Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Τιμολόγιο νερού στην Ιπποκράτειο Πολιτεία



Πριν λίγες μέρες ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε με δελτίο τύπου για την «Αναβάθμιση Αντλιοστασίων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία» στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας της διαχείρισης των χρημάτων των καταναλωτών του ιδιωτικού δικτύου της ΙΠ (εσωτερικό δίκτυο), ιδιοκτησίας του Συνεταιρισμού.

Το ΔΣ του Συνεταιρισμού ενημέρωσε τους κατοίκους της ΙΠ και τους δημότες Ωρωπού, με αντίστοιχο δελτίο «Για την Αναβάθμιση των Αντλιοστασίων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία» και ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο απαντήσεις σε τέσσερα εύλογα ερωτήματα.

Για την πληρότητα της ενημέρωσης δημοσιεύουμε την τεκμηριωμένη προσέγγιση εξειδικευμένου μελετητικού γραφείου για το θέμα κοστολόγησης του νερού στην ΙΠ.

Ο Συνεταιρισμός  ΔΙΠ σε συνεργασία με εξειδικευμένο τεχνικό γραφείο έχει προχωρήσει στην τεκμηρίωση επί της ακολουθουμένης τιμολόγησης από το Δήμο Ωρωπού, με σκοπό τη μείωση του κόστους ύδρευσης των κατοίκων.

Διαπιστώνεται ότι σε σχέση με τις ζώνες Α΄& Β΄ και ανά κατηγορία κατανάλωσης 101-200, 201-300, >300/εξάμηνο οι αυξήσεις στη ζώνη Γ  του οικισμου της Αγίας Τριάδας (ΙΠ) είναι συγκριτικά αυξημένες κατά 6%, 12% και 24%. (παράρτημα Α) .

Η προσαρμογή του τιμολογίου νερού από πλευράς Δήμου μόνο από αυτή την αιτία, θα έπρεπε να έχει μειώσει τις τιμές 0-100/εξάμηνο 0,90 € σταθερό, 101-200/εξάμηνο 1,15 € αντί 1,20€, 201-300/εξάμηνο 1,46 € αντί 1,55€ και >300/εξάμηνο 2,91 € αντί 3,10€

Τα συμπεράσματα μπορείτε να τα διαβάσετε στο πλήρες έγγραφο

Οι νέες μειώσεις που προέρχονται από τα νέα αντλητικά συστήματα δεν έχουν συμπεριληφθεί στα παραπάνω στοιχεία υπολογισμών,  γιατί ήταν άγνωστα στη διοίκηση του ΣΔΙΠ .

Εν αναμονή των απαντήσεων της Δημοτικής Αρχής, παρακαλούμε να λάβει υπόψη της και τα παραπάνω στοιχεία στο νέο τιμολόγιο ύδρευσης του οικισμού της ΙΠ, που είναι προφανές ότι, σύντομα απαιτείται να ανακοινωθεί και αναδρομικά από Αυγούστου 2016  να εφαρμοστεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου