Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης για την Ιπποκράτειο Πολιτεία...!!!

Για να σταματήσουν οι φήμες και οι αστειότητες ορισμένων κύκλων, περί συλλογής υπογραφών των κατοίκων της ΙΠ, για την παραχώρηση της περιουσίας του ΣΔΙΠ έναντι έργων των υπολειπομένων υποδομής ...

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Ωρωπού  κ. Θωμάς Ρούσσης παρόντος του Αντιδημάρχου Αφιδνών κ. Γιώργου Πούλου, σε προγραμματισμένη συνάντηση τον Νοέμβριο 2014 με τους εκπροσώπους του προσωρινού ΔΣ ΣΔΙΠ, είχε συμφωνήσει για τα θέματα της ΙΠ, όπως αποτυπώνεται στο παρακάτω δελτίο τύπου.   




Στη διάρκεια της θητείας του (2014-2019), ο Δήμαρχος κ. Θ. Ρούσσης διεκδίκησε μέσω δηλώσεων του Δήμου στο Κτηματολόγιο ως δημοτικής, το σύνολο της περιουσίας των κοινωφελών χώρων του ΣΔΙΠ, δηλαδή 24 ακίνητα Χώρων Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων έκτασης 250 στρεμμάτων και αντικειμενικής αξίας περίπου 15.000.000€, χωρίς να υπάρξει κανένα ανταποδοτικό μέτρο για τον οικισμό.

Η επικαιροποιημένη έκθεση της μελέτης  Έργων και Υποδομών του οικισμού της Ιπποκρατείου Πολιτείας της Δ.Κ. Αφιδνών από τις  6 Αυγούστου 2018  παραδόθηκε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού κ. Στέργιο Γκικάκη,  από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του ΔΣ ΣΔΙΠ, με πλήρη φάκελο, που περιλαμβάνει τη μελέτη και τα 22 συνοδεύοντα σχέδια, εγκεκριμένη από τη Γενική  Συνέλευση ΣΔΙΠ του έτους  2018,  με σκοπό την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, των αρμοδίων Αντιδημάρχων, της Δ. Κ. Αφιδνών και των συναρμοδίων Υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού.


Μέχρι σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού δεν ενημερώθηκε ούτε συζήτησε το θέμα .

Η Διοίκηση του ΣΔΙΠ σε συνεργασία με τις αιρετές αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού υλοποιόντας τις συλλογικές αποφάσεις του ΝΠΙΔ κατά προτεραιότητα θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω : 

1. Αποδέσμευση της περιουσίας του ΣΔΙΠ δηλαδή των 24 ακίνητων Χώρων Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων έκτασης 250 στρεμμάτων.

2.  Εμπορική αξιοποίηση με παραχώρηση της χρήσης σε στρατηγικό επενδυτή αριθμού ακινήτων ΧΕΔ και διασφαλισμένες συμβατικά αμέσες ανταποδοτικές υπηρεσίες προς τους κατοικους 
      
α.  Την 24ωρη φύλαξη του οικισμού με ιδιωτικούς φρουρούς και μέσα, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές 

β.  Τη λειτουργία τοπικής συγκοινωνίας μεταξύ ΙΠ, χωριού Αφιδνών, Καπανδριτίου και Σιδηροδρομικού Σταθμού

γ.   Τη λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού για τις ανάγκες των μέλων του ΣΔΙΠ κατοίκων της ΙΠ

δ.   Υλικοτεχνική υποστήριξη των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας των Αφιδνών


3. Είσπραξη των οφειλών των οικοπέδων κατοικίας (εισφορές, ΤΑΠ μη οικοδομημένων ακινήτων), διασφάλιση της ακίνητης περιουσίας του ΝΠΙΔ μέσω έλεγχων ορκωτών ελεγκτων λογιστών και νομικών συνεργατών.


Στόχος η σταδιακή βελτίωση της καθημερινότητας των κατοικών του οικισμού και η επίσης σταδιακή ολοκλήρωση των υπολοιπομένων έργων υποδομής, με ορθολογική διαχείριση της περιουσίας του ΣΔΙΠ,  χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών των οικοπέδων κατοικίας   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου