Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Cosmote – αναβάθμιση τηλ/κων υποδομών στην Ιπποκράτειο Πολιτεία


Σε συνέχεια της τελευταίας συνάντησης με την διοίκησης της Cosmote, πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στις 27/5 στην Παιανία με θέμα την ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν ιδέες για την επίσπευση των εργασιών αναβάθμισης.

Το επικαιροποιημένο σχέδιο του ΟΤΕ και την ενδελεχή παρουσίαση των πλάνων επέκτασης της υποδομής, έχουν ως εξής:

  1. Η δεύτερη φάση επέκτασης της υποδομής οπτικής ίνας που έχει σταματήσει κοντά στην Αγία Τριάδα, θα συνεχίσει μέχρι την κεραία «Παστέρ» στην κορυφή πάνω από την λίμνη Μπελέτσι. Η πρόταση της αντιπροσωπείας του Συνεταιρισμού, η όδευση να ακολουθήσει ελαφρά εναλλακτική διαδρομή μέσω της Αριστοτέλους έγινε κατ’ αρχήν δεκτή και θα εξεταστεί η βέλτιστη διαδρομή με σκοπό την κάλυψη επιπλέον κατοικιών.
  2. Οι κατοικίες που βρίσκονται πλησίον (100-150 μ.) της υπάρχουσας και νέας όδευσης της οπτικής ίνας θα μπορούν να διασυνδεθούν απ’ ευθείας μέσα στο επόμενο τετράμηνο. Σύμφωνα με το εμπορικό χρονοδιάγραμμα ο ΟΤΕ θα προχωρήσει στην εμπορική διάθεση πακέτων διασύνδεσης μέσω οπτικών ινών (Fiber to the Home – FTTH)  εντός του Ιουλίου 2018.  Στα πακέτα αυτά θα μπορούν να ενταχθούν οι παραπάνω κατοικίες.  Η Cosmote έχει λάβει τις αιτήσεις προαίρεσης των κατοίκων και τις λαμβάνουν υπόψη τόσο στον σχεδιασμό της επέκτασης όσο και στην υλοποίηση τους κατά προτεραιότητα.  Τα παραπάνω ισχύουν και για τις κατοικίες που βρίσκονται πλησίον  της επέκτασης της οπτικής όδευσης μέχρι την «Παστέρ».
  3. Όσον αφορά τις κατοικίες που βρίσκονται μακριά (πάνω από 150μ) από την υποδομή των οπτικών ινών τα σενάρια που προκρίνονται είναι δύο και αποφασίστηκε να τρέξουν παράλληλα.

          α.     Εγκατάσταση νέας κεραίας στην κορυφή του Κατσιμιδίου (πλησίον του πυροφυλάκιου) ώστε να δοθεί η άμεση δυνατότητα ασύρματης σταθερής ευρυζωνικής διασύνδεσης με εγγυημένη ταχύτητα 24 Μbit.


          β.    Εγκατάσταση συστήματος point-to-multipoint ασύρματης ευρυζωνικής διασύνδεσης   χαμηλής ακτινοβολίας με την τοποθέτηση χαμηλών κολόνων στην Ι.Π. και σύνδεση των κατοικιών με ταχύτητες έως 50 Mbit.

       4.  Με την υλοποίηση των παραπάνω (έως το τέλος του 2018 σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα) θα αποφορτιστεί και θα σταματήσει η παρωχημένη πλέον υποδομή WiMax, ενώ το υπάρχον αδειοδοτημένο φάσμα θα δοθεί σε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς (5G).
Από την μεριά του Συνεταιρισμού και εκπροσωπώντας όλους τους κατοίκους και ιδιοκτήτες της περιοχής, εκφράστηκε η υποστήριξη προς τον ΟΤΕ για την ταχεία αδειοδότηση της κεραίας στο Κατσιμίδι.

Επιπλέον
  1. Προτάθηκε και συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής επιτροπής σχεδιασμού για την επέκταση της υποδομής οπτικής ίνας, με επιτόπιες μελέτες και έρευνα των βέλτιστων διαδρομών.
  2. Προτάθηκε να πραγματοποιηθεί αίτημα της Cosmote προς τον ΔΕΔΔΗΕ για την χρήση των πυλώνων μεταφοράς ενέργειας για την τοποθέτηση εναέριας οπτικής ίνας, κάτι που έγινε δεκτό από την ομάδα σχεδιασμού.
  3. Προτάθηκε και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση της ομάδας διοίκησης και με τις τοπικές δημοτικές αρχές.
Ενημέρωση για τα παραπάνω θα γίνει και στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 4 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Ζαφόλια.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε μέσω email στη διεύθυνση ote@sdip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου