Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

H διαχείριση του ιδιωτικού δικτύου ύδρευσης της Ιπποκρατείου Πολιτείας




Κατατέθηκε από τον δικηγόρο και δημοτικό σύμβουλο Ωρωπού κ. Π. Χασιώτη  στις 19 Ιουνίου 2018 στη Κοινότητα Αφιδνών, η αίτηση του ΣΔΙΠ  για χορήγηση των στοιχείων διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης ΙΠ.

  Τα στοιχεία που ζητούνται είναι χρεώσεις- καταναλώσεις από την ΕΥΔΑΠ στο διυλιστήριο  Πολυδενδρίου που αφορούν τη τροφοδοσία του δικτύου ύδρευσης της ΙΠ.

  Οι χρεώσεις κατανάλωσης ρεύματος της ΔΕΗ για τη λειτουργία όλων των αντλιοστασίων του δικτύου.

  Και όλες οι καταναλώσεις (ρολόγια ύδρευσης) σε ολόκληρο το δίκτυο ύδρευσης της ΙΠ, από το διυλιστήριο  Πολυδενδρίου μέχρι τον τελευταίο καταναλωτή.  


Από πρόσφατη έρευνα του ΣΔΙΠ μεταξύ των κατοίκων της ΙΠ έχει προκύψει ότι, το θέμα των προβλημάτων  της ύδρευσης και της τιμολόγησης του νερού είναι το τρίτο κατά σειρά ζητημα που τους απασχολεί.

Για το θέμα της τιμολόγησης του νερού έχει κατατεθεί σχετικό έγγραφο με συνημμένη  αναλυτική έκθεση, για να εξεταστούν τα στοιχεία από τη τεχνική υπηρεσία και να επέλθουν οι διορθώσεις στο τιμολόγιο ύδρευσης, που όμως δεν πραγματοποιήθηκαν.    

Είναι γνωστά τα ζητήματα αναφορικά με το θέμα της ύδρευσης αλλά τα σημειώνουμε:   

α. ο Δήμος Ωρωπού διαχειρίζεται με άτυπη εκχώρηση  το δίκτυο ύδρευσης από κατασκευής του με δαπάνες του ΣΔΙΠ (ΙΔΙΩΤΙΚΌ ΕΡΓΟ) κόστους περίπου 5.000.000€ .

β. οι πρωτοφανείς απώλειες του δικτύου που ανέρχονται σε ποσοστό 60% !!! (αντί του αναμενομένου 8-12 %) σε σύγκριση  με τις τιμολογούμενες  ποσότητες στο διυλιστήριο της ΕΥΔΑΠ στο Πολυδένδρι.  Με άλλα λόγια για πχ. 1.000.000 κ.μ. από τις εγκαταστάσεις στο Πολυδένδρι μόνο 400.000 κ.μ. καταλήγουν να τιμολογούνται και να χρεώνονται σε καταναλωτές. Τα 600.000 κ.μ. απλά χάνονται...!!!  (περίπου 15 φορές η χωρητικότητα της Λίμνης Μπελέτσι  7.000 τ.μ. Χ 6μ μέσο βάθος)

Όλα τα στοιχεία που ζητήθηκαν με την αίτηση είναι τα υποχρεωτικά απαιτούμενα για την τεκμηριωμένη από μελετητή  υποβολή προτάσεων στο ΔΣ ΣΔΙΠ.

Σκοπός ο εξορθολογισμό και η μείωση του τιμολογίου ύδρευσης στον οικισμό και η υπογραφή συμβάσης, είτε με τον Δήμο είτε με άλλο φορέα, που θα κριθεί  συμφερότερος  μέσω διαγωνιστικής μειοδοτικής διαδικασίας. Το θέμα μεταξύ άλλων, είχε συζητηθεί σε πρόσφατη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ωρωπού. 
  
Μέχρι σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γ. Πούλος και η ΤΥ του Δήμου, εξετάζουν προς  ικανοποίηση το αίτημα του ΣΔΙΠ.  Ευελπιστούμε για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος, με την απρόσκοπτη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής επ΄ ωφελεία των κατοίκων  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου