Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Ανάθεμα την ώρα... (Απάντηση σε επιστολή Κ. Πάντου από Β. Κλή)




Ιπποκράτειος Πολιτεία 26/01/2019

Ανάθεμα την ώρα…….

κ. Κώστα Πάντο,

Διάβασα προσεκτικά την ανοιχτή επιστολή σας και σας διαβεβαιώνω ειλικρινά ότι μετά το Αθωωτικό Αμετάκλητο Βούλευμα, συμμερίζομαι την οργή και την αγανάκτηση σας προς το ΔΣ του ΣΔΙΠ.

Μετά από μία τέτοια αθωωτική απόφαση θα είχα και εγώ τα ίδια συναισθήματα και τις ίδιες σκέψεις για τις μελλοντικές μου ενέργειες.

Διάβασα επίσης όλα όσα περιγράφετε για τις προθέσεις σας και την προσφορά σας  στην περιοχή και δεν έχω κανένα λόγο ή στοιχεία να την αμφισβητήσω.

Ως κάτοικος της ΙΠ,  που αποφάσισα να κατοικήσω και να επενδύσω στην περιοχή, όπως είναι προφανές, δεν είχα ιδέα για τα τοπικά τεκταινόμενα, για πρόσωπα και καταστάσεις, που μοιραίως μου είναι πλέον γνωστά σε βαθμό που λέω «..ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που ήρθα σε αυτή την ευλογημένη από την φύση περιοχή…».

Με γνώμονα λοιπόν το ειλικρινές πνεύμα της επιστολής σας και σύμφωνα με τα γραφόμενα σας, ότι κάνατε και κάνετε το καθήκον σας, σας ζητώ ευγενικά να συμβάλλετε, σύμφωνα με το καθήκον σας, στην αποκατάσταση της αλήθειας παρέχοντας σε όλους μας την γνώμη σας και τις απαντήσεις σας στα παρακάτω. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει μία αρχή προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να αποκαλυφθούν επιτέλους οι σκοπιμότητες, οι αλληλοκατηγορίες και ο εξευτελισμός της στοιχειώδους κοινωνικής συμπεριφοράς.

Άλλωστε επιβάλλεται να δώσε τε απαντήσεις στα ερωτήματα μου αφού σύμφωνα με το Βούλευμα, είστε και εσείς θύμα των καταστάσεων που κατηγορείτε στην επιστολή σας.

Με την πολυετή συμμετοχή και εμπειρία σας στα κοινά, σας ερωτώ: έγιναν ή όχι παρατυπίες, παρανομίες ή …… λαμογιές που αφορούν την περιουσία του ΣΔΙΠ, από τις διοικήσεις του ΣΔΙΠ ή από μέλη του;; Δεν χρειάζεται να γίνεται συγκεκριμένος, προς αποφυγή τυχόν νέων ποινικών σας διώξεων. Ένα απλό ναι ή όχι αρκεί.  Σας κάνω την ερώτηση αυτή γιατί έχει διαπιστωθεί ότι και ο κ. Πατεράκης και το νυν ΔΣ του ΣΔΙΠ, επί της ουσίας, με τα λεγόμενα του ο πρώτος στο παρελθόν και με τις ενέργειες του ο ΣΔΙΠ, με την προσφυγή τους στον Εισαγγελέα, λένε ότι έγιναν!!!!!

Σας ερωτώ, έγιναν ή όχι παρατυπίες, παρανομίες ή …… λαμογιές που αφορούν την υλοποίηση των έργων στην ΙΠ από τον ΣΔΙΠ στο παρελθόν;;  ….ναι ή όχι;;

Στην επιστολή σας αναφέρετε ότι υποβάλλατε την παραίτηση σας το 2008 από το ΔΣ του ΣΔΙΠ ως ύστατη προσπάθεια αποτροπής ενεργειών επιζήμιων για τον ΣΔΙΠ. Σας ερωτώ σε ποιες ενέργειες αναφέρεσθε και ποιοι τις υποκινούσαν ;;;

Τέλος σας ερωτώ να μας πείτε ποιες είναι οι σκοπιμότητες συγκεκριμένα που, κατά την γνώμη σας, εξυπηρετούνται γενικότερα από τις ενέργειες του παρόντος ΔΣ του ΣΔΙΠ και είχαν σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία σας και την παραλίγο δίωξή σας;;; Εάν, σύμφωνα με όσα ακούγονται,  έχουν συμβάλλει και προσωπικές διαφορές με συγγενικό σας πρόσωπο, τότε είμαστε τουλάχιστον …για κλάματα!!!

Τελειώνοντας σας πληροφορώ ότι έχει αρχίσει να επικρατεί η …φήμη μεταξύ των κατοίκων της ΙΠ, ότι η προσφυγή στον Εισαγγελέα σε συνδυασμό με το Αθωωτικό Βούλευμα για την περιουσία του ΣΔΙΠ λειτουργεί σαν ..κολυμβήθρα του Σιλωαμ, ….κάτι σαν την Συμφωνία των Πρεσπών, ας πούμε, όπου χρόνια σοβαρά θέματα πρέπει να κουκουλωθούν ….να ξεχαστούν. Έχετε να μας πείτε κάτι για την φήμη αυτή;; 

 Με γνώμονα λοιπόν το ειλικρινές πνεύμα της επιστολής σας και σύμφωνα με τα γραφόμενα σας για τις ανιδιοτελείς σας προθέσεις και το καθήκον σας, θεωρώ ότι είναι υποχρέωση σας να μας δώσετε τις απαντήσεις σας στα ερωτήματα που σας έθεσα, προς όφελος της διαφάνειας και της αλήθειας που επικαλείσθε στη ανοιχτή επιστολή σας.

Δηλαδή προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της, στο πλαίσιο των πολυετών προσπαθειών σας για την «γενικότερη αναβάθμιση της».

Αναμένοντας ……

Βασίλειος Κλής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου