Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Κώστας Πάντος εναντίον ΔΣ & ΕΣ ΣΔΙΠ


Ανοιχτή επιστολή του Κώστα Πάντου

Προς τους κατοίκους της Ιπποκρατείου Πολιτείας

Ως ¨τιμώμενο¨ πρόσωπο από την διοίκηση του ΣΔΙΠ, που επί 3 χρόνια με τοποθέτησε στο κέντρο της ¨προσοχής¨ της, οφείλω να συστηθώ με λίγα λόγια σε όσους δεν με γνωρίζουν.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Αφίδνες. Η αγάπη για τον τόπο μου με οδήγησε στην ενασχόληση με τον ΣΔΙΠ, τον οποίο και υπηρέτησα ως πρόεδρος από το 1993 έως το 2008.

Είναι γνωστό ότι εκείνη την περίοδο έγιναν τα μεγάλα έργα της Ι.Π. , οδοποιϊα, ύδρευση, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ και με προσωπικές προσπάθειες χρηματοδοτήθηκε, προς όφελος των κατοίκων, από την Ε.Ε. με 3.000.000 ευρώ το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης. Με σωστή διαχείριση των συνδρομών και προσωπική εργασία γίνονταν οι εκχιονισμοί και η πυροπροστασία της περιοχής, χωρίς καμία επί πλέον επιβάρυνση των κατοίκων.

Άξιο προσοχής, επίσης, είναι ότι τον Απρίλιο του 2008, που αποχώρησα από το Δ.Σ. του ΣΔΙΠ, υπήρχαν στο ταμείο 1.010.000 ευρώ. Ακόμα και η παραίτησή μου το 2008 ήταν η ύστατη προσπάθεια – αφού μειοψήφησα και δεν είχα άλλο τρόπο αντίδρασης – αποτροπής ενεργειών, τις οποίες θεωρούσα επιζήμιες για το Συνεταιρισμό.

Επειδή το πραγματικό ενδιαφέρον και η συνεισφορά δεν εξαντλούνται στη συμμετοχή σε Δ.Σ., πρόσφατα με δική μου παρέμβαση εγκρίθηκε η χρηματοδότηση της μελέτης αποχέτευσης της περιοχής. Από το 2015 ενίσχυσα τη δράση της ΜΑΚΙΠ με την παραχώρηση χρήσης ενός πυροσβεστικού - υδροφόρου οχήματος που μόνο το 2018 δεν χρησιμοποίησαν επειδή οι ίδιοι δεν διέθεταν ανθρώπινο δυναμικό. Στο ίδιο πλαίσιο συνεισφοράς εντάσσεται και η συμμετοχή μου στον ΣΟΙΠ για τη λύση των προβλημάτων της περιοχής, με αποκορύφωμα, και μετά από εντατικές προσπάθειες του Δ.Σ., την επιτυχή κατάληξη του ¨ Ιδιοκτησιακού της Ι.Π.¨ στο Σ.τ.Ε.

Δεν επεδίωξα, φυσικά, ούτε επιδιώκω δικαίωση ή επιβράβευση επειδή έκανα και κάνω το καθήκον μου.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν περίμενα να με ¨ανταμείψουν¨ οι σημερινοί διοικούντες του ΣΔΙΠ με τις κατηγορίες της κακουργηματικής απάτης και απιστίας, της σύστασης συμμορίας, της πλαστογραφίας και να με παρουσιάζουν ως ιθύνοντα νου εγκληματικής οργάνωσης!!!, με σκοπό την ηθική μου εξόντωση, για να εξαλείψουν αντιδράσεις και να εξυπηρετήσουν δικές τους σκοπιμότητες. Δεν γλύτωσε, βέβαια, προκειμένου να πετύχουν τους σκοπούς τους, και όλη η κοινωνία της Ι.Π., στην οποία προσπάθησαν να σπείρουν τη διχόνοια και να τη μολύνουν με το δικό τους ¨ηθικό¨ κώδικα της συκοφαντίας. Θα πρέπει βέβαια να εξηγήσουν στην κοινωνία της Ι.Π. για ποιο λόγο κατασκεύασαν και υποστήριξαν σαθρές νομικές κατασκευές που θέτουν σε κίνδυνο τους κατοίκους- ιδιοκτήτες και δικαιούχους των οικοπέδων .

Φυσικά, όλες οι κατηγορίες εναντίον μου, αστήρικτες και αβάσιμες, ψευδείς και συκοφαντικές ΚΑΤΕΠΕΣΑΝ με ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ.

Τώρα θα βρεθούν αντιμέτωποι, ατομικά, με τις συνέπειες των πράξεων τους!

Με συναίσθηση ευθύνης απέναντι στα συμφέροντα του ΣΔΙΠ, τα μέλη και τους κατοίκους της Ι.Π. δεν θα προβώ σε ενέργειες σε βάρος του ΣΔΙΠ. Οι ευθύνες βαρύνουν τα ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, που χρησιμοποίησαν τη θέση τους στη διοίκηση του ΣΔΙΠ και για δικούς τους λόγους με διέσυραν με πρωτοφανή δολιότητα. Τα πρόσωπα αυτά που δεν δίστασαν να εκθέσουν τον Συνεταιρισμό και να θέσουν σε διακινδύνευση τα μέλη του, ας αναλογιστούν αν θα μπορούν με την ίδια προπέτεια και ευκολία που έπρατταν να εξηγήσουν τις πράξεις τους.

Μέλη και κάτοικοι ας αναλογιστούν πού οδηγεί η ασύδοτη συκοφαντία και η παραπλάνηση, την οποία χρησιμοποίησαν για να παραστήσουν τους Ηρακλείς της κάθαρσης. Ας αναζητήσουν τις αιτίες που κάτω από το μύθο της ¨ΚΑΘΑΡΣΗΣ¨ θάφτηκαν εντέχνως τα προβλήματα της περιοχής και ας απαιτήσουν απαντήσεις:

1) Πώς σκοπεύουν να ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του Συν/σμού που κινδυνεύει με κατάσχεση υπό το βάρος των 700.000 ευρώ χρέους προς το δημόσιο; Με ποιο σχέδιο αντιμετωπίζουν το υπέρογκο χρέος που κάθε χρόνο αυξάνεται με τον ΕΝΦΙΑ;
2) Πόσες δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κόστισε στα μέλη του ΣΔΙΠ σε προσαυξήσεις και πρόστιμα από την εφορία η επί 15 μήνες καθυστέρηση για να οριστεί προσωρινή διοίκηση από «το μόνο μη παραιτηθέν μέλος» του Δ.Σ., με «ανεπαρκές επίπεδο γνώσεων» κατά την άποψη του σημερινού Δ.Σ.; Ποιος υπέγραφε τις δηλώσεις και το Ε9 προς την Δ.Ο.Υ. αφού δεν υπήρχε Δ.Σ.; Έγιναν δηλώσεις και πότε;
3) Γιατί υποκρίνονται ότι θα ολοκληρώσουν τα ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ( αποχέτευση, πεζοδρόμια ), που ως έργα ανταποδοτικά, ο μόνος αρμόδιος να τα εκτελέσει είναι ο Δήμος, σύμφωνα με τον Νόμο ( Ν1068/80, Ν1080/80 ); Πού αποσκοπούν;
4) Τα χρήματα που εισέπραξαν δαπανήθηκαν για κάποιο έργο ; Διακανόνισαν τις οφειλές στην Δ.Ο.Υ. ή ξοδεύτηκαν αφειδώς για την δημιουργία εικόνας με χορηγίες και δημόσιες σχέσεις, για να μην παραλείψω και την πολυμελή νομική ομάδα που συντηρεί η διοίκηση; Επίσημος απολογισμός γιατί δεν έγινε (για πρώτη φορά στην ιστορία του ΣΔΙΠ );
5) Θα συνεχίσουν να βάζουν όλη την περιοχή σε περιπέτειες με την ΑΛΛΟΙΩΣΗ του ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ που επιχειρούν για να εξυπηρετήσουν κάποιους ¨ημέτερους¨, νομιμοποιώντας την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων;

Τα προβλήματα λύνονται με ομοψυχία και συλλογική προσπάθεια. Οι προσωπικές στοχεύσεις συνήθως κρύβουν ιδιοτέλεια, η διάδοση ψευδών και η σκόπιμη παραπλάνηση με δήθεν ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην λογική, αποτελούν εμπόδια για κάθε συλλογική προσπάθεια και πρέπει να εξαλειφθούν.

Το δίλημμα που μας αφορά όλους είναι: Θέλουμε ένα Συνεταιρισμό λεία προσωπικών επιδιώξεων, η ικανοποίηση των οποίων , μέσα από την σιωπή και την αδράνεια των μελών θα οδηγήσει σε μαρασμό της περιοχής ΄Η Πρόοδο προς όφελος όλων;

Με αμείωτο ενδιαφέρον για την Ι.Π. και την περιοχή των Αφιδνών.


Κώστας Πάντος

1 σχόλιο: