Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Άσπρη μέρα είδαμε, αλλά…!!!


Αγαπητοί Συντοπίτες,

Καλή Χρονιά σε όλους με Υγεία και Πρόοδο.

Ο καινούργιος χρόνος έκανε αισθητή την είσοδο του με μεγάλο όγκο χιονιού καλύπτοντας μεγάλο ποσοστό της χώρας μεταξύ των οποίων και την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Όλοι μας χαρήκαμε το χιονισμένο τοπίο και ταυτόχρονα λόγω του όγκου του χιονιού υπεστήκαμε και τις συνέπειες. Κυρίως το γεγονός ότι βρεθήκαμε αποκλεισμένοι για τρείς ημέρες λόγω καθυστέρησης εκχιονισμού με διάφορες συνέπειες για κάθε ένα από εμάς. Αδυναμία να πάμε στις δουλείες μας, δυσκολία παροχής ιατρικών υπηρεσιών και μερικοί που… ξέχασαν να ψωνίσουν από το σούπερ μάρκετ…..

Οφείλω να πω, ότι προσωπικά δεν μπαίνω στην λογική να επιρρίψω ευθύνες αγόγγυστα στον Δήμο και κυρίως στον Αντιδήμαρχο, κ. Πούλο, διότι το χιόνι ήταν πολύ και δεν γνωρίζω ούτε τα δεδομένα των υποδομών που υπάρχουν ούτε την κατάσταση και τα περιστατικά που αντιμετώπισαν για την αποκατάσταση του εκχιονισμού σε εύλογο χρονικό διάστημα, ούτε την γεωγραφική έκταση που έπρεπε να καλύψουν.  

Σκεπτόμενος ρεαλιστικά, από την στιγμή που ανακοινώθηκε η έλευση του «Τηλέμαχου» και με δεδομένο την γενικότερη ανυπαρξία οργάνωσης πρόληψης και υποδομών, τι να πρωτοκάνουν;;;  Τρεχάτε ποδαράκια μου …την τελευταία στιγμή.

Παραμένει όμως το γεγονός ότι στην Ιπποκράτειο είμασταν αποκλεισμένοι για τρείς μέρες.

Εκ του αποτελέσματος πλέον τίθεται το κρίσιμο ερώτημα, μήπως πρέπει να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας;; Μήπως πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη  να μην είμαστε αποκλεισμένοι για τόσες ημέρες;;

Νομίζω και προτείνω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε την υποδομή ώστε να μην έχουμε τα ίδια προβλήματα στο μέλλον.

Κυρίαρχο ρόλο μπορεί να παίξει η ΜΑΚΙΠ και ο ΣΔΙΠ.

Εξοπλίζοντας τον υπάρχοντα εξοπλισμό με δυνατότητες εκχιονισμού, που διαθέτει η ΜΑΚΙΠ, μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα μέσα σε λογικά χρονικά διαστήματα.

Βεβαίως συντονιστικό ρόλο μπορεί να παίξει ο ΣΔΙΠ, αφού και στο παρελθόν είχε αναλάβει την διεκπεραίωση των απαιτούμενων για τον εκχιονισμό.

Σε συνεργασία με την ΜΑΚΙΠ μπορεί να γίνει υπολογισμός της απαιτούμενης δαπάνης για την αγορά και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού στα αυτοκίνητά της καθώς και οι δαπάνες λειτουργίας συμπεριλαμβάνοντας και κάποιας λελογισμένης αμοιβής των μελών της ΜΑΚΙΠ. Ο εθελοντισμός έχει και ….όρια. Δεν μπορεί να έχουμε απαίτηση τέτοιας προσφοράς μόνο στην βάση του εθελοντισμού!!!!!

Μετά δε την δημοσιοποίηση της απαιτούμενης δαπάνης, θα πρέπει να συμβάλουμε στην οικονομική δαπάνη ανάλογα με τις δυνατότητες μας όλοι οι κάτοικοι της Ιπποκρατείου μαζί με την οικονομική συνδρομή του ΣΔΙΠ.

Δημιουργώντας την υποδομή αυτή, η ΜΑΚΙΠ θα εξυπηρετεί αποκλειστικά της ανάγκες εκχιονισμού της Ιπποκρατείου …. .άντε και των Αφιδνών και μόνο.

Μια τέτοια υλοποίηση της υποδομής που προτείνω, είμαι σίγουρος ότι δεν χρειάζεται  ούτε πολύ μελέτη ούτε μεγάλη δαπάνη.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η υιοθέτηση της από τον ΣΔΙΠ και την ΜΑΚΙΠ. Οι κάτοικοι θα το υποστηρίξουν, ……διότι ΠΡΕΠΕΙ επιτέλους να πάρουμε κάποια πράγματα στα χέρια μας, και μπορούν έτσι να ακολουθήσουν και άλλα.

Αρκετά με την αδιαφορία και …..το κυνήγι των μαγισσών και των φαντασμάτων.

Η υφιστάμενη, παντός τύπου κωλυσιεργία, υπονομεύει την περιοχή μας και την καθημερινότητα μας!!!!!!!!

Βασίλειος Κλής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου