Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΣΧΟΟΑΠ Κοινότητας Αφιδνών στην πρόταση του Σταδίου Β2


Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω δημόσιας ερώτησης τριών δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης, την ύπαρξη της πρότασης των μελετητών για το στάδιο Β2 του ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών. Το ΣΧΟΟΑΠ ΑΦΙΔΝΏΝ ως γνωστό ξεκίνησε το 2010 από το τότε ΚΣ με Πρόεδρο της Κοινότητας Αφιδνών τον κ. Α. Ζουγανέλη και αισιώς μετά από δέκα χρόνια φθάσαμε στο ΤΕΛΙΚΟ βήμα για την υλοποίηση ολών αυτών που σχεδιάζονται, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπερψηφιστούν από το ΔΣ Ωρωπού.  

η ερώτηση των τριών δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης

Η απάντηση του Προέδρου του ΤΣ της Δημοτικής Κοινότητας επίσης γνωστοποιήθηκε μέσω των social media.


Η απάντηση του Προέδρου του ΤΣ
Ο ΣΔΙΠ  έχει ζητήσει με αίτηση, για την αρχική ενημέρωση των μελών του και την επιστημονική αξιολόγηση (πολεοδόμων και νομικών συνεργατών του) αντίγραφα όλων των σχετικών εγγράφων (πρότασης ΣΧΟΟΑΠ Αφιδνών σταδίου Β2, ΜΠΕ, χαρτών και σχεδιαγραμμάτων) προκειμένου να υποβοηθήσει τη δημοτική και κοινοτική αρχή στην υιοθέτηση της βέλτιστης λύσης.   



Κατά τη διαδικασία της έγκρισης του Σταδίου Β1 το 2016, ο ΣΔΙΠ έγκαιρα είχε υποβάλει τεκμηριωμένες προτάσεις, στη Δημοτική Κοινότητα,  στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού. 

Κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού οι προτάσεις αγνοήθηκαν παρά την θετική εισήγηση της ΕΠΖ,  υπο αυτές τις συνθήκες, ο τότε αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Κώστας Δέδες είχε δεσμευτεί ότι οι προτάσεις του ΝΠΙΔ του ΣΔΙΠ θα ληφθούν υπόψη στο στάδιο Β2 . 

Τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ Ωρωπού εδώ.

Όπως προκύπτει από τα ίδια πρακτικά του ΔΣ,  χαρακτηριστική είναι η διαφορετική  προσέγγιση του νυν Προέδρου του ΔΣ ΣΔΙΠ με τον παραιτηθέντα το 2008 πρωήν Πρόεδρο του ΔΣ, για τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ των ιδιοκτητών ακινήτων της ΙΠ.



Οι προτάσεις του ΣΔΙΠ προς το ΥΠΕΚΑ εδώ 

Τα ερωτήματα που εύλογα προκύπτουν είναι, εάν οι μελετητές στο στάδιο Β2 ενσωμάτωσαν τις προτάσεις του ΣΔΙΠ , και τα ειδικότερα ζητήματα για τα οποία έχει ενημερωθεί ο Δήμος Ωρωπού :







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου