Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ο όλεθρος των ανδρών στο άσπρο σπίτι πεθαίνει…

Του Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου (Φύση πολίτης του κόσμου, θέση Αρβανίτης)




Την 6η Ιανουαρίου 2019 όλοι οι τοπικοί αρχόντοι συγκεντρώθηκαν στη λίμνη Μπελέτσι, η οποία βρίσκεται στην Ιπποκράτειο Πολιτεία του Δήμου Ωρωπού, για τον αγιασμό των υδάτων.

Μετά το μυστήριο ακολούθησε μια θα έλεγα άσκηση εκκένωσης της Ιπποκράτειου Πολιτείας. Λόγω του ότι δεν υπήρχε, ή τουλάχιστον δεν είδα εγώ κάποιον, τροχονόμο, δεν υπήρχε ουδεμία σήμανση παρά μόνο δύο ταινίες ριγέ οι οποίες εμπόδιζαν τους οδηγούς να παρκάρουν στην όχθη της λίμνης, επικράτησε ένα χάος.

Συμπολίτες αλλά και επισκέπτες διάνυσαν την απόσταση από τη λίμνη έως τις Αφίδνες σε περίπου δύο ώρες. Για μια ακόμη φορά «το σύμπαν συνωμότησε» και έστειλε μήνυμα: «Προσέξτε κάντε σχέδιο εκκένωσης της περιοχής, σκεφτείτε λογικά, εκδώστε οδηγίες και κοινοποιήστε τις στους κατοίκους, κάντε ασκήσεις εκκένωσης. Να ξέρουν οι άνθρωποι τι θα κάνουν».

Φαντάζεστε αν δεν ήταν χειμώνας και ήταν καλοκαίρι, αν δεν έκανε κρύο αλλά είχε καύσωνα, αν δεν ήταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πήγαιναν για καφέ στο χωριό, αλλά υπήρχε μια φωτιά σε εξέλιξη και προσπαθούσαν να διαφύγουν τι θα συνέβαινε; Θα μας είχε πιάσει το «μάτι» ή μάλλον θα είχαμε γίνει Μάτι.

Την 7η Ιανουαρίου 2019 άρχισε η χιονόπτωση, να παραδεχτούμε έφτασε να είναι έντονη περισσότερο από το σύνηθες. Σήμερα 9 Ιανουαρίου 2019 οι δρόμοι, στην Ιπποκράτειο και σε πολλές άλλες περιοχές του Δήμου Ωρωπού, παραμένουν σκεπασμένοι από χιόνι, τα σπίτια είναι αποκλεισμένα, οι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε στις δουλειές τους, χάνουν προθεσμίες.

Ακούγονται πολλά για τον τρόπο που έδρασε η τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν ξέρω αν είναι όλα αυτά αλήθεια ή ψέματα, αλλά ξέρω ότι έξω από το σπίτι μου έχει πενήντα πόντους χιόνι και αδυνατώ να βγω, από το πρωί κάλεσα την κοινότητα εβδομήντα τρεις φορές , και το τηλέφωνο ήταν κατειλημμένο, στατιστικά θα το είχα πετύχει.

Τώρα οι κάτοικοι περιμένουν ελπίζοντας σε μια βροχή, εύχομαι όχι και το καλοκαίρι που μας έρχεται.

  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου