Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Μια Κυριακή στο Μουσείο της Ακρόπολης


Ήταν μια όμορφη μέρα η δεύτερη Κυριακή του Δεκέμβρη, με λιακάδα και χωρίς ιδιαίτερο κρύο. Ιδανική για ξενάγηση στο υπέροχο μουσείο της Ακρόπολης, όπου περισσότεροι από 50 κάτοικοι της Ιπποκράτειου Πολιτείας ταξίδεψαν στην αρχαία Αθήνα του Περικλή και του Φειδία του αρχιτέκτονα super-star της εποχής. 

Ήταν μια αναδρομή στο παρελθόν, με αναφορές στον τρόπο ζωής των Αθηναίων, τα ήθη και έθιμα τους, τις τελετουργίες καθώς και την μυθολογία.  Μάθαμε για τις διαφορετικές τεχνοτροπίες, τον τρόπο που ανακαλύψαμε τα χρώματα που διακοσμούσαν τα αγάλματα, την διαδικασία κοπής και κλοπής των ζωοφόρων από τον λόρδο Έλγιν, και πολλά ακόμα.  Ο ήλιος ταυτόχρονα έλουζε τον βράχο και χάριζε μοναδικές παραστάσεις σε εμάς αλλά και στον πολύ κόσμο που έτυχε να επισκέπτεται το μουσείο την ίδια ώρα.

Ευχαριστούμε τον αρχαιολόγο-ξεναγό που ακούραστα μας ταξίδευε για 2 ολόκληρες ώρες, καθώς και την κ. Λαδοπούλου για την οργάνωση της ημερίδας.  Ήταν η τελευταία πολιτιστική εκδήλωση του Συνεταιρισμού για το 2017. 


 Το 2018 αναμένεται να είναι ακόμα ποιο ενδιαφέρον, και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να γίνει η Ιπποκράτειος Πολιτεία μια γειτονιά – τόπος να ζεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου