαρχο Ωρωπού, τον Αντιδήμαρχό Αφιδνών, τον Σύμβουλο για την Πολιτική Προστασία του Δήμου, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, τον Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπτυξη της Πάρνηθας (Σ.Υ.Ν.Π.Α) και τα Δασαρχεία Πάρνηθας και Καπανδριτίου.

Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις εθελοντικές ομάδες και ιδιαίτερα την Πολ.Προστασία Αφιδνών, τους Φίλους του Δάσους, τους Εθελοντές Κρυονερίου, τους Εθελοντές Δήμου Ωρωπού, Αγίου Στεφάνου, Ροδόπολης, Εκάλης, Ανοίξεως, Βαρυμπόπης, Ολυμπιακού Χωριού, Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνος καθώς και τον ΕΔΑΣΑ με τον οποίο συνεργαστήκαμε για την βραδινή κάλυψη του Πυροφυλακίου του Κατσιμιδίου κάτω από τις οδηγίες της Διοίκησης του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού.

Πιστεύουμε ότι πέρα από τη διατήρηση του φυσικού κάλους, σφυρηταλούμε και μια υγιέστερη νοοτροπία ως υπεύθυνοι πολίτες.

Προσβλέπουμε σε συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με όλους για να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το μαγικό τοπίο στο οποίο ζούμε αλλά και για να χτίσουμε μια καλύτερη κοινωνία πολιτών!

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και ιδιαίτερα όλους τους κατοίκους που σεβάστηκαν την περιοχή αλλά και βοήθησαν ενεργά, διευρύνοντας την συμμετοχή τους στην πρόληψη όταν η επικινδυνότητα ήταν πολύ υψηλή.

Άμεση ήταν και η ενεργοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων της ΜΑΚΙΠ και πολλών εθελοντών και κατοίκων, παραμονές 15αύγουστου, στην φωτιά που ξεκίνησε από τον Κάλαμο και κινδύνεψε να περάσει την Εθνική οδό.

Με αξιοποίηση όλων των πόρων και την συνεργασία κρατάμε τον κίνδυνο μακριά από την περιοχή μας και την Πάρνηθα πράσινη και ζωντανή.

Για μια ακόμη περίοδο αποδείχθηκε ότι με αρμονική συνεργασία και διάθεση προσφοράς δημιουργείται το απαραίτητο θετικό περιβάλλον ώστε να αντιμετωπίζονται και οι ποιο δύσκολες καταστάσεις.

Συνεχίζουμε, οργανώνουμε, διευρύνουμε το έργο μας και την ποιότητά του για
μεγαλύτερη συμμετοχή και ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.


Οι εθελοντές της Μ.Α.Κ.Ι.Π. / www.makip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου