Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Έργα Υποδομής στην Ιπποκράτειο Πολιτεία


Το 2012 ο τότε νομικός σύμβουλος του ΣΔΙΠ κ. Βασίλειος Τσούμας,  γνωμοδοτεί με το ενδιαφέρον και σήμερα κείμενο του για το άρθρο 39 του Ν 4030/2011 και επισημαίνει τα μη ολοκληρωμένα έργα στον οικισμό και ειδικότερα για τον τρόπο χρηματοδότησης τους και τους υποχρέους καταβολης της, που η μη ολοκλήρωση τους επιβεβαιώθηκε το 2015 από την Έκθεση του Δήμου Ωρωπού.

Με το αρ. πρ. 19/09-01-2005  έγγραφο του ΣΔΙΠ προς το ΥΠΕΧΩΔΕ  ο τότε πρόεδρος του ΔΣ του Συνεταιρισμού ενημέρωσε ότι,  τα έργα υποδομής έχουν ολοκληρωθεί στον εντεταγμένο οικισμό σε σχέδιο πόλης με το ΦΕΚ 482/25-11-1977, όπως ήταν υποχρεωμένος ο Συνεταιρισμός να κατασκευάσει.   

Με αφορμή παλαιότερες αλλά και πρόσφατες συζητήσεις ο δικηγορος κ. Κώστας Καρλής (νέο μέλος της Επιτροπής Τεχνικής Υποστηριξης ΣΔΙΠ) έγραψε ένα νομικό κείμενο που αποτελεί μια προσέγγιση του ζητήματος των κοινοχρήστων χώρων και κυριότητας του δήμου αλλά και το πολυσυζητημένο θέμα των έργων υποδομής.

Πρόκειται για διαφορετική προσέγγιση που αποκλίνει σε αρκετά σημεία από όσα είχε ακούσει και διαβάσει έως τώρα (τουλάχιστον όπως τα έχει αντιληφθεί).

Στο ζήτημα των έργων υποδομής δεν καταλήγει σε συμπέρασμα ενώ για τους κοινόχρηστους περιλαμβάνεται πρόταση για τρόπο ταυτοποίησης τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου